Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

Αρχική
Προηγούμενη

Προς Την εφημ. «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής»
(Για τον Διόδωρο Κυψελιώτη)
Αθήνα

Κύριε Διευθυντά,
Στον συνεργάτη σας ταιριάζουν τα λόγια του Πλάτωνα:
«Επιστήμη χωριζομένη αρετής ουκ έστι επιστήμη, αλλά πανουργία εστί».

Στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας «Το Βήμα» (24-3-02) στην σελίδα του Κυψελιώτη διάβασα ανεμολογίες του σε βαθμό κακοήθειας.

Ο φιλόψογος «κ.» (τα εισαγωγικά ηθελημένα) Ψυχογιός, δουλευτής στην εφημερίδα σας, για επί πλέον προσπορισμό, με περίσσεια αλογιστία, προφανή κακοβουλία και χωρίς ίχνος αιδημοσύνης, έγραψε, άκουσον-άκουσον και φρίξον ήλιε, ότι ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης σκότωσε τον Κυβερνήτη της Ελλάδας Καποδίστρια επειδή, λέει, αρνήθηκε να του παραχωρήσει, ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες του στην Επανάσταση του 1821, ως Φέουδο, πέραν της Μάνης και την Εύβοια.

Σίγουρα, πρόκειται για κείμενο που κραυγαδίζει ψυχονευρωτική παθογένεια του συντάκτη.

Ο εν ψυχρώ στραγγαλισμός της εθνικής ιστορίας υποδηλώνει την διαστροφική υποδομή του με αποτέλεσμα να ανακυκλώνει βορβορώδη λύματα της ανίερης και ρυπογόνου ψυχής του.

Ο υπερτροφικός εγωϊσμός του, ο αχαλίνωτος φιλαυτισμός του συνδυασμένος με την μωρία να αυτοανακηρύσσεται «παντογνώστης» τον παρασύρουν σε παρορμητικές αυθαιρεσίες και απαράδεκτες, για την ηλικία του, ανθελληνικές ακρισίες.

Όλος αυτός ο ορμαθός της κακοδαιμονίας του τον οδηγούν σε κατήφορο «Μπιγκ Μπραδορικό» και συνταύτισή του με τον «Τσάκα» (όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω).

Με αμφίβολη ελπίδα συνετισμού του θέλω να του υπενθυμίσω τα λόγια του Μολιέρου: "Ένας μορφωμένος μωρολόγος (καθηγητής) είναι πιο ηλίθιος από έναν αμόρφωτο βλάκα (Τσάκας)".

Γι' αυτό φαίνεται, ο ασυγκράτητος υβριστής «κ.» καθηγητής, ο κακή τη μοίρα σκαρφαλωμένος μέχρις εκεί, και το λέω αυτό γιατί έχω υπόψη μου τον Ιάμβλιχο που είχε προδιαγράψει ότι «Ομοίως επισφαλές μαινομένω δούναι μάχαιραν και μοχθηρώ δύναμιν», δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «ηλίθιους» τους συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ακόμη να ειρωνευτεί και τον ίδιο τον Πρόεδρο κάνοντας υπαινιγμό για την ηλικία του, με την προτροπή «να τον αφήσουν και μια Κυριακή να εκκλησιαστεί» και να μην τον τρέχουν σε «αντιτουρκικές τελετές με πρόσχημα απελευθερώσεις και ξεσηκώματα».

Μα την αλήθεια! Γιατί ενοχλείται ο «κ.» Καθηγητής όταν γιορτάζουμε τοπικές επετείους απελευθέρωσης από τους Τούρκους; Και γιατί τις θεωρεί «αντιτουρκικές» εκδηλώσεις; Μήπως κάποιος φοιτητής του ξέρει κάτι να μας πεί;

Ας μου συχωρεθεί η αναφορά στα λόγια του Θουκυδίδη που είπε: «Δεν κατηγορώ εκείνους που θέλουν να εξουσιάζουν, κατηγορώ όσους είναι πρόθυμοι να υποταχθούν σ'αυτούς.»

Εγώ, πάντως Κύριε Διευθυντά, θέλω να πιστεύω ότι ο «κ.» Ψυχογιός δεν είναι κουτός, απλά, δεν έμαθε να φέρεται αλλιώς!!!

Ευάγγελος Π.Νικολούδης
Μανιάτης

Κοινοποίηση:
Περιοδικό: "ΜΑΝΗ, χθές, σήμερα, αύριο", με την παράκληση ολόβολης δημοσίευσης


Αν. Κουτσιλιέρης ] [ Επιστολή κ. Νικολούδη ] Μηνύματα ]