Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

 

Προηγούμενη

Επικοινωνία

Σιουκιούρ Μπέης

Είναι ο γιος του Ιωάννη Μαυρομιχάλη, εξάδελφος ή, το πιθανότερο, θείος του Πετρόμπεη. Σύμφωνα με την εκδοχή κατά την οποία σώθηκε από τη σφαγή των Τούρκων στα 1769, σύρθηκε παιδί ακόμα όμηρος του σουλτάνου και τελικά εξισλαμίστηκε και πήρε ανώτατα αξιώματα στο οθωμανικό ντοβλέτι.

Στα 1814, ριαλάμπεης του τούρκικου στόλου, στάλθηκε στη Μάνη να επιληφθεί ανακρίσεων εναντίον των κατηγοριών που φέρνανε τον Πετρόμπεη υποκινητή των ταραχών που είχαν ξεσηκωθεί εκεί.

Στο Λιμένι της Τσίμοβας, επισκέφτηκε τον παραθαλάσσιο πύργο των Μαυρομιχαλαίων, στον οποίο κινήθηκε με τόση άνεση και οικειότητα, όσο ζωηρές ακόμα διατηρούνταν οι αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας, ώστε σύντομα έγινε η αναγνώριση της στενής συγγένειας, που κρατήθηκε ωστόσο εντελώς μυστική.

Στη συνέχεια, κατάργησε από την ηγεμονία τον μέχρι τότε ηγεμόνα της Μάνης Θεοδωρόμπεη Γρηγοράκη και διόρισε τοποτηρητή του τον μέχρι τώρα Πέτρο ή Πετρούνη Μαυρομιχάλη, τον μετέπειτα Πετρόμπεη.

Οικογενειακό δέντρο ] Ηλίας ή Πιέρρος ] Σκυλογιάννης ] [ Σιουκούρ ] Κυριακούλης ] Αντώνης ] Κωνσταντίνος ] Πετρόμπεης ] Ηλίας ] Αναστάσιος ] Γεώργιος ] Ιωάννης ] Δημήτρης ] Κατσάκος ] Κυριακούλης ]