Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη
Ομιλία 08.06.03

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΗΣ

Πειραιάς 10.6.2003
Αριθμ. πρωτ. 100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21.jpg (28864 bytes)

Η Πρόσκληση

23.jpg (44333 bytes)

22.jpg (35619 bytes)
Το Πρόγραμμα

24.jpg (44148 bytes)
Οι Συμμετέχοντες

Η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης για να τιμήσει την Ιστορική Επέτειο της Μάχης του Διρού (Ιούνιος 1826- 2003) και τη θρυλική Ηρωίδα Μανιάτισσα, διοργάνωσε:

Μια εκδήλωση στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια» σε συνεργασία με το Παράρτημα Αθηνών της ΠΕΓΜ και μια Δοξολογία στον Πειραιά στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας με την συνεργασία του Συλλόγου Κούνου και την συμμετοχή Μανιάτικων και Λακωνικών Συλλόγων.

Η Δεύτερη εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης με την συνεργασία του Συλλόγου Κούνου και την συμμετοχή Μανιάτικων και Λακωνικών Συλλόγων, τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Καλλίνικος, ο οποίος στην Ευλογία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την Ιστορική μας μνήμη γιατί έτσι κρατάμε τους δεσμούς μας με τις ρίζες μας, κρατάμε την ταυτότητά μας, ιδιαίτερα στους κρίσιμους καιρούς της Παγκοσμιοποίησης . Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στα Ιστορικά γεγονότα τόνισε ότι:

«Ο Δήμος του Πειραιά περιλαμβάνει και μια κοινότητα Μανιατών η οποία συνδέεται με την Μάνη με δεσμούς αίματος. Μια κοινότητα που κρατάει με ευλάβεια την επαφή με τις ρίζες της και την πρώτη της Πατρίδα. Είμαστε περήφανοι εμείς οι Μανιάτες του Πειραιά γιατί εδώ στην νέα μας Πατρίδα κρατάμε ζωντανή την σχέση μας με τις ρίζες και τον Πολιτισμό μας».

Χαιρετισμό απηύθυναν:

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης, η Πρόεδρος κ. Γιώτα Ρίτσου – Σκλαβούνου, εκ μέρους του Συλλόγου Κούνου, ο Πρόεδρος κ. Σπυρίδων Αραπάκης, εκ μέρους των Λακωνικών Συλλόγων, ο Πρόεδρος της Παλλακωνικής κ. Κώστας Μπεκιάρης, εκ μέρους των Μανιάτικων Συλλόγων ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών κ. Λεωνίδας Τζεφεράκος.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων αφού αναφέρθηκαν στο χαιρετισμό τους στα ιστορικά γεγονότα ανακοίνωσαν ότι θα καθιερώσουν την Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγ. Σοφίας και θα τιμούν την Ιστορική Επέτειο της Μάχης του Διρού κάθε Ιούνιο παράλληλα με τους εορτασμούς που διοργανώνονται στην Μάνη από τον Δήμο Οιτύλου και στην Αθήνα από τον Σύλλογο Διρού.

Απενεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ και στον Μανιάτη Δήμαρχο Πειραιά κ. ΧΡΗΣΤΟ ΑΓΡΑΠΙΔΗ.

Την Δοξολογία τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Πειραιά και της Αθήνας, (Την Δήμαρχο Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος κ. Κέλλυ Μπουρδάρα) εκπρόσωποι από άλλους Δήμους και Νομαρχίες, Μέλη των Ενώσεων και Συλλόγων που συμμετείχαν στον εορτασμό και άλλες προσωπικότητες από τον Χώρο των Γραμμάτων και Τεχνών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε η Δεξίωση του Δημάρχου στο Πνευματικό Κέντρο της Αγ. Σοφίας.

Με Τιμή
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Γιώτα Ρίτσου – Σκλαβούνου
Η Γεν. Γραμματέας
Θάλεια Πετρακάκου