Κεντρική σελίδα

 

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

1. ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ με ποιοτικές προδιαγραφές, ώστε να διατηρηθεί η πολιτιστική κληρονομιά και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Μάνης.
2. ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ για το τρόπο διαχείρισης των Δημοσίων Πραγμάτων. Ιδέες που ξεπερνάνε τον Προσωπικό Διαχειριστή και τον αντικαθιστούν με το νέο -σύγχρονο κοινωνικό λειτουργό - Διαχειριστή πάνω στα κοινά, ο οποίος με γνώση, ευαισθησία και αντικειμενικότητα ενδιαφέρεται για όλους τους Μανιάτες, και όχι μονό για τους ημετέρους.
3. ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ και γενικά όλοι οι Μανιάτες για τα όσα συμβαίνουν στους μεγάλους Δήμους και στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης.
4. ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΗΘΗ, στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, ισάξιων εκείνων για τα οποία εξυμνούνταν οι πρόγονοί μας Μανιάτες τη ΛΕΒΕΝΤΙΑ, τη ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ. τη ΝΤΟΜΠΡΟΣΥΝΗ, την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ, τη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, τη ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ, το ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, την ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ αυτή την πρωτοβουλία γιατί, είμαστε μια αγνή Μανιάτικη φωνή, μια ανοικτή καρδιά γεμάτη αγάπη για τη Μάνη.

  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ με βιώματα και μνήμες ανεξίτηλες που αγαπάμε το συμπολίτη μας. Η γνώση για την Ελλάδα και την Ευρώπη, μας κάνει να αγαπάμε ακόμη περισσότερο τον τόπο αυτό και να θέλουμε να προοδεύσει αγνά και καθαρά με τις Μανιάτικες – Ελληνικές αξίες.

  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ και ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ για το τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας μας και με ποιο τρόπο προόδευσαν. Δεν συμβιβαζόμαστε με λογιών-λογιών σειρήνες συμφερόντων και θέλουμε να προκύψει μια ισοκατανεμημένη ανάπτυξη για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές ομάδες του τόπου.

  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ και θέλουμε να προωθήσουμε από αυτή τη θέση την ΗΘΙΚΗ, το ΔΙΚΑΙΟ, τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ στις δημόσιες και κοινωνικές σχέσεις.

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον, πάνω στις ρίζες της Ελληνικής - Μανιάτικης παράδοσης.

  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΝΙΑΤΕΣ που έχουμε μνήμη και υπευθυνότητα. Όλοι μας θα δώσουμε λόγο στον εαυτό μας και τους πατεράδες μας. Αλλά ακόμα περισσότερο θα δώσουμε λόγο στα παιδιά μας, αν κρατήσουμε καθαρές τις ελληνικές-μανιάτικες αξίες και ηθικές αρχές. Αν αυτά που θα τους παραδώσουμε αξίζουν, ώστε να μας εξυμνούν, αν δεν αξίζουν να μας οικτίρουν.

  • ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟΛΟΓΑ, για το τι συμβαίνει στον τόπο μας καλό ή καλό, θα επιβραβεύουμε τους άριστους και αυτούς που προωθούν την ανάπτυξη, αλλά θα στιγματίζουμε και θα κατονομάζουμε τους υπεύθυνους που την εμποδίζουν.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε:

  • Να αναβιώσουμε τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

  • Να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

  • Να αξιοποιήσουμε τα αρχαιολογικά μας ευρήματα.

  • Να προστατέψουμε την άγρια ομορφιά του τόπου μας.

  • Να αναπτύξουμε οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά τη Μάνη.

Είμαστε Μανιάτες και τολμάμε, όπως καθένας από σας τολμά, όταν θέλει να προοδέψει αυτός ο τόπος.

Από δω και πέρα και συ Μανιάτη-πατριώτη πες αυτά που θέλεις, γράψε αυτά που σκέφτεσαι, καταδίκασε αυτά που σε ενοχλούν, εξύμνησε αυτά που σ’ αρέσουν.


Οι Στόχοι μας Έτος 2003 Έτος 2002 Έτος 2001 Έτος 2000 Έτος 1999