ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε, η εικόνα της προεκλογικής μάχης που διεξάγεται μέχρι τώρα ευγενικώς, βρίσκεται στις συνεννοήσεις τοπικών παραγόντων.

ΔΗΜΟΣ ΟΙΤΥΛΟΥ

Ο μέχρι τώρα αναμφισβήτητος δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος αντιμετωπίζει τη συσπείρωση απέναντί του, διεκδικητών της δημαρχίας.

Πρέπει να τονίζουμε ότι η δημαρχία του κ. Π. Ανδρεάκου στο διευρυμένο Καποδιστριακό δήμο Οιτύλου είχε μεγάλα προβλήματα οργανωτικού και τεχνικού χαρακτήρα. Υπήρχαν πολλά οξυμένα τοπικά προβλήματα (νερού, δρόμων, πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α.) που έγιναν αξιέπαινες προσπάθειες αλλά δεν είναι τόσο εύκολη η λύση του εντός μιας τετραετίας τόσο από έλλειψη υποδομής όσο και από έλλειψη μεγάλων χρηματοδοτήσεων.

Ισχυρός διεκδικητής του δήμου Οιτύλου είναι ο διευθυντής των Σπηλαίων Διρού κ. Ηλίας Πουλάκος με διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες τόσο από την αποτελεσματικότητά του στα σπήλαια Διρού όσο και από την επιτυχή πορεία του σε θέσεις των τουριστικών περιοχών Βάρκιζας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, ο οποίος, συζητώντας μαζί του, διακρίνεις ότι διαθέτει όραμα και άποψη για το μέλλον της Μάνης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Βασ. Κυριακουλέας πολιτικός μηχανικός από το Οίτυλο, έχει μέχρι τώρα θετική συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, συγκροτεί τον συνδυασμό του, ετοιμάζοντας την ανεξάρτητη κάθοδό του στις εκλογές, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με όλους, έχοντας σύνεση και ήπια υπεύθυνη συμπεριφορά.

ΔΗΜΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ Το νέο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί με την μη κάθοδο στις εκλογές του νυν δημάρχου επί 2 τετραετίες του κ. Αλέξανδρου Ανδρεάκου, αφήνει το περιθώριο για πολλά σενάρια στους νέους διεκδικητές της δημαρχίας.

Ο κ. Πέτρος Τζωρτζάκης, πολιτικός επιστήμων, γιος του δημάρχου Τζώρτζη Τζωρτζάκη που κατά την κοινή γνώμη των Γυθεατών άφησε ιστορία στο Γύθειο, διεκδικεί με ήπιους συνετούς τόνους τη δημαρχία σαν μία ώθηση προς τα μπρος της περιοχής του Γυθείου και με γενικότερη στρατηγική ανάπτυξης της Νότιας Λακωνικής – Μάνης!

Ο κ. Τζωρτζάκης διεκδικεί το δήμο στηριζόμενος στις οργανωτικές του ικανότητες, ενός επιστήμονα νοικοκύρη, με ήπιους τόνους διεκδίκησης, ενδιαφερόμενος για όλους τους δημότες χωρίς χρώματα αλλά βοηθούμενος πολύ από ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες με γνώση και ευαισθησία για τον τόπο.

Ο κ. Μητσάκος Γεώργιος έχοντας στο ενεργητικό του την έντονη δικηγορική του δραστηριότητα, την κοινωνική του επιρροή, τις οργανωτικές του ικανότητες και συνεργάτες του κλάδου του και μη, ευελπιστεί να τον προτιμήσουν οι δημότες στη βάση της ευθύνης και ενεργητικότητας και των ιδίων για ένα καλύτερο μέλλον του δήμου Γυθείου.

Ο κ. Χατζηχαραλάμπους Συμεών, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανάη στην Αττική, συνταξιούχος από την εργασία του και με πείρα που έχει αποκομίσει από την δραστηριότητα του συλλόγου Γυθεατών, ζώντας στην πρωτεύουσα ήπια και σεμνά, διεκδικεί την δημαρχία έχοντας κάνει την παρουσία της καθόδου του γνωστοποιώντας τα προβλήματα του δήμου Γυθείου με τυπογραφημένη ανακοίνωση!

Ο κ. Καρύθρακας Σωκράτης, γνωστός σε όλους τους συνδημότες, χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες εμμένει στη διεκδίκηση της δημαρχίας, συσπειρώνοντας γνωστούς και φίλους στον υπό διαμόρφωση συνδυασμό του.

Ο κ. Τζανάκος από το Σκαμνάκι δικαστικός στον κλάδο της στρατιωτικής δικαιοσύνης μετά την ανακοίνωση της καθόδου του, επικοινωνεί με φίλους και γνωστούς επισκεπτόμενος διαδημοτικά διαμερίσματα για να συγκροτήσει τον συνδυασμό του.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Υπάρχει μια διάχυτη ρευστή κατάσταση σε όλη την προσηλιακή Μάνη. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ.κ. Τζεφεράκος, γεωπόνος από το Δρυάλι, Γεωργακάκος Γεώργιος πρώην δημόσιος υπάλληλος από το Φλωμοχώρι και Αιμιλία Παναγάκου δημόσια υπάλληλος Ε.Ο.Τ., διεκδικούν τη δημαρχία προσπαθώντας να συγκεντρώσουν την πείρα τους εναντίον του νυν δημάρχου κ. Παναγιώτη Τσιριγώτη. Ο κ. Τσιριγώτης με σύνεση και ευθύνη εργάζεται έντονα για να επενδύσει τα χρήματα που κατόρθωσε με προσωπικές του ενέργειες να βγάλει από τα Υπουργεία και εκτελώντας πολλά έργα. Νερού, δρόμων κ.α.

Τελευταία στο δήμο έκανε την εμφάνισή του ο κ. Μιχαλολιάκος, άμεσος συγγενής του βουλευτή κ. Β. Μιχαλολιάκου, διεκδικώντας τη δημαρχία «υποσχόμενος» ο ίδιος πολλά για το μέλλον. Ως συζητείται, εκβιάζει κομματικά υποψηφίους και ψηφοφόρους. Δεν γνωρίζουν αν οι Μανιάτες δεχτούν αλεξιπτωτιστές στην τοπική κοινωνία θεωρώντας ανίκανους τους ντόπιους που γνωρίζουν τα προβλήματα και επίσης δεν γνωρίζω αν η συμπεριφορά του κ. Μιχαλολιάκου εκθέτει τον κ. Βουλευτή Β. Μιχαλολιάκο. Στη «δημοκρατία» βέβαια όλα επιτρέπονται.

ΔΗΜΟΣ ΣΜΗΝΟΥΣ Ο αναμφισβήτητος δήμαρχος κ. Δ. Κουτρουβίδης με θετική πορεία από έργα και συνεργασίες για τα προβλήματα του Σμήνους που αλληθωρίζει προς το Ξηροκάμπι, έχει το πρώτο λόγο. Οι διεκδικητές της δημαρχίας κ.κ. Κώστας Ρογκάκος, Π. Σταρόγιαννη και Κ. Κουμάλης, δεν κατορθώνουν ακόμη να συσπειρωθούν για να διεκδικήσουν το δήμο. Το μέλλον έως τώρα δεν έχει διαγραφεί.

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΤΡΟΥ Ο νυν δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαραμπέας έχει οργανώσει το δήμο, έχει κάνει άλλα έργα. Είναι αλήθεια πως δεν αρκεί μόνο αυτό. Η αλλαζονική συμπεριφορά, η δημιουργία συσπείρωσης ικανών αντιπάλων, όπως του εξαδέλφου του κ. Ν. Μαραμπέα που με την πνευματική σε υψηλό επίπεδο έκδοση της εφημερίδας «Μανιάτικη Αλληλεγγύη» ενημερώνει, καυτηριάζει και ευαισθητοποιεί, δείχνει ότι διαθέτει ικανά και ευαίσθητα στελέχη. Ο αγώνας θα είναι κατά βάση διπολικός και σκληρός! Όλα θα εξαρτηθούν από τις συνεργασίες σε δημοτικούς συμβούλους και το μοίρασμα της «πίτας».

ΔΗΜΟΣ ΑΒΙΑΣ Ο νυν δήμαρχος κ. Π. Μπαβάκος καθ’ όλα ικανός, εύστροφος και ενεργητικός έχει κάνει υψηλής ποιότητας έργο με ικανές δημόσιες σχέσεις. Βρίσκεται όμως στην κόψη του ξυραφιού με το αλληθώρισμα της Καλαμάτας προς το δήμο τους, ο οποίος κρατάει ο ίδιος έντονα την αυτοτέλειά του αλλά και τη συνεργασία του με την Καλαμάτα.

Όλα θα εξαρτηθούν από τις συνεργασίες που θα κάνει με τους φίλους και αντιπάλους διότι η συνέχιση του έργου του όπως έδειξε είναι απαραίτητη.

Η ΜΑΝΗ απαιτεί υψηλότερο επίπεδο εκπροσωπήσεως από όλες τις συνθέσεις των δημοτικών συμβούλων για να εκτιμήσουν με ευαισθησία, γνώση και ευθύνη την κρίσιμη πορεία της Μάνης ώστε να διατηρηθεί ο μόνος πλουτοπαραγωγικός της πλούτος που είναι η πολιτισμική της κληρονομιά και το φυτικό της περιβάλλον.