Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια  Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

 

Οδοιπορικό στη Μάνη
Γύθειο-Βάθεια
Προσηλιακή Μάνη
Αποσκιερή Μάνη
Ακροταίναρο
Ταίναρο
Αρεόπολη
Γερολιμένας
Καρδαμύλη
Κάμπος
Μέσα Μάνη
Βάθεια
Μέζαπος
Φωτοδιαδρομές
Άγρια Ομορφιά
Λιμένι - Οίτυλο

Επικοινωνία

«…Τη θύμηση της Μάνης,
της πέτρας και του αέρα,
την έπαιρνα πάντα μαζί μου
όπου πήγαινα σαν φυλαχτό…»
                                   Γ. Φτέρης
α

Η μια είναι Προσηλιακή και η άλλη Αποσκιερή. Άλλη είναι η Έξω και άλλη είναι η Μέσα. Καμιά δεν είναι ίδια με την άλλη, καμιά δεν είναι η ομορφότερη. Μιλάω για τη Μάνη, για το φοβερό αυτό μεσαίο πόδι της Πελοποννήσου που μου προξενεί σεβασμό, με αγριεύει, μου προσφέρει μοναχικό καταφύγιο και με τυραννάει...

-Επισκεφθείτε την ίδια την Ιστορία της Ελλάδας, την Αδούλωτη Μάνη, που πάντα ήταν Ελεύθερη και ποτέ δεν υπέκυψε σε επιδρομείς και κατακτητές.

-Επισκεφθείτε 98 παραδοσιακούς οικισμούς από τους 118 που βρίσκονται στη Πελοπόννησο, με τους Θρυλικούς Μανιάτικους Πύργους και τις Πυργοκατοικίες, τα αετοχώρια που είναι σαν κάστρα, τις υπέροχα τοιχογραφημένες Βυζαντινές Εκκλησίες και τους αρχαιολογικούς χώρους.

-Επισκεφθείτε στο Διρό τα ωραιότερα πλωτά σπήλαια του κόσμου, το νεολιθικό Μουσείο του Διρού και το Μουσείο του πύργου Τζαννετάκη στη νησίδα Κρανάη, αλλά και τις υπόγειες ομορφιές σε περισσότερα από 70 σπήλαια που μέχρι στιγμής απολαμβάνουν οι Σπηλαιολόγοι.

-Περπατήστε στα Βυζαντινά, Φράγκικα και Τούρκικα Κάστρα, στα καλντερίμια των παραδοσιακών οικισμών και στα φαράγγια του Ταϋγέτου. Παρατηρήστε τη φύση που λόγω των πολλών ενδημικών φυτών χαρακτηρίζεται "Βοτανικός Παράδεισος". Ανακαλύψτε βυζαντινά εκκλησάκια, πέτρινα γεφύρια και βρύσες, νερόμυλους και ελαιοτριβεία.

-Αφεθείτε στο χάδι του ήλιου κατά το ηλιοβασίλεμα στο Ταίναρο, στο Λιμένι, στη Καρδαμύλη. Απολαύστε  τις πεντακάθαρες μικρές παραλίες και τα ακρογιάλια, δοκιμάστε τα τοπικά προϊόντα, όπως λάδι, σύγκλινο, μέλι και βότανα Ταϋγέτου, δίπλες, χόρτα και φρέσκο ψάρι.

-Φιλοξενία και παράδοση, από ανθρώπους που παραμένουν αχάλαστοι, που τηρούν τα παμπάλαια ήθη, που συμβόλαιο είναι ο λόγος τους.