Κεντρική σελίδα
Επάνω

 

Η ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΕ στο δρόμο της παραλίας ΓΥΘΕΙΟΥ με τμήματα Πληροφορικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Κομμωτικής και Εργαστηρίων.

Οι Σχολικοί παράγοντες. Το Επιμελητήριον. Ο Δήμαρχος, ο Νομάρχης Λάκωνας μπαίνουν στο στόχαστρο και ελέγχονται από Γυθειάτικη-Μανιάτικη Κοινωνία.

Η νεολαία ασφυκτιά για μόρφωση, πολιτισμό και αθλητισμό. Αλλά συγχρόνως διεκδικεί με σεμνότητα και κρίση. Προβληματίζονται και ρωτάνε ποιο θα είναι το μέλλον του, ποιος ο επαγγελματικός τους προσανατολισμός, ποιο το ενδιαφέρον της τοπικής και κεντρικής πολιτείας. Πολλά γιατί χωρίς λύσεις. Οι γονείς περισσότερο από τα παιδιά αγωνιούν και αναρωτιούνται αν ζούνε σε μια κοινωνία με αξίες και μόρφωση με κοινωνικότητα και ιδανικά ή η πολιτεία το χει ρίξειστο "δως υμίν σήμερον" και τίποτε για το αύριο.

Ενδεικτική κατάληψη και σειρά αιτημάτων από το Τ.Ε.Ε Γυθείου πρέπει να μας προβληματίσει.

ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

1. Δεν υπάρχει εξοπλισμός αλλά και κατάλληλος χώρος για να εγκατασταθεί το εργαστήριο κομμωτικής της Β΄ τάξης του Α΄ κύκλου, με αποτέλεσμα οι 18 ώρες πρακτικής άσκησης (το 53% των συνολικών ωρών διδασκαλίας) να μην πραγματοποιούνται!

2. Από τις 78 συνολικά προβλεπόμενες ώρες πρακτικής άσκησης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πραγματοποιούνται μόνο 34, και μάλιστα στο "δανεικό" εργαστήριο πληροφορικής του Ενιαίου Λυκείου. Ας σημειωθεί ότι στον τομέα πληροφορορικής φοιτούν 63 μαθητές.

3. Δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για την εγκατάσταση και λειτουργία του εργαστηρίου επισκευών και συντήρησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, με αποτέλεσμα τα σχετικά μαθήματα να διδάσκονται ελλιπώς στις αίθουσες διδασκαλίας.

4. Η απογευματινή λειτουργία του σχολείου μας στερεί το δικαίωμα που παρέχει η πολιτεία να παρακολουθούμε μαθήματα πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

5. Η αναμενόμενη έναρξη της πρόσθετης διδακτικής στήριξης για τους μαθητές του Ενιαίου Λυκείου που θα γίνεται απόγευμα στον ίδιο χώρο, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα αφού δεν θα επαρκούν οι αίθουσες.

6. Μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν πρόσθετα μαθήματα ξένων γλωσσών, μουσικής, χορού κλπ. μαθητές-αθλητές που θέλουν να προπονηθούν και να λάβουν μέρος σε αγώνες και γενικότερα όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με εξωσχολικές δραστηριότητες, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα αφού αυτές συνήθως γίνονται απόγευμα, ώρες δηλαδή που είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τα μαθήματά μας στο σχολείο.

7. 33 συμμαθητές μας κατοικούν εκτός Γυθείου και με δεδομένες τις αποστάσεις, τις συγκοινωνίες και την κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής, αναγκάζονται να φύγουν από το σπίτι τους αρκετή ώρα πριν και επιστρέφουν αργά το βράδυ.

8. Διαπιστώνουμε ότι όλα τα παραπάνω προβλήματα έχουν οδηγήσει στην απαξίωση του σχολείου και στην υποβάθμιση του στη συνείδηση μας καθώς και των γονέων μας. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί μαθητές της ευρύτερης περιοχής φοιτούν στα ΤΕΕ της Σπάρτης. Φοβόμαστε ότι το φαινόμενο θα γίνει εντονότερο στο μέλλον αν δεν λάβουμε μέτρα. Οι εγγραφές της πρώτης τάξης για την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι μόλις 17 και μάλιστα δύο από τους τρεις εγκεκριμένους τομείς δεν θα λειτουργήσουν στην πρώτη τάξη, ενώ κινδυνεύει να κλείσει και η ειδικότητα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της δευτέρας τάξης.

Έγιναν προτάσεις συμβιβαστικές να λειτουργήσουν στα λυόμενα του δημαρχείου, ..... στην πλατεία και στην παραλία!

Η ανάγκη στέγασης είναι κεντρικό πρόβλημα!

Αναμένουμε. Ο Δ/ντής κ. Γ. Παπαδάκης με ευθύνη και ευαισθησία αντιμετωπίζει τους σπουδαστές και τα οξυμένα προβλήματά τους.


Δρόμος Μάνης ] Απάντηση σε φίλο ] Δήμαρχος Αβίας ] Λιτριβείο ] [ Νεολαία ] Δημ. Συμβούλια ] Επισκοπείο ] Σιλάν πασάς ] Λεκάκος Στ. ] Νήφι ] Άγαλμα ] Ανάπτυξη ] Εκλογές ] Πανίδα-Χλωρίδα ] Ποίηση ] Φαροφύλακας ]