4.500 ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Δημοσίευμα της εφημερίδας «ΛΑΚΩΝΙΑ SOS» Ιούνιος 2000, αρ. φ. 36

lakonia_sos01.jpg (40220 bytes)Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 17, 18 και 19 Ιουνίου, επέλεξαν την Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα τη χερσόνησο της Μάνης οι 40 λέσχες των μοτοσικλετιστών που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Πάνω από 4.500 "στρατοπέδευσαν" στο κάμπιγκ "ΜΕΛΤΕΜΙ", στο Μαυροβούνι αλλά και σε άλλα καταλύματα. Οι χιλιάδες φίλοι της μοτοσικλέτας θαύμασαν από κοντά παλιά και νέα μοντέλα. Τα μέλη των λεσχών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, κάθε χρόνο αυτό το τριήμερο επισκέπτονται διαφορετικές περιοχές, δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο, αλλά και τονώνοντας οικονομικά τις κατά τόπους αγορές. Συμμετείχαν μοτοσικλετιστές από την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Βοσνία, την Ιταλία, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Αρεόπολη βρήκαμε τον κ. Καλαποθάκη, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Ελλήνων μοτοσικλετιστών και εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μοτοσικλετιστών Ελλάδος. Μας είπε : "Είχα την τιμή να μου ανατεθεί, μαζί με άλλους συναδέλφους, η οργάνωση αυτής της πανελλήνιας συγκέντρωσης. Οι συγκεντρώσεις αυτές γίνονται μία φορά το χρόνο, του Αγίου Πνεύματος. Κάθε φορά επιλέγουμε και άλλη περιοχή της χώρας.

Μαζί με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Γαζουλέα, ο οποίος είναι Μανιάτης όπως και εγώ, αποφασίσαμε η φετινή πανελλήνια συνάντηση να γίνει στην ηρωική Μάνη.

Επ' ευκαιρία, μέσω της εφημερίδος σας θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο που στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα μας, προσφέροντας μας πέρα από την παραδοσιακή μανιάτικη φιλοξενία (τους δεξιώθηκε στο μαγαζί της κας Κικής Παπαδάκη, κόρης του Πέτρου Ξιφαρά- Κοκκίνη - που βρίσκεται στην πλατεία 17ης Μαρτίου απέναντι από τον Ταξιάρχη, με έναν πλούσιο μπουφέ από μανιάτικα εδέσματα) και ό,τι άλλο ζητήσαμε, θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, το Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Αρεόπολης κ. Τσιγαρίδη, καθώς με τη βοήθεια των αστυνομικών οργάνων δεν είχαμε το παραμικρό ατύχημα. Επίσης, ευχαριστούμε και τον αστυνόμο κ. Σολωμάκο, Διοικητή του αστυνομικού τμήματος Γυθείου, αφού ο κύριος όγκος των μοτοσικλετιστών παρέμεινε εντός των ορίων της δικαιοδοσίας του χωρίς να προκύψει κανένα ατύχημα. Όλα αυτά επετεύχθησαν χάριν της συνεχούς αστυνόμευσης.

lakonia_sos02.jpg (42535 bytes)Ερώτηση: Κύριε Καλαποθάκη, φεύγοντας από τη Λακωνία και ιδιαίτερα τη Μάνη, τα μέλη σας τι εντυπώσεις απεκόμισαν;

Απάντηση: "Από τους χιλιάδες μοτοσικλετιστές, η Μάνη κέρδισε πάνω από 2.500 "πρεσβευτές" που θα διαφημίσουν αυτά που είδαν και φυσικά θα επανέλθουν σε κάποια άλλη φάση της ζωής τους εδώ, στα άγια χώματα. Βέβαια, θέλω να επισημάνω κάποιες διαμαρτυρίες για ορισμένες ατέλειες του οδικού δικτύου της Μάνης. Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι Μανιάτες πολιτικοί ( και είναι τόσοι πολλοί) είχαν δώσει μεγαλύτερη σημασία σε αυτόν τον τόπο". Φεύγοντας, τους ευχηθήκαμε καλό ταξίδι και τους είπαμε να μας ξανάρθουν.


ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ ] [ ΛΑΚΩΝΙΑ SOS ]