Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Χαιρετισμός: Από την εκπρόσωπο του Γυναικείου Τμήματος του Κ.Κ.Ε. κ. Καίτη Φειδάκη.

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας χαιρετίζουμε το 2ο Μανιάτικο Συνέδριο. Ευχαριστούμε την Πανελλήνια Ενωση Γυναικών Μάνης και ευχόμαστε δημιουργική συζήτηση και δημιουργικές εργασίες

Μιλώντας για πολιτιστική κληρονομιά θεωρούμεοτι στο μεγαλύτερο μέρος της είναι λαϊκή. Τη δημιούργησαν τα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι και οι αγρότες. Απ΄ αυτήν την σκοπιά εκφράζεται και μέσα από αυτήν, η θέση των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων.

Τόσο η Μάνη όσο και η Ηπειρος έχουν κοινά στοιχεία μοιρολόγια, τραγούδια κ.α. που δείχνουν την γυναίκα στην περίοδο της μετανάστευσης που σήκωσε το βάρος και τα οποία δεν πρέπει να χαθούν. Αλλά να διατηρηθούν. Όμως δεν προστατεύονται από το κράτος και μιλάμε για ουσιαστική βοήθεια. Στοιχεία τα οποία πρέπει να ενσωματωθούν στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Αντίθετα οι κυβερνήσεις αρκετών χρόνων ανεξάρτητα εάν είναι του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με τις πολιτικές που ακολουθούν και την εμπορορευματοποίηση της Παιδείας καταστρέφουν την πολιτιστική κληρονομιά.

Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα που απασχολούν τις γυναίκες της Μάνης, είναι προβλήματα που απασχολούν συνολικά όλες τις γυναίκες της Ελλάδας. Για μας ο πλούτος παράγεται από το λαό και ανήκει στο λαό. Για π.χ. υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες, κέντρο με περιφέρεια άρα χρειάζεται εξειδίκευση κατά φύλο. Η Ελλάδα μπορεί να έχει την προστασία της εγχώριας παραγωγής. Για μας σημαίνει ότι ο παραγόμενος πλούτος πρέπει να γίνει λαϊκή περιουσία, λαϊκή ιδιοκτησία.

 


[Πρόεδρος Π.Ε.Γ.Μ.] [Ύμνος Μάνης] [Ευλογία] [Προβολή διαφανειών] [κ. Πουλατζάς] [κ. Αγραπίδης] [κ. Σκαλκέας] [κα Γιαννάκου] [κα Πετραλιά] [κ. Μιχαλολιάκος] [κ. Καλός] [κ. Σκανδαλάκης] [κ. Νεράτζης] [κ. Βαρβιτσιώτης] [κα Αβούρη] [ΝΔ] [ΠΑΣΟΚ] [ΚΚΕ] [ΣΥΝ]