Συνεργάτες ] Εκδοτικό σημείωμα ] Παν. Γεννηματάς ] Αρχαία Λεύκτρα ] Λαογραφικά ] Παροιμίες ] Πολυάραβος ] Πέντε χρόνια... ] ΜΑΝΗάτικες... ] Ιστοσελίδα Μάνης ] [ Αθλητισμός... ] Επόμενο τεύχος ]

 

Κεντρική
Επάνω

 

Επικοινωνία


Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τηλέφωνα
27330 53670 &
210 7622266

Κατασκευή ιστοσελίδας
Γ.Η. Βενιζελέας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ

Γ.Σ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Το 1980 ο Πουλίκος Τσαγκράκος από τη Μέσα Μάνη ίδρυσε τον Γυμναστικό Σύλλογο "Λεωνίδα" στα Μανιάτικα του Πειραιά, που έμελλε να γίνει φυτώριο νέων και νεανίδων αθλητών μανιάτικης καταγωγής. Το έργο του συνεχίζουν επαξίως α για (και τα εγγόνια του!). Ο Γιώργος (προπονητής) και ο Μίμης (πρόεδρος) α οποία έχουν φέρει με τους αθλητές τους μεγάλες διακρίσεις στην Ελλάδα - σε αγώνες πανελληνίους, μεσογειακούς ή πανευρωπαϊκούς - στα αθλήματα της πυγμαχίας και του kick-boxing. Αξιοσημείωτα είναι τα εξής: Ο Σύλλογος έχει δύο φορές ανακηρυχτεί πρώτος στην Ελλάδα. Ο αθλητής Πουλίκος Γ. Τσαγκράκος, 14 ετών, (φωτογραφία) ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο ρινγκ της πυγμαχίας νίκησε τρεις αντιπάλους στον τελικό με νοκ άουτ, εξουδετέρωσε αθλητή του Παναθηναϊκού και πήρε την 1η θέση (στα 66 κιλά)!

Γνωστοί αθλητές του συλλόγου είναι οι νέοι συμπατριώτες μας πυγμάχοι: Δημ., Τάκης και Βασ. Μοτσάκος, Ανδρ. Μουνδρέας, Πέτρος Τσαγκράκος, Θεόδ. Και Μιχ. Κατσαφάδος, Νικ. Κουρούνης, Σταύρος Τσιριγώτης, κ.ά. Να σημειώσουμε ότι όλα είμαστε υπερήφανα για το σύλλογο που φέρει το όνομα του ξακουστού Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα που με το "Νίκη ή θάνατος" διδάσκει διαχρονικά τους ανθρώπους όλης της γης - και πρώτα τους απογόνους του Μανιάτες!

(Το γυμναστήριο του "Λεωνίδα" είναι στη γωνία Μαυρομιχάλη και Π Μελά στα Μανιάτικα, ενώ τα γραφεία του στη Βρηαήδος 14 Αγία Σοφία Πειραιά, τηλ- 6974 854483)

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ
Οι Μανιάτες της... Μάνης να είμαστε κοντά στην ομάδα μας που αγωνίζεται φέτος στο Β τοπικό πρωτάθλημα Μεσσηνίας. Με έδρα - γήπεδο στην Πλάτσα της Έξω Μάνης - και πρόεδρο τον Γιώργο Καλαρίτη (Νομιτσί), γραμματέα την Δήμητρα Ξηρόκωστα, και ταμία τον Ευστράτιο Γαργαλή, δίνει τις μάχες της η Α.Ε. ΜΑΝΗΣ έχοντας όμως όσο ποτέ ανάγκη ενίσχυσης, κυρίως από τους ντόπιους επιχειρηματίες! Για τα παιδιά και τους νέους της Μάνης είναι μια ωραία και επωφελής διέξοδος, γι' αυτό και η ομάδα πρέπει να μπορέσει να σηκωθεί ψηλότερα με την - οικονομική και ηθική - συμπαράσταση όλων. Η μόνη υφιστάμενη ενίσχυση είναι κάποιο βοήθημα και α δωρεάν μετακινήσεις που προσφέρει στην ομάδα (με το λεωφορείο του) ο Δήμος Λεύκτρου (Έξω Μάνη;) - αλλά δεν αρκούν!..

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ "ΛΕΩΝΙΔΑΣ"
Μια ακόμη έκπληξη μας έρχεται από μακριά! Κινητήριος μοχλός του "Λεωνίδα" της Μαγνησίας είναι ένας συμπατριώτης μας, ο Αντώνης Πρωτόπαπας, ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά ταλέντα της Ελλάδας -τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας και 1ος Έλληνας σε Βαλκανιάδα! Μαζί με τον Ελευθέριο Πρωτόπαπα, επί σειρά ετών εκλεγμένο πρόεδρο, ενός εκ των ιστορικότερων συλλόγων της Ελλάδας, του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου όπως επίσης και εκλεγμένου μέλους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Μανιάτες παντού, που μας κάνουν περήφανους. Να' ναι πάντα καλά... και πρώτοι!


Προηγούμενη Επόμενη