Συνεργάτες ] [ Εκδοτικό σημείωμα ] Παν. Γεννηματάς ] Αρχαία Λεύκτρα ] Λαογραφικά ] Παροιμίες ] Πολυάραβος ] Πέντε χρόνια... ] ΜΑΝΗάτικες... ] Ιστοσελίδα Μάνης ] Αθλητισμός... ] Επόμενο τεύχος ]

 

Κεντρική
Επάνω

 

Επικοινωνία


Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τηλέφωνα
27330 53670 &
210 7622266

Κατασκευή ιστοσελίδας
Γ.Η. Βενιζελέας

Εκδοτικό Σημείωμα

Το περιοδικό μας σηκώνει τα πανιά του για να πορευτεί στα πέλαγα των σύγχρονων καιρών σε μια περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Ακριβώς σ’ αυτές τις δύσκολες περιόδους ο άνθρωπος ενστικτωδώς στρέφεται στα «δικά» του όχι από μίζερη τάση εσωστρέφειας ή οπισθοδρόμησης αλλά από ανάγκη αυτοσυντήρησης και αυτογνωσίας.

Η καταγωγή, η πατρώα γη, οι ρίζες μας ή έστω απλά για κάποιους ο τόπος που επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν ή να ζήσουν, …., αποτελούν αδιαφιλονίκητους άξονες αναφοράς της ανθρώπινης ύπαρξής μας, που μπορούν αφ ενός να σφυρηλατούν χαρακτήρες και αφ ετέρου να οδηγούν με ασφάλεια το σκάφος της ζωής του καθενός μας. Μ’ αυτές τις πεποιθήσεις ξεκινά η νέα προσπάθεια για τη Μάνη – την «πικρή, δοκιμασμένη, κι αγέρωχη πέτρα» του ελλαδικού ηπειρωτικού νότου – και τα όπου γης παιδιά της.

Πιστεύουμε ότι οι σελίδες που ακολουθούν – και βέβαια τα τεύχη που θα λαμβάνετε μήνα παρά μήνα με άμεσο στόχο την μηνιαία έκδοση - δεν θα είναι απλά ένα σύνολο από σελίδες, αλλά ένας δρόμος επιστροφής στη Μάνη και στις διαχρονικές της αξίες. Εδώ, μαζί, θα αναζητούμε την διαχρονική ταυτότητα του Μανιάτη και της Μανιάτισσας, του κάθε ανθρώπου που αγάπησε και δέθηκε με τον τόπο μας,… γιατί τελικά αυτή η ταυτότητα θα’ ναι και το διαβατήριό μας για να προχωρήσουμε όρθια και περήφανα στο σήμερα και στο αύριο.

Όπου κι αν ζούμε!

ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ