Κεντρική Σελίδα
Δελτίο Τύπου

Πρόγραμμα έτους 2006

Ιανουάριος: Το χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης παρουσίασε τους παραδοσιακούς χορούς της Μάνης, μετά από τιμητική πρόσκληση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ανδρούβιστας, σε εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε στην Πλάκα.

28 Φεβρουαρίου: Ορισμός 1ης (28.02.06) και 2ης (8.03.06) ημερομηνίας για Γενική Συνέλευση.

8 Μαρτίου: Ετήσια Γενική Συνέλευση των τακτικών μελών. Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, απαγγελία ποιημάτων για την εορτή της Γυναίκας και παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα της Π.Ε.Γ.Μ.

22 Μαρτίου: Κατάθεση στεφάνου στο Πεδίον του Άρεως, από την εκπρόσωπο του παραρτήματος Αθηνών της Π.Ε.Γ.Μ. κα Αφροδίτη Κουμεντάκου, στον ήρωα της Επανάστασης του 1821 Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Διακρίνονται οι κ.κ. Ελένη Ζαβαλάκου, Βασιλική Πέστρη, Ειρήνη Ματζάκου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Υπερνομαρχίας Αθηνών.

 

9 Απριλίου: Το χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης, μετά από τιμητική πρόσκληση έντεκα Πολιτιστικών Συλλόγων του Λεύκτρου Μάνης, παρουσίασε τους παραδοσιακούς χορούς της Μάνης και συμμετείχε σε επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Πολεμικό Μουσείο.

 

7 Μαίου: Κατάθεση στεφάνου από την κα Ιωάννα Μιχαλολιάκου - Πιερράκου, εκ μέρος της ΠΕΓΜ, στην τελετή για τα Ίμια, του Συνδέσμου των Απανταχού Λακώνων "Ο Λυκούργος", στην Κηφισιά.

 

14 Μαίου: Κατάθεση στεφάνου από την κα Ευαγγελία Βενιζελέα, εκ μέρος της ΠΕΓΜ, στο Καστανόφυτο Καστοριάς, για τα 100 χρόνια από το θάνατο Μανιατών Μακεδονομάχων και των καπετάν "Λίτσα" (Αντώνης Βλαχάκης) και καπετάν Λεωνίδα (Λεωνίδας Πετροπουλάκης).

7 Ιουνίου: Εκδήλωση στο ξενοδοχείο Τιτάνια, προς τιμήν της ιστορικής επετείου της Βέργας, του Διρού και του Πολυαράβου, υπό την αιγίδα και την ευγενική χορηγία του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους της Μάνης. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

 

18 Ιουνίου: Δοξολογία στην Αγία Σοφία του Πειραιά. προς τιμήν της ιστορικής επετείου της Βέργας, του Διρού και του Πολυαράβου, υπό την αιγίδα και την ευγενική χορηγία του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους της Μάνης. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

 

21 Ιουνίου: Συμμετοχή της Π.Ε.Γ.Μ. με το χορευτικό συγκρότημα, στην εκδήλωση του Δήμου Πειραιά - ΔΕΠΑΠΑ, στο Βεάκειο Θέατρο, όπου παράλληλα λειτούργησε περίπτερο με προϊόντα, βιβλία κ.α. της Μάνης, με τη συνεργασία των Συλλόγων Τσερίων, Κούνου και Θεάτρου Μηλιάς "Κώστας Καζάκος".