Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

Αρχική

 

 

 

Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ Γ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ1

grigorakos.jpg (36181 bytes)Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Σπαρτιά Λακωνίας στις 22.7.1953. Έγγαμος με τη Σοφία Ανδριτσοπούλου. Έχει δύο κόρες.

Επάγγελμα: Ιατρός – Πνευμονολόγος - Εντατικολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σπουδές: Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαίδευση στις Η.Π.Α. Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

Διεύθυνση: Γραφείο: Βουλής 4, 10562, Αθήνα, τηλ.: 2103706423 φαξ 2103213136, Κων/νου Παλαιολόγου 83, Σπάρτη, Λακωνία, τηλ.: 2731/083000,081500 Φαξ 2731/081502, Οικία:Φιγαλείας 36, 14564 Κηφισιά.

grigorakos1.jpg (33934 bytes)Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Εξελέγη βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2000 και του 2004.

Κοινωνικές δραστηριότητες
Άσκησε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας- Εντατικολογίας σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., αφού μετεκπαιδεύθηκε στις Η.Π.Α. Από τον Αύγουστο του 1996, είναι διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ. και το 2001 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσίευσε περισσότερες από 400 εργασίες σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά, έχει κάνει ισάριθμες ομιλίες- παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει εκδώσει τρία βιβλία ιατρικού περιεχομένου. Δούλεψε σε πολλές επιτροπές και ομάδες εργασίες του Ε.Σ.Υ. και συμβουλευτικές ομάδες εργασίας υπουργείων, ενώ διετέλεσε αρκετές φορές μέλος των Δ.Σ. της Πνευμονολογικής Εταιρείας και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Νοσηλευτικών Σπουδών. Από το 1981 μέχρι την εκλογή του σαν βουλευτής έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β. αντιπρόεδρος του νοσοκομείου "Ελπίς", πρόεδρος του νοσοκομείου "Αγία Όλγα" και πρόεδρος του νοσοκομείου "Έλενα Βενιζέλου".

grigorakos2.jpg (34943 bytes)Από το 1974 είναι μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και έχει εκλεγεί σε διάφορα όργανα του Κινήματος, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλισμό και διατέλεσε επί τετραετία πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου "Σωτηρία", μέλος της τριμελούς γραμματείας του Τομέα Νοσοκομείων, αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Νοσοκομείων, ιδρυτικό μέλος του Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.. Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης- Μετεκπαίδευσης Ιατρών του ΚΕ.Σ.Υ. και μέλος της Επιτροπής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Είναι εισηγητής σε θέματα υπουργείου Εξωτερικών στον Κ.Τ.Ε. Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Επιτροπές της Βουλής
§
Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων  Θέση: Μέλος
§ Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Αποτίμησης Τεχνολογίας  Θέση: Μέλος
§ Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών  Θέση: Μέλος.

Προσωπική σελίδα Βουλευτή
http://www.grigorakos.gr

Διεύθυνση e-mail Βουλευτή
grigorakos@parliament.gr - grig3@otenet.gr 

1. Από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων


[ Γρηγοράκος Λεων. ] Δαβάκης Αθαν. ] Σκανδαλάκης Παν. ] Καλαντζάκου Σοφία ] Λιντζέρης Δημήτρης ] Μαντούβαλος Πέτρος ] Μελάς Παναγιώτης ] Μιχαλολιάκος Βασίλειος ] Παν. Μπασάκος ] Παν. Τσιριγώτης ] Πέτρος Τζωρτζάκης ] Γεννηματά Φώφη ] Τζαννετάκης Τζαννής ]