Κεντρική σελίδα
Επάνω

 

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

«Το Τουριστικό Πανόραμα 2000 είναι ένα αξιολογότατο βήμα, ε ντυπωσιάστηκα με την παρουσίαση και αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Πελοπόννησο και την Λακωνία και επειδή συμβαίνει να είμαστε τοπικιστές θα πρέπει να πω ότι με εντυπωσίασε το περίπτερο της Λακωνίας και της Μάνης σε σχέση με τους άλλους νομούς, χωρίς να αδικώ κανένα.

- Πολλά περιμένουν από σας οι Λάκωνες στη δημιουργία υποδομών κ. Βουλευτά.

Είναι πράγματι ένα βαρύ φορτίο που το αισθάνομαι στις πλάτες μου και πιστεύω θα τα καταφέρω και με όλους εσάς μαζί θα πολεμήσω για το καλλίτερο διότι πράγματι αξίζει στην Λακωνία να την προβάλλουμε σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο».

ΓΡΗΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
Νομάρχης Λακωνίας

«Πιστεύω ότι η πρόοδος ενός τόπου δεν είναι θέμα ενός ατόμου. θέλει συλλογική δουλειά. Δεν χρειάζονται ούτε ηγεμονισμοί, ούτε ατομικές πρωτοβουλίες να ξεφεύγουν από την κοινή συνισταμένη του συμφέροντος του τόπου. Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται σύνθεση απόψεων και δράσεων ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαι πάντα αισιόδοξος. Έτσι βρίσκουμε τρόπους να κάνουμε κάθε φορά ένα βήμα μπροστά. Αυτή η ευπρεπής παρουσία της Λακωνίας με τις ιδιαιτερότητες της, της Μάνης, της Νεαπόλεως, της Σπάρτης δείχνει τον κοινωνικό δυναμισμό του τόπου μας και της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να παρουσιάσει την τουριστική ανάπτυξη μέσα από μια ποιοτική παρουσία στην αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, στην εκδοτική ενημέρωση κ.ά.».

Με αφορμή τις πραγματοποιούμενες δημοπρατήσεις που άρχισαν ο κ. Νομάρχης μας λέει ότι:

«Η προσπάθεια πρέπει να είναι καθημερινή και θα βρεθούν πόροι για να γίνουν όλα τα προγραμματισμένα έργα στη Λακωνία. Δεν χρειάζεται γκρίνια. Όλα θα γίνουν με τη συνεργασία. Χρειάζεται σύγκλιση απόψεων και σύγκλιση δράσεων και όλα θα πάνε καλά».

ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ
Δήμαρχος Γυθείου

«Έχει τη μεγαλύτερη πείρα στις εκθέσεις τουρισμού που έχει κάνει η Μάνη. Ο ίδιος σαν οργανωτής βοήθησε να μετέχουν και άλλοι Δήμοι της Μάνης. Τώρα, μας λέει, είναι κοινή η προσπάθεια απ' όλους. Είδαμε τα θετικά αποτελέσματα είχαμε σαν Δήμος Γυθείου οπότε σκεφθήκαμε ότι ήταν προτιμότερο να παρουσιαστούμε σαν ενιαία Μάνη που αφορά τους Δήμους της Μάνης.

Η παρουσίαση του περιπτέρου της Μάνης είναι εντυπωσιακή διότι εκτός από τα παραδοσιακά μας προϊόντα παρουσιάζαμε και την τουριστική μας φιλοξενία σε όμορφα τοπία, υψηλή υπηρεσία στα ξενοδοχεία μας, κάμπινγκ κ.λπ.

Ο Σύλλογος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών μπορεί να συνεργαστεί με τους Δήμους ώστε σε οποιαδήποτε εκδήλωση τους στο κέντρο να συνεργαστούν οι σύλλογοι ετεροδημοτών, δια μέσου της Ένωσης για να έχει ολοκληρωμένη επιτυχία όπως βέβαια και των Γυθειατών και όλων των συλλόγων. Η ισχύς εν τη ενώσει.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ
Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης

«Πιστεύω ότι είναι μια καλή παρουσία. Η Μάνη εμφανίζεται πάλι ενωμένη για δεύτερη χρονιά. Είναι ένα νέο ξεκίνημα. Πιστεύω ότι θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί ώστε κάθε φορά θα γινόμαστε καλλίτεροι και ο κόσμος να ικανοποιεί τις αναζητήσεις του όταν μας επισκέπτεται».

- Πιστεύετε ότι τώρα με τους «Καποδιστριακούς» Δήμους η συνεργασία μεταξύ των Δήμων θα είναι πιο αποτελεσματική και ολοκληρωμένη;

«Πιστεύω ότι θα είναι διότι ο «Καποδίστριας» δίνει τέτοιες προοπτικές και ότι η συνεργασία επιβάλλεται να είναι πιο ολοκληρωμένη βλέποντας ο καθένας έξω από τις γεωγραφικές του περιοχές, μπορεί να λειτουργήσει ο κάθε Δήμος με ευρύτερο πνεύμα με ένα μόνο στόχο την προοπτική της ανάπτυξης και το μέλλον της Μάνης.

Εμείς σαν Δήμος Ανατολικής Μάνης έχουμε κάνει προτάσεις ήδη διαδημοτικής συνεργασίας οι οποίες λειτουργούν κατ' αρχάς μεταξύ των τριών Δήμων Αν. Μάνης, Οιτύλου και Γυθείου. Προτάσεις τέτοιες είναι σε θέματα οδοποιίας, τουρισμού, ύδρευσης κ.λπ.».

Κ. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Δήμαρχος Αβίας

- Είσαστε ένας Δήμος που εγγίζει τη Μάνη με την Καλαμάτα. Έχετε ένα ιστορικό ρόλο να αναδείξετε τη Μάνη και να την περιφρουρήσετε με τους θεσμούς της τα έθιμα της και την αρχιτεκτονική της. Η συμμετοχή σας στο ενιαίο τουριστικό περίπτερο της Μάνης είναι μια ενέργεια που σηματοδοτεί την μία και ενιαία Μάνη.

«Βεβαίως ο ρόλος μας είναι ιστορικός, διότι είμαστε μία και ενιαία Μάνη και ο ρόλος μας είναι να αναδείξουμε το κομμάτι της εισόδου της Μάνης από την Καλαμάτα. Σε αυτή την προσπάθεια, την τουριστική, έχουμε πλούσιο φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό που χαρακτηρίζουν την ιδιαιτερότητα της Μάνης. Παρουσιάζει την έσω και παραλιακή περιοχή.

Οφείλω να ομολογήσω ότι έχουμε μια καλή συνεργασία με την Καλαμάτα διότι ο πνεύμονας της Καλαμάτας και η επέκταση της είναι ο Δήμος Αβίας.

Παρ' όλα αυτά θα διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας, τον πολιτισμό μας, την ιδιαίτερη φυσιογνωμία μας και σε καμμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να οπισθοχωρήσουμε αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και τα κομμάτια που μας πήρανε.

Ήδη κάνουμε προσπάθειες να επιστρέψουν πάλι στη Μάνη τουλάχιστον η μικρή Μαντίνεια. Εκτιμούμε ότι η οικονομία δεν έχει σύνορα και ο τουρισμός δεν έχει φραγμούς. Επίσης θα ήθελα να τονίσω τη με όλους τους τρόπους βοήθεια που έχουμε από το Μητροπολίτη Γυθείου και πάσης Μάνης Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο που επισκέπτεται συχνά την περιοχή μας».

 

Μιλούν οι διοργανωτές για τη συμμετοχή τους στην τουριστική έκθεση. Η Λακωνία και ιδιαίτερα το περίπτερο 5 Δήμων της Μάνης (Γυθείου, Οιτύλου, Αν. Μάνης, Λεύκτρου και Αβίας). Μία αρχή συνεργασίας που συνεχίζεται και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει σε επίπεδα υποδομών και κατασκευής μεγάλων έργων διαδημοτικών. Πνεύμα ανανέωσης και δημιουργίας τους ενέπνευσαν οι «Καποδιστριακοί» τους Δήμοι.

Η μεγιστοποίηση αναγκών, οδήγησε σε ανώτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και των κατευθύνσεων που πρέπει να πάρει η ανάπτυξη των Μανιάτικων Δήμων στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι δήμαρχοι Μάνης με το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Λακωνίας κ. Λ. Γρηγοράκο.

Μέσα ενημέρωσης Λακωνίας.

Αριστερά ο κ. Αντωναράκος εκδότης «Παρατηρητής» και δεξιά ο κ. Καρβουνιάρης ιδιοκτήτης Ράδιο Κ.Μ.


Θαλάμαι ] Καταστροφή Οικισμών ] Ενιαία Μάνη ] "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ] Βασίλης Γιαννουλάκος ] Επιτάφιος Θρήνος ] Μάχη Διρού ] [ Τουριστικό Πανόραμα ] Απαλλοτρίωση Διρού ] Πρ. Δημοκρατίας ] Εθνικές Γιορτές... ] Κυνηγοί... ] Μύθοι και Θρύλοι ] Πεταλίδι αποικία ] Κάστρο Κελεφάς ] Συμβολή Μάνης... ] Χριστούγεννα ]