Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

 

 

 

Επικοινωνία

ΚΑΣΣΙΜΗΣ Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΑΣ

Ο Θεόδωρος Π. Κασσίμης, μανιάτης στην καταγωγή (από το Μαρμάρι Λάγιας), γεννήθηκε στην Κέρκυρα ενώ από τη μητέρα του (το γένος Ζερβουδάκη) έλκει την καταγωγή του από τα Σφακιά της Κρήτης. Είναι παντρεμένος με τη Ρωξάνη Βασιλειάδου και έχει τρία παιδιά, την Αλεξάνδρα, τον Κωνσταντίνο και την Αικατερίνη. Εξελέγη βουλευτής στη Β΄ Αθηνών για πρώτη φορά το 1989 και από τότε εκλέγεται ανελλιπώς. Σπούδασε Οικονομικά και Δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Επαγγελματίας δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ, υπήρξε επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος του Μικτού Συμβουλίου της Ένωσεως. Εργάστηκε σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά (Καθημερινή, Εξπρές, Βραδυνή, ΕΝΑ κ.λ.π) καθώς επίσης στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Υπήρξε εκδότης του περιοδικού «Τρόφιμα και Ποτά» και πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Πρόσκοπος με το βαθμό του υπαρχηγού, είναι σήμερα μέλος της Ένωσης Κοινοβουλευτικών Προσκόπων και εκπροσωπεί το Κοινοβούλιο στις συνελεύσεις της Διεθνούς Ένωσης.

Ιδρυτικό μέλος του σωματείου φίλων της ΑΕΚ «Ένωση 1924». Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού». Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. των Φίλων του Μικρού Ήρωα. Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Επιστημονικής Προστασίας και Ενημερώσεως Καταναλωτή, όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας.

Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (1984 – 1989).Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή ορίσθηκε μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα 2004.

Μέλος της ΟΝΝΕΔ , κατά την 3ετία 1975-78 ήταν υπεύθυνος έκδοσης της νεολαιϊστικης εφημερίδας «Δημοκρατική Πρωτοπορία». Από το 1995 εκλέγεται μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ.. Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας αρμόδιος για θέματα Τουρισμού και Εξωτερικού Εμπορίου, από τον Δεκέμβριο του 1992 μέχρι την πτώση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τον Σεπτέμβριο 1993.

Από το 1989 μέχρι σήμερα ,είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου. Από τον Ιούνιο του 1995 μετέχει ως τακτικό μέλος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου. Το Σεπτέμβριο του 1995 εξελέγη, μεταξύ των βουλευτών 11 χωρών, αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και από το 1997 εκλέγεται πρόεδρος του ΟΣΕΠ επί τρεις συνεχείς διετίες. Με την ιδιότητα του αυτή εκπροσωπεί τις 11 χώρες του Οργανισμού στο Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Ένωση και λοιπούς διεθνείς Οργανισμούς.

Επιτροπές της Βουλής
-Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Θέση: Μέλος
-Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Θέση: Πρόεδρος

Προσωπική ιστοσελίδα Βουλευτή: http://www.kassimis.gr

Διεύθυνση e-mail Βουλευτή
kassimis@parliament.gr - theodoros@kassimis.gr - kassimis@telehouse.gr