Τεύχος 1ο ] Τεύχος 2ο ] Τεύχος 3ο ] Τεύχος 4ο ] Οι εκδότες ] Σημεία Διάθεσης ] Συνδρομή ] [ Τρόποι βοήθειας ] Βιβλίο Επισκεπτών ] Έγραψαν για μας... ]

 

Κεντρική

 

Επικοινωνία


Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τηλέφωνα
27330 53670 &
210 7622266

Κατασκευή ιστοσελίδας
Γ.Η. Βενιζελέας

ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΜΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Το περιοδικό μας ξεκινά την πορεία του έχοντας ουσιαστική κληρονομιά την εμπειρία αλλά και το πλούσιο αρχείο δύο προσπαθειών για τη Μάνη:

Του περιοδικού «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ» και της εφημερίδας «ΚΑΠΕΤΑΝ ΖΑΧΑΡΙΑΣ». Για πρώτη φορά ίσως ξεκινά μια προσπάθεια για τον τόπο μας με τράπεζα άρθρων και σημαντικό υλικό, που βέβαια θα γίνει ακόμη πλουσιότερο, με τη δική σας συμμετοχή: Περιμένουμε κείμενά σας λοιπόν για όλα όσα χρήζουν – κατά την κρίση σας – δημοσιότητας, με άξονα αναφοράς βέβαια τη Μάνη και τους όπου γης Μανιάτες. Να είστε βέβαιοι πως θα αξιοποιήσουμε κάθε τι στις σελίδες μας, με μια θερμή παράκληση: Στέλνετε κείμενα μικρά, ευκολοδιάβαστα. Καιρός να επιστρέψει το «λακωνίζειν» στον τόπο που βρήκε την απόλυτη έκφρασή του! Με τον τρόπο αυτό βοηθάτε και το δικό μας έργο και τους φίλους που σας διαβάζουν – είμαστε στην εποχή της ταχύτητας, εποχή … ηλεκτρονική, μην το ξεχνάμε.

Περιμένουμε ακόμη τις παρατηρήσεις, τις υποδείξεις, τα σχόλιά σας, - σκοπός μας είναι να γινόμαστε καλλίτεροι εκφράζοντας σωστότερα τον ιστορικό μας τόπο. Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι διαλέξαμε το πλέον ποιοτικό αλλά και το πλέον ανηφορικό οικονομικά εγχείρημα: Η έκδοση περιοδικού (και όχι εφημερίδας) πολλαπλασιάζει το κόστος – έτσι η συνδρομή σας, η συμπαράστασή σας, ηθική και υλική, είναι απαραίτητη – είναι το οξυγόνο για την απρόσκοπτη συνέχειά μας. Ορίσαμε μάλιστα την ετήσια συνδρομή εσωτερικού στις 5.000 δρχ. (ή 14,67 Ευρώ) – για τους συμπατριώτες και φίλους που θα θελήσουν να εγγραφούν συνδρομητές έως το τέλος του προσεχούς Φεβρουαρίου 2002 – γιατί αυτό θα μας εξασφαλίσει τα αρχικά μέσα για την επιβίωση του εντύπου μας, που θέλουμε να γίνει και δικό σας. Πώς μπορεί κάποιος να συνεισφέρει ακόμη περισσότερο; Γράφοντας νέους συνδρομητές – δεν είναι βέβαια δύσκολο ο καθένας μας να βρει 2,3 ή 5 συγγενείς ή φίλους και να τους πείσει για το χρήσιμο της παρουσίας του περιοδικού. Όλοι πιστεύουμε πως είμαστε κοινωνικοί, έχουμε σχέση με συμπατριώτες: Αντί να τους δίνουμε περιστασιακά να διαβάζουν το περιοδικό είναι απαραίτητο να τους το «στερούμε» υπενθυμίζοντάς τους ότι ένα περιοδικό απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό για να ζήσει απαιτεί πολλά «χέρια βοηθείας». Είναι λοιπόν αναγκαίο να γίνουν και αυτοί συνδρομητές! Αλλά κι αν δεν έχουμε την ευχέρεια να πείσουμε, βοήθεια πολύτιμη είναι να μας στείλετε μια σειρά ονομάτων – διευθύνσεις γνωστών σας που πιστεύετε ότι τους ενδιαφέρει η Μάνη και το περιοδικό της. Εμείς θα τους στείλουμε δωρεάν ένα τεύχος κι ελεύθερα αποφασίζουν…

Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι έρχονται άγιες ημέρες και εορτές: Τι καλλίτερο δώρο φαντάζεστε για έναν δικό σας άνθρωπο από μια ετήσια συνδρομή στο περιοδικό της Μάνης – θα του θυμίζει τακτικά και ποιοτικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας, θα φτάνει η αύρα της Ταινάριας χερσονήσου στο σπίτι του – όπου κι αν ζει!

Και κάτι τελευταίο που ίσως είναι κι αυτονόητο: Το περιοδικό τούτο έρχεται να υπηρετήσει τη Μάνη, την ενιαία, αδιαίρετη, πανέμορφη και ανυπόταχτη πατρώα γη μας – από τη Βέργα του Αλμυρού και τον Ταΰγετο ως τα Τρίνησα, το Γύθειο και το Ταίναρο – χωρίς διακρίσεις ή ψευδοδιλλήματα και αποκλεισμούς, η Μάνη είναι γέφυρα που ενώνει δύο ιστορικές περιοχές, Λακωνία και Μεσσηνία, πρέπει όμως ή μέσα στα πλαίσια των δύο νομών ή ξεχωριστά να αποκτήσει και την δική της διοικητική οντότητα (αλλά γι αυτά θα τα πούμε αναλυτικότερα, στις σελίδας μας…)


Προηγούμενη Επόμενη