Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Χαιρετισμός: Από την εκπρόσωπο της Γραμματείας Γυναικών
του ΣΥΝ κ. Χριστοφίλη Πολυμενάκου.

Εκ μέρους του Συνασπισμού χαιρετίζω τις εργασίες του Συνεδρίου και εύχομαι καλή διεκπεραίωση των εργασιών. Είμαι Μανιάτισσα από τον Πύργο και βρίσκομαι κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα αυτόν τον καιρό και από εκεί έρχομαι σήμερα, από τα χώματα της Μάνης και από τη δροσιά του θαλασσινού αέρα.

Ο Τόπος μας είναι χαρισματικός. Σεβασμός στο δίκιο και σεβασμός στη Τιμή. Τιμή στο Λόγο και στη πράξη.

Διαβάζοντας τα βιβλία του δικαστικού Δελαπόρτα και την αναφορά στη ζωή του από το 44 στο 45 στην παραλία του Γυθείου ξεφορτώνανε από τα καΐκια, πατάτες, κρεμμύδια κ.α. και παρά την πείνα, δεν άπλωναν το χέρι και πήγαιναν πεινασμένοι στη δουλειά τους. Η Τιμή πάνω από την πείνα. Εάν αυτό δεν είναι πολιτισμός (μια και αυτό είναι το θέμα του Συνεδρίου) τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι. Όμως όλοι εμείς δημιουργούμε τις παρακαταθήκες. Προβάλουμε την Ιστορία. Πρέπει να είμαστε απόλυτες για το φυσικό περιβάλλον Η προστασία του Μανιάτικου Τοπίου είναι αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο στους κατοίκους της Μάνης. Είναι ένα ιδιαίτερο τοπίο που προσελκύει τους επισκέπτες. Η ζωή έχει βελτιωθεί και υπάρχουν λόγοι και τρόποι για να γυρίσουν πίσω στον Τόπο τους.

Εμείς σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή συνέχεια.

 


[Πρόεδρος Π.Ε.Γ.Μ.] [Ύμνος Μάνης] [Ευλογία] [Προβολή διαφανειών] [κ. Πουλατζάς] [κ. Αγραπίδης] [κ. Σκαλκέας] [κα Γιαννάκου] [κα Πετραλιά] [κ. Μιχαλολιάκος] [κ. Καλός] [κ. Σκανδαλάκης] [κ. Νεράτζης] [κ. Βαρβιτσιώτης] [κα Αβούρη] [ΝΔ] [ΠΑΣΟΚ] [ΚΚΕ] [ΣΥΝ]