Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Πειραιάς 30.3.2004
Αριθμ. πρωτ. 110

ΠΡΟΣ
Κα ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΗΣ,
για να τιμήσει την Επέτειο της ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΔΙΡΟΥ (1826 - 2003) και τις θρυλικές Ηρωϊδες Μανιάτισσες, διοργάνωσε εκδήλωση στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα, με Θέμα: «Η προσφορά της Μανιάτισσας στην Ιστορία και την Κοινωνία»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά και στο Χρονολόγιο, το οποίο εκδόθηκε από την Επιτροπή της Βουλής και αναφέρεται στις σημαντικότερες μάχες της Επανάστασης του 1821, αλλά δεν περιλαμβάνει τις νικηφόρες μάχες της ΒΕΡΓΑΣ, του ΔΙΡΟΥ και του ΠΟΛΥΑΡΑΒΟΥ, οι οποίες έκριναν σε σημαντικό βαθμό και την έκβαση του αγώνα.

Δεν αναφέρεται η 17η ΜΑΡΤΙΟΥ, ημερομηνία κήρυξης της επανάστασης από την Αρεόπολη.

Επίσης δεν αναφέρονται οι λέξεις Μάνη, Μανιάτισσα και Μανιάτης, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση στον αναγνώστη, ότι οι Μανιάτες δεν έλαβαν μέρος στην Εθνεγερσία.

Μετά την ενημέρωση από το Προεδρείο της εκδήλωσης, για την ελλιπή παρουσίαση των Ιστορικών γεγονότων από το Έντυπο της Βουλής, ψηφίστηκε ομόφωνα από τους προσκεκλημένους (Ομιλητές, Βουλευτές, Εκπροσώπους Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικούς, Πολιτιστικούς Συλλόγους κ.α.)

Π ρ ό τ α σ η

Να δημιουργηθεί Επιτροπή Πρωτοβουλίας

(με τους κάτωθι υπογράφοντες),

η οποία θα αναλάβει να καταθέσει στην Επιτροπή της Βουλής και σε κάθε Αρμόδιο Φορέα, το κείμενο του έγκριτου Ιστορικού συγγραφέα κ. Ανάργυρου Κουτσιλιέρη, το οποίο αναφέρεται στα γεγονότα αυτής της περιόδου, ούτως ώστε να συμπεριληφθούν οι ανωτέρω μάχες στο Έντυπο της Βουλής, προκειμένου να αποκατασταθεί η Ιστορική αλήθεια.

Επίσης να συμπεριληφθεί η προσφορά στον αγώνα της Μανιάτισσας και του Μανιάτη στα σχολικά βιβλία όλων των βαθμίδων».

Σχετικά: - Ιστορικό κείμενο του συγγραφέα Ανάργυρου Κουτσιλιέρη (Φύλλα 14)

Κοινοποίηση: - Βουλευτές, Νομάρχες & Δημάρχους, Εκπαιδευτικούς, Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Υ.Σ.: - Οι υπογραφές και τα συμπληρωματικά στοιχεία από τους ανωτέρω Φορείς θα κατατεθούν στη συνέχεια.


Συνέδριο ] Επιτροπές ] Προς κ. Κακλαμάνη ] Συντονιστές ] Δήμος Οιτύλου ] Σύλλογοι ] Εκπαιδευτικοί ] Προς κ. Ευθυμίου ] [ Προς κ. Γιαννάκου ]