Κεντρική σελίδα
Επάνω

 

«Από την ανυπότακτη Μάνη έλκω την καταγωγή μου»

είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κωστησ στεφανοπουλοσ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη ΜΑΝΗ

Μετά από σύντομη ανεπίσημη επίσκεψη στο Γεράκι Λακωνίας που έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τις αρχές και το δήμαρχο κ. Λάμπρο Βαρβουριώτη ήρθε στη Μάνη.

Έμεινε στο παραδοσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Λιμένι του Νίκου Πέτρουλα. Στη δε παραθαλάσσια ταβέρνα του Τάκη Καλαποθάκη παρακάθησαν σε δείπνο που παρέθεσε ο κ. Νομάρχης Γρ. Αποστολάκος. Εκεί ανέμεναν τον κ. Στεφανόπουλο οι Βουλευτές κ. Αθ. Δαβάκης, κ. Παν. Σκανδαλάκης, ο κ. Νομάρχης, οι Δήμαρχοι Οιτύλου και Αν. Μάνης Πετ. Ανδρεάκος και Παν. Τσιριγώτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ματάλας, ο Αντιδήμαρχος Γυθείου κ. Φραγκιάς, ο κ Ν. Ανδρεϊκος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Γ. Νίκας, ο κ. Λαζάρης, ο κ. Φλωράκος, Αστυνομικές Αρχές και άλλοι.

Επισκέφθηκε ο κ. Στεφανόπουλος το Δημαρχείο Οιτύλου και ο Δήμαρχος του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα. Στο λόγο του ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως η μακρινή καταγωγή του είναι από την οικογένεια των Στεφανόπουλων του Οιτύλου, καθώς επίσης ότι «η ιστορική Μάνη θα είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο ιστορικά αλλά και σύγχρονα τουριστικά, διότι έχει διατηρήσει την παράδοση που πρέπει οι ίδιοι οι Μανιάτες να περιφρουρήσουν». Εκπρόσωποι της πόλης του Οιτύλου του είπαν την ιστορία της οικογένειας των Στεφανοπουλαίων.

Στη συνέχεια έκανε το γύρο της Μάνης. Επισκέφθηκε τη Κοίτα, τη Πολυπυργού που τον ξενάγησε ο κ. Χονδροκούκης εκδότης της εφημερίδας «Λακωνία SOS». Το μεσημέρι γευμάτισε στην έδρα του δήμου Ανατολικής Μάνης στον Κότρωνα με το Νομάρχη κ. Αποστολάκο, το Δήμαρχο κ. Παν. Τσιριγώτη και άλλους παράγοντες του νομού.

Σημείωση: Ο Πρόεδρος κ. Κωστής Στεφανόπουλος μιλάει Ελληνικά - πατριωτικά, πως όλα εξαρτιούνται από μας τους ίδιους και κάθε τόπος μπορεί και πρέπει να κρατήσει την ιδιαίτερη πολιτισμική και εθνική ταυτότητά του. Οι Μακεδόνες, την ιδιαιτερότητά τους, οι νησιώτες, οι Κρήτες, οι Μανιάτες κ.λπ. Αυτή είναι η καταγωγή μας, ο τόπος μας, η ιστορία μας, η Ελλάδα.

1. Η άφιξη του Προέδρου στην Αρεόπολη, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πέτρουλα. Τον υποδέχεται ο κ. Νίκος Πέτρουλας, ο Νομάρχης κ. Αποστολάκος και ο Δήμαρχος Οιτύλου κ. Π. Ανδρεάκος.

2. Στην Κοίττα. Ο Πρόεδρος ακούει μετά προσοχής κάποιους από τους παρευρισκόμενους να του εκφράζουν το εύλογο παράπονό τους, τι θα γίνει με το νερό. Στη φωτογραφία από αριστερά ο κ. Π. Χονδροκούκης Πρόεδρος του Συλλόγου Κοίττας «Αγία Πελαγία» και της εφημερίδας “Λακωνία SOS» που του παρέδωσε τη σημαία της 17ης Μαρτίου, το λάβαρο της Επανάστασης, ο Βουλευτής κ. Σκανδαλάκης κ.ά. Στο κέντρο ο Πρόεδρος.


Θαλάμαι ] Καταστροφή Οικισμών ] Ενιαία Μάνη ] "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ] Βασίλης Γιαννουλάκος ] Επιτάφιος Θρήνος ] Μάχη Διρού ] Τουριστικό Πανόραμα ] Απαλλοτρίωση Διρού ] [ Πρ. Δημοκρατίας ] Εθνικές Γιορτές... ] Κυνηγοί... ] Μύθοι και Θρύλοι ] Πεταλίδι αποικία ] Κάστρο Κελεφάς ] Συμβολή Μάνης... ] Χριστούγεννα ]