Ανάργυρος Κουτσιλιέρης

Διδάκτωρ Φιλολογίας ο Ανάργυρος Κουτσιλιέρης, επιφανής γλωσσολόγος με πολυετή εκπαιδευτική και πνευματική δράση, είναι γνωστός σε όλους μας. Στα βιβλία του, τα οποία αποτελούν για τη Μάνη και τους Μανιάτες ανυπέρβλητες Πνευματικές Υποθήκες, με ατράνταχτα επιχειρήματα και διεισδυτική οπτική ξεδιαλύνει τα νέφη της άγνοιας και της διαστρέβλωσης στη θεώρηση της Ιστορίας και της Μανιάτικης ζωής.

Σε μια προσπάθεια να φτάσει στα χέρια των όπου γης Συμπατριωτών μας ο ουσιαστικός και αδιαμφισβήτητος λόγος για τη Μανιάτικη ιστορία και ζωή, η Ιστοσελίδα μας, με αίσθημα ευθύνης προτείνει τα πέντε βιβλία που έγραψε για όλους μας ο Πνευματικός Άνθρωπος και διακεκριμένος επιστήμονας (Δρ. Φιλολογίας-Γλωσσολογίας), συμπατριώτης μας ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΛΙΕΡΗΣ:

- «Μανιάτικα Μελετήματα» (εκδ. 1978, σελ.232 - στο οποίο εξετάζονται αναλυτικά: η καταγωγή των Μανιατών, τα μοιρολόγια, η αδελφική αγάπη, η πατριά, ο νόμος του δικιωμού).

- «Μαυρομιχαλαίοι και Καποδίστριας (Η αιτία του φόνου)» (εκδ. Φιλιππότη 1982, σελ.160).

- «Λακωνία και Ελληνισμός (παραγνωρισμένη προσφορά)» (εκδ. Φιλιππότη 1985, σελ. 80 -στο οποίο εξετάζεται η προσφορά της Λακωνικής στον Ελληνισμό: Μυκηναϊκή περίοδος, Κλασσικοί χρόνοι - Ε' αιών, π.Χ. Βυζαντινή περίοδος).

- «Ιστορία της Μάνης (Αρχαία·- Μεσαιωνική - Νεώτερη)» (εκδ. Παπαδήμα 1993, σελ.592 - πρόκειται για το βιβλίο - σταθμό που επανεκδόθηκε πρόσφατα).

- «Ο Λαός της Μάνης» (εκδ. Μπεκάκος 1994, σελ.224 - στο οποίο αφ' ενός μεν αναπτύσσεται περιληπτικά η Ιστορία της Μάνης και αφ' ετέρου γίνεται έλεγχος παραποιήσεων και ανακριβειών που διατυπώθηκαν κατά του Λαού της Μάνης από διαφόρους ιστορικούς και συγγραφείς).

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία που αφορά τα βιβλία αυτά, καθώς και το που και πως μπορείτε να τα βρείτε, τηλεφωνήστε στο 0733-53670  ή γράψτε στη ταχυδρομική διεύθυνση του βιβλιοπωλείου "ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ" Τ.Κ. 230 62 Αρεόπολη.