Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Xαιρετισμός: Η Γενική Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μαρία Μαντουβάλου

Αγαπητές Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Η Πανελλήνια Ενωση Γυναικών Μάνης, συνεχίζει τις επιτυχείς πρωτοβουλίες της προκειμένου να γνωστοποιηθούν τόσο τα προβλήματα της Μάνης, όσο και οι τυχόν θετικές εξελίξεις με τις παρεμβάσεις του κράτους σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, αλλά και στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ευρύτερης περιφέρειας.

Το δεύτερο όμως αυτό Συνέδριό της έχει ως ιδιαίτερο στόχο να επισημάνει και να αναδείξει τις ασυνέπειες ανάμεσα σε υποσχέσεις και πράξεις με γνώμονα τις θέσεις που είχαν διατυπωθεί στο πρώτο Συνέδριό της.

Ιδιαίτερη φροντίδα καταβάλλει αυτό το Συνέδριο και για την προβολή της Μάνης σε επίπεδο τόπου και πολιτισμού.

Στο επίπεδο αυτό παρατηρεί και υπογραμμίζει την έλλειψη σήμερα κάθε είδους αυτοσεβασμού τόσο της γυναίκας όσο και αυτών που την χρησιμοποιούν ως ευτελή αξία.

Οι γυναίκες της Μάνης επαναφωτίζουν τις αξίες που διέπουν τη Μανιάτισσα και φιλοδοξούν να την προβάλουν ως πρόσωπο απόλυτου σεβασμού και στο σπίτι της αλλά και στους γύρω, ώστε να στηλιτεύει τη σημερινή Ελληνική και Παγκόσμια εκμετάλλευση της γυναίκας κάτω από τις πολλαπλές ιδιότητές της.

Ακόμη αυτό το Συνέδριο επιθυμεί να διατρανώσει τη βαθειά πεποίθηση των Μανιατών και Μανιατισσών ότι δεν θα επιτρέψουν πλέον τη συστηματική πλαστογράφηση της Ιστορίας και την αλλοίωση των Εθνικών μεγεθών μεταξύ των οποίων η γυναίκα της Μάνης κατέχει αυτοδικαίως εξέχουσα θέση, προκειμένου να επιτύχουν στόχους όχι Ελληνικούς αλλά υπαγορευμένους από ολετήρες ¨Ελληνες΄΄ στο όνομα μόνο και μάλιστα Πανεπιστημιακούς και ξένους των ηθικών και εθνικών αξιών.

Η Πανελλήνια Ενωση Γυναικών Μάνης γνωρίζω ότι θα αγωνισθεί, όπως άλλωστε το επιχειρεί μέχρι σήμερα, ώστε να αποκαλυφθούν και να δημοσιοποιηθούν οι απόψεις τους και προθέσεις των αυτοαποκαλούμενων ¨εκσυγχρονιστών¨, μέλημα των οποίων είναι η εθνική αλλοίωση, για να ακολουθήσει η γεωγραφική κατά βούληση ανατροπή.

Το έδαφος της Μάνης, ποτισμένο με το αίμα των παιδιών της στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, την οποία τροφοδότησε με ήρωες και στο παρελθόν, όπως π.χ. στον Μακεδονικό αγώνα, ότι στέκει αμετακίνητο κι ολόρθο με σύμβολο τον Ταϋγετο, που λέγεται Πενταδάχτυλος για να υπενθυμίζει το χρέος προς τον άλλο Πενταδάχτυλο και όχι μόνο.

Τέλος μέλημα της Π.Ε.Γ.Μ. είναι και η προβολή και ανάδειξη των μνημείων της Ορθοδοξίας με τα οποία είναι κατάσπαρτη η Μάνη.

Πάντως στην κορυφή των ενεργειών της βρίσκεται ο άνθρωπος της Μάνης προς τον οποίο πρέπει να κατευθύνονται όλες οι ενέργειες των Φορέων και φυσικά της ίδιας της Ενωσης.

Σας ευχαριστώ


[κα Μαντουβάλου] [κ. Σκανδαλάκης] [κ. Φούρκας] [κ. Ανδρεάκος] [κ. Τσιριγώτης] [κ. Τζωρτζάκης] [κ. Μαραμπέας] [κ. Μπασάκος]