Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

ΔΗΜΟΣ ΑΒΙΑΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΣΑΚΟΣ

Πανοσολογιότατε, Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Κυρία Πρόεδρε της Πανελλήνιας Ενωσης Γυναικών Μάνης, Αγαπητοί Συνάδελφοι της Α΄θμιας και Β΄θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυρία Ρίτσου, πρόεδρο της Π.Ε.Γ.Μ. για την πρόσκληση στο 2ο Μανιάτικο Συνέδριο για την «Ανάπτυξη της Μάνης», καθώς και τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στην κα Ρίτσου όσον και στον κ. Αγραπίδη Δήμαρχο Πειραιά, για την βοήθεια και πρωτοβουλία του για την πραγματοποίηση του 2ου Συνεδρίου.

Πριν τέσσερα περίπου χρόνια σ’ αυτόν τον χώρο του ΟΛΠ είχα εκφράσει την ευχή να μην μείνουμε στον αριθμό ένα.

Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι στο διάστημα μεταξύ 1ου και 2ου Συνεδρίου , υπήρξαν προσυνέδρια και εκδηλώσεις που αποτέλεσαν τη βάση και την προεργασία που απαιτείται για την πραγματοποίηση του 2ου Συνεδρίου.

Στο Δήμο μου - Δήμο Αβίας - έχουν γίνει και γίνονται πολλά έργα υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Μανιατών και θέτουν τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη.

Σήμερα ο Δήμος Αβίας έχει λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης και είναι σε εξέλιξη το έργο της αποχέτευσης.

Εχουμε βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τη δημοτική οδοποιία αλλά και την αγροτική.

Προχωρούμε σε αναπλάσεις οικισμών, έχοντας τελειώσει την πλατεία του Κάμπου και είναι υπό δημοπράτηση η πλατεία Σταυροπηγίου , ενώ πλήθος μικρών αλλά ουσιαστικών παρεμβάσεων, έχει γίνει σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα.

Χάρη στη δική σας παρέμβαση κατασκευάζεται το κτήριο του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κάμπου και για πρώτη φορά φέτος λειτούργησε Νηπιαγωγείο στο Σταυροπήγιο.

Επίσης ολοκληρώθηκε ο εξηλεκτρισμός των Ριζανών και Κρύας Βρύσης στο Δ.Δ. Πηγαδίων.

Επειδή έχει περάσει η ώρα και θεωρώ ότι όλες οι προηγούμενες τοποθετήσεις είναι εν δυνάμει εισηγήσεις που αποδεικνύουν τα προβλήματα της Μάνης, θα ήθελα να καταθέσω στο Συνέδριό μας μία πρόταση.

Κυρία Πρόεδρε,
Προτείνω να πραγματοποιήσουμε μια σύσκεψη εργασίας , ελπίζω να μας φιλοξενήσει ο Δήμος Πειραιά, στην οποία να συμμετέχουν :

  • α. Ο Δήμαρχος Πειραιά

  • β. Οι πέντε Δήμαρχοι της Μάνης

  • γ. Οι Νομάρχες Λακωνίας και Μεσσηνίας

  • δ. Οι κυβερνητικοί παράγοντες , Μανιάτες (Υπουργοί, Βουλευτές)

έτσι ώστε να προγραμματίσουμε τα επόμενα αναγκαία έργα και ενέργειες για την ανάπτυξη και προβολή της Μάνης.

Στη σύσκεψη αυτή, εν’ όψει του Δ΄ Κ.Π.Σ., θα συζητήσουμε τα έργα που θα εντάξουμε σ΄ αυτό και τη χρηματοδότηση των μελετών.

Ελπίζω, κα Πρόεδρε σ’ εσάς να αναλάβετε αυτήν την πρωτοβουλία όπως ακούραστα τόσες άλλες έχετε αναλάβει.

Κυρίες και Κύριοι, Μανιάτισσες και Μανιάτες

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Προεδρείο και σ’ όλους εσάς για την προσοχή σας και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας, γιατί όλοι μας αγαπάμε τη Μάνη.


[κα Μαντουβάλου] [κ. Σκανδαλάκης] [κ. Φούρκας] [κ. Ανδρεάκος] [κ. Τσιριγώτης] [κ. Τζωρτζάκης] [κ. Μαραμπέας] [κ. Μπασάκος]