Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΗΣ

Πειραιάς 14. 4.2003
Αριθμ. πρωτ. 93

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης, εόρτασε την 5η επέτειο από την ίδρυσή της το Σάββατο 12 Απριλίου στην Αίθουσα του PORTO LEONE στον Πειραιά μαζί με τα Μέλη και τους Φίλους της.

Στον χαιρετισμό της η Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώτα Ρίτσου Σκλαβούνου ευχαρίστησε θερμά όλα τα Τακτικά και Επίτιμα Μέλη, τους Πολιτικούς, Νομάρχες και Δημάρχους Πειραιά, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και τους εκπροσώπους άλλων Ενώσεων και Συλλόγων.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν οι νέες πρόεδροι των Παραρτημάτων Καλαμάτας κ. Κυριακή Τριαντοπούλου Κοντούλη και Νεολαίας Διδα Ράνια Καλαγάκου.

Στον χαιρετισμό τους οι Βουλευτές της Α’ Πειραιώς κ.κ. Γεώργιος Καλός, Παναγιώτης Μελάς και Βασίλειος Μιχαλολιάκος, επιβράβευσαν το πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που έχει επιτελέσει έως σήμερα η Ένωση καθώς και για την προσφορά της Μανιάτισσας στην Ιστορία της Ελλάδος.

Επίσης απηύθυναν χαιρετισμό τα Επίτιμα Μέλη της Ένωσης κ.κ. τ. Υπουργός κ. Αλέξανδρος Παπαδόγγονας και ο καθηγητής κ. Μιχάλης Πουλαντζάς.

Οι π. Βουλευτές κ.κ. Ηλίας Βουγιουκλάκης και Διονύσιος Μπεχράκης,

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Γκαβέρας,

Ο Πρόεδρος του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Γεώργιος Δημακόγιαννης,

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σιγαλάκος,

Ο π. Αντινομάρχης κ. Δρακούλης Βρεττάκος,

Η Δημοτική Σύμβουλος Αλίμου κ. Σουκαρά και η Διαμερισματική Σύμβουλος κ. Ευαγγελία Αθανασίου,

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Λακωνικών Σωματείων κ. Κ. Μπεκιάρης και ο Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Λεκάκος,

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Απανταχού Λακώνων κ. Χαράλαμπος Χίος και ο Επίτ. κ. Π. Θεοδωρακάκος,

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πιοντών κ. Ηλίας Γεωργόπουλος,

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διρός και Καπετάν Ματαπά κ. Αντώνιος Ξεπαπαδάκος,

Από το Δ. Σ. της Ενωσης Απανταχού Μανιατών ο Ταμίας κ. Νίκος Καλογερόγιαννης, το Μέλος κ. Πέτρος Γεωργαρίου και ο π. ταμίας κ. Μιχάλης Αυγουλέας,

Η κ. Αικατερίνη Μητσάκου η χορηγός του αγάλματος της Μανιάτισσας στο ΔΙΡΟ της Μάνης,

Η Δημοσιογράφος - Συγγραφέας κ. Μαρούσκα Χατζηγιάννη και ο δημοσιογράφος κ. Ευάγγελος Νικολούδης,

και πολλές άλλες προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και Τεχνών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι πολιτικοί, τα μέλη της Ένωσης και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων στην καταγγελία της Προέδρου για το «χρονολόγιο των σημαντικότερων γεγονότων της Επανάστασης του 1821», το οποίο εκδόθηκε από τη βουλή με ευθύνη και υπογραφή του προέδρου της βουλής, και στο οποίο δεν αναφέρονται οι καθοριστικές για την απελευθέρωση της Ελλάδος μάχες του Διρού, της Βέργας ,του Πολυαράβου, καθώς και η 17 Μαρτίου 1821 η ημέρα της έναρξης της επαναστάσεως στην Αρεόπολη από τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Συνεχάρει τον κ. Γεώργιο Βενιζελέα ο οποίος με δική του πρωτοβουλία μόλις ενημερώθηκε για το χρονολόγιο δημιούργησε την «Επιτροπή Πρωτοβουλίας συντονιστικών ενεργειών» για την αποκατάσταση της αλήθειας στην Ιστορία της Ελλάδος.

Επίσης συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του κ. Βενιζελέα έδωσε και ο πρ. του Διρού κ. Ξεπαπαδάκος.

Στην ηρωϊδα Μανιάτισσα και την προσφορά της στον απελευθερωτικό αγώνα αλλά και στην σύγχρονη και στις ανάγκες που αντιμετωπίζει αναφέρθηκαν στην τοποθέτησή τους και τα Μέλη της Ένωσης κ.κ. Αικατερίνη Νικολαράκου, Ελευθερία Μελά και Παρασκευή Μαντουβάλου.

Στο τέλος της εκδήλωσης τραγούδησε μανιάτικα τραγούδια ο Μουσικοσυνθέτης κ. Παν. Λουκαρέας.

Τηλεγραφήματα έστειλαν οι βουλευτές κ. κ. Φ. Πετραλιά, Σ. Καλαντζάκου, Π. Σκανδαλάκης και Π. Μαντούβαλος.

Από την ιστοσελίδα του Ιντερνετ (επιμέλεια του κ. Γ. Βενιζελέα) μοιράστηκε έντυπο με τις δραστηριότητες της Ενωσης από το 1998 - 2003.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Γιώτα Ρίτσου – Σκλαβούνου

Η Γεν. Γραμματέας
Θάλεια Πετρακάκου