Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια  Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

 

Προηγούμενη

Επικοινωνία

Καρδαμύλη

Πύργοι, φαράγγια και νησάκια

Ήρεμη, γλυκιά φύση, που βρέχεται από τον Μεσσηνιακό Κόλπο και το Ιόνιο Πέλαγος, με γραφικά χωριά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Καρδαμύλη που απέχει 37 χιλ. από την Καλαμάτα, είχε το ίδιο όνομα και στην αρχαιότητα, ο Όμηρος την αναφέρει στις επτά πόλεις που πρόσφερε ο Αγαμέμνονας στον Αχιλλέα για να επιστρέψει στη μάχη κατά την πολιορκία της Τροίας.

Η απλωτή παραλία μπροστά στο χωριό προσφέρεται για κολύμπι, αλλά και σε μερικές εκατοντάδες μέτρα βρίσκονται οι παραλίες Ριτσά και Χαλικιά.

Όσο για αξιοθέατα, οι πέντε εντυπωσιακοί μανιάτικοι πύργοι, το Φαράγγι του Βυρού και το νησάκι Μερόπη. Πιο πάνω,  η ταβέρνα «Ο κήπος της Σκαρδαμούλας» στην Καρδαμύλη φημίζεται για τις μελιτζάνες με τέσσερα τυριά στον φούρνο που σερβίρει.

Δίπλα από την Καρδαμύλη βρίσκεται η Στούπα και για κολύμπι επισκεφθείτε την Καλογριά, όπου «συναντήθηκαν» για μικρό διάστημα ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς. Θα ήταν παράλειψη να μην επισκεφθεί κάποιος τον Άγιο Νικόλαο, γραφικό ψαροχώρι, αλλά και την Πλάτσα.

Στη Στούπα διασώζεται ακόμα το «ορυχείο του Καζαντζάκη», ενώ ενδιαφέρον έχει η επίσκεψη στα ερείπια του φράγκικου κάστρου.

Στις Θαλάμες, κοντά στην Πλάτσα, σε πυργόσπιτο του περασμένου αιώνα στεγάζεται λαογραφικό και ιστορικό μουσείο με σπάνια κειμήλια. Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή διαμένουν μόνιμα αρκετοί ξένοι, κυρίως Αυστριακοί και Γερμανοί, που καλλιεργούν τους αγρούς και εξάγουν στις χώρες τους ελαιόλαδο.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Κωδικός (0721)
Αστυνομία 73209
Δήμος 73265
Τουριστική Αστυνομία 95555
Ε.Ο.Τ. 86868
Αγροτικό Ιατρείο 73218
Φαρμακεία 73512
Ράδιο-ταξί 73218

Π. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΠ. ΖΗΝΙΑΤΗΣ - ΤΑ ΝΕΑ (02-07-1999).


Οδοιπορικό στη Μάνη ] Γύθειο-Βάθεια ] Προσηλιακή Μάνη ] Αποσκιερή Μάνη ] Ακροταίναρο ] Ταίναρο ] Αρεόπολη ] Γερολιμένας ] [ Καρδαμύλη ] Κάμπος ] Μέσα Μάνη ] Βάθεια ] Μέζαπος ] Φωτοδιαδρομές ] Άγρια Ομορφιά ] Λιμένι - Οίτυλο ]