Τεύχος 1ο ] Τεύχος 2ο ] Τεύχος 3ο ] Τεύχος 4ο ] Οι εκδότες ] Σημεία Διάθεσης ] Συνδρομή ] Τρόποι βοήθειας ] Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Έγραψαν για μας... ]

 

Κεντρική

 

Επικοινωνία


Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τηλέφωνα
27330 53670 &
210 7622266

Κατασκευή ιστοσελίδας
Γ.Η. Βενιζελέας

Μάνη διαχρονική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΔΥΡΑΣ

ΣΠΑΡΤΗ «Μάνη: Χθες, σήμερα, αύριο...», ο τίτλος του νεοεκδοθέντος διμηνιαίου περιοδικού, που κυκλοφορεί και απευθύνεται στους Μανιάτες και όχι μόνο.


Πικρή, άγρια, δοκιμασμένη πέτρα, του φυσικού προστάτη σταθερή αναφορά. Εδώ ο φράχτης δεν απαγορεύει στεφάνι ακάνθινο είναι, για τον θρασύ καταπατητή. Η ομορφιά πρέπει (και) να αγκυλώνει. Ώστε με σεβασμό να προσερχόμεθα.

«Είναι ένας δρόμος επιστροφής στη Μάνη και στις διαχρονικές της αξίες...», λένε οι εκδότες Ντόναλντ-Γεώργιος Μακφέιλ και Γιώργος Δημακόγιαννης. Ο δεύτερος εκδίδει επίσης και το περιοδικό «Αδούλωτη Μάνη», ενώ διατηρεί βιβλιοπωλείο με το ίδιο όνομα στην Αρεόπολη της Λακωνίας. Οι ίδιοι σημειώνουν:

«Το περιοδικό μας σήκωσε τα πανιά του για να πορευτεί στα πέλαγα των σύγχρονων καιρών σε μια περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Ακριβώς σ' αυτές τις δύσκολες περιόδους ο άνθρωπος ενστικτωδώς στρέφεται στα "δικά" του, όχι από μίζερη τάση εσωστρέφειας ή οπισθοδρόμησης, αλλά από ανάγκη αυτοσυντήρησης και αυτογνωσίας. Η καταγωγή, η πατρώα γη, οι ρίζες μας ή έστω απλά για κάποιους ο τόπος που επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν ή να ζήσουν αποτελούν αδιαφιλονίκητους άξονες αναφοράς της ανθρώπινης ύπαρξής μας, που μπορούν αφενός να σφυρηλατούν χαρακτήρες και αφετέρου να οδηγούν με ασφάλεια το σκάφος της ζωής του καθενός μας».

Με τα παραπάνω σαν σταθερή πυξίδα, οι κ.κ. Μακφέιλ και Δημακόγιαννης ξεκίνησαν τη νέα προσπάθεια για τη Μάνη, την πικρή, δοκιμασμένη και αγέρωχη πέτρα του ελλαδικού χώρου και τα παιδιά της όπου Γης.

Η επίσημη παρουσίαση του περιοδικού έγινε στην Καλαμάτα, αφού το περιοδικό θα καλύπτει και τη μεσσηνιακή Μάνη. Το περιοδικό διατίθεται στα περίπτερα των δύο νομών και στην Αθήνα, στα κεντρικά βιβλιοπωλεία και στο κιόσκι του ηλεκτρικού σταθμού στην Ομόνοια.

Τις ευχές μας για καλή συνέχεια σ' αυτό το όμορφο ταξίδι.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/02/2002
Copyright © 2001 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.