Εκδοτικό σημείωμα ] Οι Συνεργάτες μας ] Φαράγγι Νούπαντης ] Σαράντος Καργάκος ] Χριστούγεννα και... ] Έθιμα... ] Βέργα ] Αναβάθμιση ... ] Ο ρημαγμένος... ] Παλιόπυργος ] Σωτ. Σταυριανάκος ] Οι θησαυροί... ] [ Ήταν Καιρός ] Τρέχει σαν... ] Γιώργης Εξαρχουλέας ] Μανιάτες Μετανάστες ] Μανιάτες Θεσ/κης ] Το έμβλημα... ] Κάλαντα ]

 

Κεντρική
Επάνω

 

Επικοινωνία


Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τηλέφωνα
27330 53670 &
210 7622266

Κατασκευή ιστοσελίδας
Γ.Η. Βενιζελέας

ΜΑΝΗάτικες ΓΕΥΣΗπροτάσεις: ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΟΣ

Επιμέλεια κειμένου: Παναγιώτης Χουλιαράς

• Ήταν καιρός για κάτι διαφορετικό
• Ήταν καιρός για κάτι πρωτόγνωρο στον τόπο μας
• Ήταν καιρός ένας συμπολίτης μας, επιτυχημένος επαγγελματίας στο είδος του, ο Νίκος Γκλεζάκος, μαζί με την οικογένεια τον, να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο για τη Μάνη, στον Πύργο Διρού, λίγα μόλις χιλιόμετρα μετά την Αρεόπολη.

Παλαιοί βιοπαλαιστές, ο Νίκος και η Δήμητρα "επανέκαμψαν" στον αγαπημένο τόπο μας από την Αθήνα, όπου στο Χαϊδάρι διατηρούσαν δύο μαγαζιά, και μαζί με τα παιδιά τους Γιάννη, Ελένη και Μαίρη δημιούργησαν δύο εστιατόρια στη Μάνη. Το ένα "Του Νικόλα" στην πλατεία της Αρεόπολης και το άλλο "Ήταν καιρός" στον Πύργο του Διρού. Ο Γιάννης, ψυχή του δημιουργήματος, γραφίστας και διακοσμητής στο προηγούμενο επάγγελμα του, άφησε την Αθήνα (άλλος ένας φρουρός της Μάνης) και έχει βάλει τη σφραγίδα του παντού.

Μετά από επίσκεψη μας στο "Ήταν καιρός" πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να περιγράψουμε όλες τις "όψεις" αυτού του εντυπωσιακού εστιατορίου αφού το πιο πιθανό είναι να το αδικήσουμε.

Στην τετραγωνισμένη αίθουσα των 330 τετραγωνικών μέτρων μπορούν να καθήσουν με περίσσια άνεση, ανθρώπινα, μέχρι 300 άτομα. Η διακόσμηση κατ αρχάς της αίθουσας είναι αυτή που σε. αποσβολώνει. Τραπέζια ξύλινα από ινδικό τικ, διακοσμημένα στην επιφάνεια τους με καραβίδες και καρέκλες ξύλινες με δέρμα επιφάνειας μισού τετραγωνικού η κάθε μία, μας παραπέμπουν σε άλλη εποχή. Δάπεδο που η εναλλαγή του από πάλευκο μάρμαρο Πεντέλης σε σκούρο ξύλινο πάτωμα και σε γυαλί με υπόγειο φωτισμό και διάκοσμο μας αφήνουν άναυδους.

Όσον αφορά τους τοίχους και αυτοί κάνουν τα διακοσμητικά παιχνιδίσματα τους με στούκο βενετσιάνο (σωμών και κίτρινο) και μανιάτικη πέτρα διακοσμημένους με εσωτερικό και εξωτερικό πρωτόγνωρο φωτισμό μας προβληματίζει σε ποια από όλες τις γωνιές θα κάτσουμε. Ένα άλλο στοιχείο που μας έκανε πολύ εντύπωση ήταν και η οροφή. Λευκή, γυαλιστερή, φτιαγμένη από "μπαρισόλ" (ειδικό ύφασμα απλωμένο με λέιζερ), διακοσμημένη με 600 κρύσταλλα swarovski φωτισμένα με οπτικές ίνες, δίνουν την αίσθηση του ουράνιου θόλου πάνω από τα κεφάλια μας. Μια αίθουσα που η ακουστική της καθώς και ο εξαερισμός της είναι τόσο προσεγμένα που δεν αφήνει αμφιβολία ότι έχει δοθεί σημασία και στην παραμικρότερη λεπτομέρεια. Και αυτό κάνει την διαφορά.. Φυσικό είναι σ' ένα τέτοιο εστιατόριο οι βοηθητικοί χώροι να μπορούν να υποστηρίξουν ισάξια το όλο σύνολο.

Η κουζίνα του, 100 τετραγωνικά μέτρα, καθώς και οι υπόλοιποι βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, ψυγεία, κελάρι, κλπ (άλλα 200 τετραγωνικά μέτρα) είναι άριστα οργανωμένα, εξοπλισμένα και καθαρά. Η κυρίως κουζίνα από μάρμαρο και ανοξείδοπο, με ψευδοροφή χειρουργείου για τους μύκητες και τα μικρόβια, μπορεί να εξυπηρετήσει 350 άτομα την ώρα. Ομολογουμένως ούτε τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνα, δεν διαθέτουν τέτοιους χώρους και εξοπλισμό.

Ξεφυλλίζοντας το πλούσιο μενού του ξεχωρίσαμε εκτός από τα γνωστά εδέσματα και τα παραδοσιακές λιχουδιές, στις σαλάτες... την ντομάτα μοτσαρέλα με σάλτσα πέστο και το μαρούλι με σως ροκφόρ, στα κρύα πιάτα... τις ντομάτες γεμιστές με γαριδοσαλάτα, τα μπρουσκέτα με παραδοσιακό παξιμάδι, το πλατώ αλλαντικών, την αθηναϊκή, και στα ζεστά πιάτα... το γουρουνόπουλο με πατάτες σε σως μουστάρδα, τα χορταρικά ατμού, το χοιρινό carving, το κοτόπουλο μπάρμπεκιου, το ρύζι με άγρια μανιτάρια και το χοιρινό με σκορδόφυλλα.. (που περιγράφονται δίπλα) Σίγουρα αδικούμε το εστιατόριο κατά την περιγραφή μας, εξ άλλου αφήνουμε για άλλη φορά τους εξωτερικούς χώρους που είναι ...μια άλλη ιστορία. Αυτό το εστιατόριο δεν μοιάζει με τα άλλα... Φτάνει μια πρώτη επαφή για να αρχίσει μία παντοτινή σχέση.

Το εστιατόριο διατίθεται κυρίως για γάμους, εορτές, εκδηλώσεις, συνέδρια και άλλες συναθροίσεις αλλά είναι ανοικτό συνέχεια και για το κοινό κατά τις εορτές, ολόκληρο το καλοκαίρι, κλπ. Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει και όλη την περίοδο των Χριστουγέννων


Προηγούμενη Επόμενη