Κεντρική Σελίδα

 

Επικοινωνία

ΜΑΝΗ
Ταξιδιωτικός και Πολιτιστικός Οδηγός

Τιμή: 14 Ευρώ.
mani@mani.org.gr

Σημεία πώλησης

290 έγχρωμες σελίδες με 300 φωτογραφίες,
Ιστορία, μνημεία και έθιμα της περιοχής,
15 διαδρομές με αυτοκίνητο, για περιήγηση σε όλη την Μάνη,
3 ειδικές διαδρομές για αυτοκίνητο 4Χ4 και μοτοσικλέτα βουνού,
πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές, σε μονοπάτια, καλντερίμια και φαράγγια,
χλωρίδα και πανίδα, δάσος Βασιλικής, Ταΰγετος, Σαγγιάς,
σπηλαιολογία, ιστιοπλοΐα, ψάρεμα και καταδυτικός τουρισμός,
προϊόντα και εκδηλώσεις, διαμονή, διατροφή, διασκέδαση,
χάρτες, χρήσιμα τηλέφωνα, χιλιομετρικές αποστάσεις, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Δεκαπέντε διαδρομές με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χάρτες και χρήσιμες πληροφορίες, που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε, να γνωρίσετε και να απολαύσετε τις μοναδικές ομορφιές της Μάνης.

Διαβάστε για την ιστορία, τα Έθιμα, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα κάστρα, τις βυζαντινές εκκλησίες, τη χλωρίδα και την πανίδα, τις παραλίες, τις πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές, τα σπήλαια, τα προϊόντα και τις εκδηλώσεις.

Σχεδιάστε το επόμενο ταξίδι σας στο ζωντανό αυτό «Ανοιχτό Μουσείο» της Ελλάδας, με σύντροφό σας τον οδηγό αυτό.

Εισαγωγή
Η Μάνη στάθηκε πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τους Έλληνες, άλλα και για τους ξένους ταξιδιογράφους και επισκέπτες της.

«Το καθετί στην Ελλάδα σε απορροφά και σε ανταμείβει. Δύσκολα συναντάς βράχο ή ποτάμι που να μην έχει τη δικιά του μάχη, ή ένα μύθο, ένα θαύμα, ένα λαϊκό ανέκδοτο, ή μια πρόληψη. Κι’ οι συζητήσεις και τα περιστατικά, που όλα τους σχεδόν είναι παράξενα ή αξιομνημόνευτα, πληθαίνουνε σε κάθε βήμα στο δρόμο του ταξιδιώτη».

Έτσι είδε τη Μάνη ο Πάτρικ Λη Φέρμορ, κι’ έτσι την περιέγραψε. Η «Μάνη» του είναι ένας τεράστιος πίνακας, που σφύζει από ζωή κι ενέργεια.

Να γράψεις λοιπόν, περιηγητικό-ταξιδιωτικό οδηγό για τη Μάνη όλη, είναι δύσκολο και αυτό γιατί αναγκάζεσαι να αποτυπώσεις σε πολλές διαδρομές, τις εικόνες, τις εντυπώσεις και τα μνημεία, προκειμένου να είναι εύχρηστος στον επισκέπτη.

Εκείνο που προσπαθεί να κάνει αυτός ο οδηγός είναι να παρουσιάσει σε κάθε διαδρομή τις παραλίες, τα μνημεία και τη φύση της Μάνης. Είναι αδύνατον όμως να περιγραφεί η «ψυχή» του τόπου, οι άνθρωποι, η διαφορετική αίσθηση…

Και αυτό γιατί «Περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις ημέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις τη ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μία για τη θάλασσα, μία για τα βουνά της και μία για τους ανθρώπους της».

Γ.Η.Βενιζελέας

 

kalap_mani.jpg (72657 bytes)Κυκλοφόρησε το πρώτο Ιστορικό λεύκωμα από Μανιάτη, με τίτλο "ΜΑΝΗ: Φωτεινός και Ελεύθερος τόπος". Ο συγγραφέας Νικόλαος Θεμ. Καλαποθαράκος, μεταδίδει τη συνολική αίσθηση της Μάνης, με τη γνησιότητα του Μανιάτη αφηγητή. Παρουσιάζει 400 φωτογραφίες και γκραβούρες, λιθογραφίες, πρότυπα ιστορικά έγγραφα, χάρτες, κρυμμένες αλήθειες και ομορφιές της Μάνης. Η επιμελημένη έκδοση σε χαρτί "ιλουστρασιόν" έχει 290 σελίδες διαστάσεων 34Χ24 εκ.
Για τους επισκέπτες μας, ο συγγραφέας διαθέτει το λεύκωμα, με έκπτωση 10%. Επικοινωνία mani@mani.org.gr

 

kaseta.jpg (64142 bytes)

 

ΜΑΝΗ: Σου φτάνουν...τα δύο μάτια σου και η καρδιά σου για να γευτείς αυτόν τον τόπο".

Κυκλοφορεί η βιντεοκασέτα για τη Μεσσηνιακή (Έξω) Μάνη. Πληροφορίες τηλ. 27210/83955