Κεντρική Σελίδα
Χορός 2004
Τιτάνια 02.06.2004
Πειραιάς 20.06.2004
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΑΚΩΝΩΝ 2004

Πρόγραμμα έτους 2004

Ιανουάριος: Προετοιμασία και ενημέρωση στα Μέλη, στους Φίλους  και στους πολιτικούς Φορείς για την διοργάνωση της χοροεσπερίδας.

18.1.2004 Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας παραρτήματος Καλαμάτας

01.02.2004: Ετήσιος χορός, στην κοσμική ταβέρνα «ΤΟ ΚΑΝΤΑΡΙ» στον Πειραιά.

28.02.2004: Γενική Συνέλευση και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίττας.

ΜΑΡΤΙΟΣ: Ενημέρωση με επιστολές για το ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ στην νέα Πρόεδρο της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη και στην νέα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Επιστολές στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Χρήστο Αγραπίδη και στον Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Καλλίνικο για την εκδήλωση στον Πειραιά. Επαφές με Ομιλητές, Φορείς και Συλλόγους .

7.5.2004 Κατάθεση της αίτησης για την τροποποίηση του καταστατικού, με δικάσιμο ημερομηνία την 8.12.2004. Επιστολή και επαφές με το γραφείο της Δημάρχου Αθήνας κ. Ντόρας Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρο Μπεχράκη για την εκδήλωση στο ΤΙΤΑΝΙΑ.

  • Απόφαση του Δ.Σ. για την ίδρυση των δύο νέων Παραρτημάτων Ν. Αττικής και Γυθείου.

29.5.2004 Εκδήλωση Παραρτήματος Καλαμάτας για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο με Ομιλήτρια την κ. Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου.

02.06.2004: Εκδήλωση σε συνεργασία με το Παράρτημα Αθηνών στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ προς τιμήν της ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΔΙΡΟΥ υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας. Εκ μέρους της Δημάρχου απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Μπεχράκης. Ομιλητές ο κ. Μιχάλης Θαλής - Πουλαντζάς και η κ. Μερόπη Σπυροπούλου.

 

6.6.2004 Δοξολογία στην Αγ. Σοφία προς τιμή της Μάχης του Διρού υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Με την συνεργασία της Παλλακωνικής Ένωσης, της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, του Συλλόγου Κούνου και του Συλλόγου Αγ. Νικήτα.

kall.jpg (44719 bytes)
Απονομή τιμητικής πλακέτας από την πρόεδρο της Π.Ε.Γ.Μ. κα Ρίτσου, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά κ. Καλίνικο, καθώς και το βιβλίο "Η Ιστορία της Μάνης" του κ. Ανάργυρου Κουτσιλιέρη.
dim.jpg (36444 bytes)
Απονομή στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Χρήστο Αγραπίδη, με την Νίκη που στεφανώνει τον νικητή με το κλαδί της ελιάς.
stef.jpg (54601 bytes)
Από τον αγιασμό του παρεκκλησίου της Αγίας Σοφίας, που πήρε τρία ονόματα: Αγία Βαρβάρα, Άγιος Γεώργιος και Αγία Ελέσα (η Λακωνίδα Αγία).
Δίπλα στην Γαλανόλευκη κυματίζει η Μανιάτικη Σημαία της Π.Ε.Γ.Μ.

Στην Αγία Ελέσα.

 

  • Συμμετοχή της Ένωσης στην εκδήλωση του Συλλόγου Διρού στην Μητρόπολη Αθηνών και κατάθεση στεφάνου.

  • Κατάθεση στεφάνου και στην εκδήλωση προς τιμή της Μάχης του Διρού , στο ΔΙΡΟ της Μάνης, από τον Δήμο Οιτύλου.

  • Η Π.Ε.Γ.Μ. γίνεται Μέλος στο Λόμπυ Γυναικών Ευρώπης.

  • Συνάντηση με τους Συλλόγους της Μάνης για την ίδρυση Ομοσπονδίας.

 

30.7.2004 Συμμετοχή της Ένωσης στο Α’  Παγκόσμιο Παλλακωνικό Συνέδριο στη Σπάρτη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και της Νομαρχίας Λακωνίας.


 


 


 


 

  • Συμμετοχή στην παρουσίαση των Μανιάτικων προϊόντων στην έκθεση του περιπτέρου στην Π. Επίδαυρο από το Παράρτημα Καλαμάτας.

7.8.2004 Ανταπόκριση στην πρόσκληση του Συλλόγου  Αγ. Νίκων  στο χωριό του  Αγ. Νίκωνα 8.8.2004. Ανταπόκριση στην πρόσκληση του δημοσιογράφου και συνεργάτη της Ένωσης κ. Γεωργίου Βενιζελέα στην εκδήλωσή του στην Σαϊδόνα.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Προετοιμασία Προσυνεδρίου και  συνεργασία με τα Παραρτήματα Καλαμάτας, Αρεόπολης, Γυθείου, Αθηνών,  Ν. Αττικής και Μέλη Οργανωτικής Επιτροπής. Επαφές με Εκκλησία, πολιτικούς φορείς και Συλλόγους.

15/16 & 17/10. 2004 Προσυνέδριο στην Καρδαμύλη - Μεσσηνίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Νομαρχιών Μεσσηνίας και Λακωνίας. Χορηγοί προσυνεδρίου οι Δήμοι Λεύκτρου και Αβίας, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και ο ΟΔΙΕ. Την έναρξη του προσυνεδρίου κήρυξε ο Μητροπολίτης Γυθείου Οιτύλου και Πάσης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος.
Τα θέματα  για τα προβλήματα και το πρόγραμμα ανάπτυξης για τη Μάνη και την διατήρηση της πολιτιστικής της κληρονομιάς, ανέπτυξαν η  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, οι Νομάρχες Μεσσηνίας και Λακωνίας και οι Δήμαρχοι των 5 Δήμων της Μάνης. Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές του Νομού. Κατατέθηκαν προτάσεις από τους φορείς και τους Συλλόγους οι οποίες θα συζητηθούν στο 2ο Συνέδριο.  Βραβεύθηκε η Ολυμπιονίκης Σταυρούλα Κοζομπόλη. Ψηφίσθηκε  η Οργανωτική επιτροπή

24.10.2004 Εκδήλωση Παραρτήματος Καλαμάτας για την παρουσίαση του βιβλίου του Σ. Κουγέα «Η Γυναίκα Κυρία της Μάνης».

15.11.2004  Πρώτη συνάντηση των Μελών του Δ.Σ. και της  Οργανωτικής Επιτροπής για την διοργάνωση του 2ου Μανιάτικου Συνεδρίου. Συνάντηση με τους Συλλόγους για την εξέλιξη της προσπάθειας της ίδρυσης της ΟΜΕΣΕΕ.

16.11.2004 Εκπροσώπηση της Ενωσης από την πρόεδρο του Παραρτήματος Καλαμάτας κ. Αθηνά Ξανθάκη στην Αγγλία, στην πρόσκληση του Ελληνικού Κέντρου του Λονδίνου.  Πρόταση για ίδρυση παραρτήματος.

8.12.2004 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά για την συμμετοχή του στις εργασίες του Συνεδρίου και στην πρόταση να τεθεί και το 2ο  Συνέδριο υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά στην οποία συμφώνησε. Συναντήσεις με την Οργανωτική επιτροπή για την διάθεση Χριστουγεννιάτικων καρτών για την επιχορήγηση του Συνεδρίου.

  • Φιλανθρωπική επίσκεψη σε άπορες οικογένειες του Πειραιά

Ύμνος στη Μάνη ] Εκδηλώσεις 1999 ] Εκδηλώσεις 2000 ] Εκδηλώσεις 2001 ] Εκδηλώσεις 2002 ] Εκδηλώσεις 2003 ] [ Εκδηλώσεις 2004 ] Εκδηλώσεις 2005 ] Εκδηλώσεις 2006 ] Χρονολόγιο Βουλής ] 1ο Μαν/κο Συνέδριο ] Προσυνέδριο 2005 ] 2ο Μαν/κο Συνέδριο ] Αγαπημένα ]