Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια  Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

 

Προηγούμενη

Επικοινωνία

Το λιμάνι του Γερολιμένα είναι η αφετηρία για την εξερεύνηση με καΐκι όλης της δυτικής ακτής της Μέσα Μάνης μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο ή ακόμα και της ανατολικής. Χάρη στο θαλάσσιο αυτό περίπατο, που θα γίνει μόνο αν το επιτρέπει ο καιρός θα μπορέσετε να επισκεφθείτε το γραφικό όρμο Μέζαπο και το ακρωτήριο Τηγάνι που είναι βόρεια του Γερολιμένα.

Μετά θα προχωρήσετε νοτιότερα για να δείτε λίγο πριν από το Ταίναρο την θαλάσσια σπηλιά, που οι αρχαίοι πίστευαν πως είναι η Πύλη του Άδη. Έπειτα παρακάμπτοντας το Ταίναρο θα κατευθυνθείτε προς τα βόρεια για να επισκεφθείτε το γραφικό λιμανάκι Πόρτο Κάγιο και το Αχίλλειο και ακόμα βορειότερα τον Άγιο Κυπριανό, τη Κοκκάλα και το Σολοτέρι, για να καταλήξετε στο ήσυχο λιμανάκι του Κότρωνα.

Βέβαια η προσέγγιση σ’ αυτά, εκτός από το Τηγάνι και τη σπηλιά του Άδη, μπορεί να γίνει και με το αυτοκίνητο, όμως η επίσκεψή τους από τη θάλασσα έχει τη δική της χάρη.

 


Οδοιπορικό στη Μάνη ] Γύθειο-Βάθεια ] Προσηλιακή Μάνη ] Αποσκιερή Μάνη ] Ακροταίναρο ] Ταίναρο ] Αρεόπολη ] [ Γερολιμένας ] Καρδαμύλη ] Κάμπος ] Μέσα Μάνη ] Βάθεια ] Μέζαπος ] Φωτοδιαδρομές ] Άγρια Ομορφιά ] Λιμένι - Οίτυλο ]