Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

Αρχική
Προηγούμενη

Αδίστακτη η Κινητή Τηλεφωνία

Από την ιστοσελίδα http://www.galatsinews.gr/echogala/01_04/p_kyth.htm

Όλο και περισσότερες (και ισχυρότερες Κεραίες) εγκαθίστανται (καμουφλαρισμένες) στα πιο ψηλά κτιριακά σημεία του Λεκανοπεδίου

Και ενώ ετοιμάζαμε αυτό το δημοσιογραφικό κομμάτι για την ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ των ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, «ξαφνικά» προέκυψε ΝΕΑ (ισχυρότατη) Κεραία στα ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΕΪΚΑ. 
Το σχετικό Ρεπορτάζ, το δημοσιεύουμε χωριστά για να έχετε πλήρη εικόνα.

ΠΟΛΛΗ φασαρία γίνεται τελευταία σε διάφορους Δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και της Επαρχίας, για τις διαρκώς «αναφυόμενες» νέες κεραίες κινητής Τηλεφωνίας. Και άλλοτε μεν οι αρμόδιοι Δήμοι καταφεύγουν σε «Λεονταρισμούς Χωρίς Αποτέλεσμα» (βλέπε Δήμος Γαλατσίου και Κεραία της οδού Σούδας) και άλλοτε «σηκώνουν τα χέρια ψηλά», αναμένοντας τις αποφάσεις της εκάστοτε Πολεοδομίας, της οποίας όμως είναι «δεμένα τα χέρια» εξαιτίας των αλλεπάλληλων δικαστικών παρεμβάσεων των Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας. Αλλοτε - τέλος - τα Δημοτικά Συμβούλια παίρνουν απαγορευτικές αποφάσεις, των οποίων όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι από άγνωστο μέχρι ανύπαρκτο.

Με την ευκαιρία αυτή, διαβάστε μια σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού που ελήφθη στις 2/1/2001 «παμψηφεί»¨(σχεδόν) η οποία, πολύ φοβόμαστε ότι είναι μεν «γενναία» αλλά θα μείνει «στα χαρτιά». Και τούτο διότι οι Εταιρίες Κινητής Τηλεφωνίας, μετέρχονται τέτοιες «νομικές και Τεχνικές πανουργίες» που σίγουρα ο «χαμένος» θα είναι τελικά ο ΠΟΛΙΤΗΣ.

Όμως, ας δούμε πιο αναλυτικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού της 29/1/01 (παραλείποντας κάποιες λεπτομέρειες) την οποία μας έφερε η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ (Θεοτόκη 11, τηλ. 20.27.322), που δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση των δύο κεραιών Κ.Τ. στη Λεωφόρο Ηρακλείου.

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε μια ΝΕΑ πληροφορία που έφτασε στα Γραφεία μας, σύμφωνα με την οποία, στην παραπάνω πολυκατοικία της Ηρακλείου /Αγίας Λαύρας, τοποθετήθηκε ή θα τοποθετηθεί και 2η κεραία. PANAFON αυτή τη φορά.

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας καθώς και την απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων επειδή ενδέχεται να βλαβεί η υγεία των κατοίκων.

Το Δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση όπως αναλυτικά αναγράφεται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και αφού έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του άρθρου 106 του π. δ/τος 410.95 (Δ.Ξ.Ξ.) και την προαναφερόμενη εισήγηση της Τ.Υ.

Αποφασίζει

1) την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Δήμο Ελληνικού, με μειοψηφία των δημ. συμβούλων Φώτη Ιασωνίδη και Κ/νου Σαραφίδη.
2) Τη μη εγκατάσταση νέων κεραιών στο Δήμο μας, ομόφωνα.
3) Συνιστά στους δημότες να μην υπογράφουν σύμβαση με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση κεραιών, ομόφωνα.
4) Την παρέμβαση προς τους αρμόδιους φορείς που εγκρίνουν τις άδειες εγκατάστασης των κεραιών να μην εκδίδουν άδειες για κατοικημένες περιοχές, ομόφωνα.
5) Συνεργασία με Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. και Νομαρχία, σχετικά με την έκδοση αδειών, ομόφωνα.
6) Συμμετοχή του Δήμου στην έκδοση αδειών εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ομόφωνα.

Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 6/01.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Με ημερομηνία 28/3/01 η «Κίνηση Πολιτών Πατησίων» μας έστειλε την παρακάτω επιστολή. Αξίζει να τη διαβάσετε, για να είστε ποιο ενημερωμένοι, γύρω από τις πρόσφατες εξελίξεις του θέματος.

Κύριε Διευθυντά,

Είμαστε κάτοικοι των Άνω Πατησίων και πολλοί από μας είναι και γονείς παιδιών ηλικίας 3-6 χρονών που φιλοξενούνται στον 1ο Παιδικό Κρατικό Σταθμό του Δήμου της Αθήνας.

Απέναντι ακριβώς από τον παιδικό σταθμό και σε απόσταση 25μ. από αυτόν βρίσκεται πολυκατοικία (Αγ. Λαύρας 66 και ιδιοκτησίας Αλεξ. Κοτσώνη γνωστού φούρναρη στην περιοχή των Πατησίων) στο δώμα της οποίας έχει τοποθετηθεί και λειτουργεί κεραία κινητής τηλεφωνίας κυψελωτής δομής.

Σε ακτίνα 40μ. από τη συγκεκριμένη κεραία βρίσκονται ο 2ος Παιδικός Κρατικός Σταθμός, και 2 ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί με συνολικό αριθμό 150 νηπίων.

Έχοντας λοιπόν υπόψη μας
1) Τη σύσταση Υ2/2300/5-59-96 και την εγκύκλιο Υ2.Οικ./3328/13-10-97 του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας για την αποφυγή τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία, σχολεία κλπ. δηλαδή κοντά σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, μακριά από κατοικημένες περιοχές και σε απόσταση άνω των 58-100 μέτρων από αυτές
2) Την εγκύκλιο 74361/Β/5521/12/10/99 του Υπουργείου μεταφορών και Επικοινωνιών σχετικά με μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας, όπου συνιστάται στις εταιρίες, κατά την επιλογή χώρων εγκατάστασης των κεραιών τους, να φροντίζουν ώστε να αποφεύγονται οι θέσεις που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία, σχολεία και παιδικούς σταθμούς, επιδεικνύοντας την ανάλογη ευαισθησία στις περιβαλλοντικές ανησυχίες του κοινού
3) Οτι το ζήτημα των βιολογικών επιδράσεων από την έκθεση ατόμων σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία - υψηλές συχνότητες κινητής τηλεφωνίας είναι ανοικτό και στη διεθνή βιβλιογραφία ακόμα υπάρχουν αντικρουόμενες επιστημονικές μελέτες σε ότι αφορά τις επιπτώσεις από τη μη ιονίζουσα ακτινοβολία των κεραιών
4) Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας - ιδιαίτερα γιατροί και βιολόγοι - εκφράζει τους φόβους και ανησυχίες της για τις συνέπειες που θα έχει η αυξανόμενη έκθεση του κοινού σε ακτινοβολία
5) Οτι οι μετρήσεις για την απορρόφηση της ακτινοβολίας γίνονται με προσομοίωση και όχι σε ανθρώπινους ιστούς και επειδή:

  • Α) Άρχισαν να παρατηρούνται πονοκέφαλοι, ζαλάδες και βουητό στα αυτιά πολλών περιοίκων.

  • Β) Η έκθεση στην ακτινοβολία της κεραίας είναι σε 24ωρη βάση και αθροιστική, υπάρχουν φόβοι ότι οι τυχόν βλάβες μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες.

  1. Θεωρούμε πρώτη προτεραιότητα και καθολικό μας χρέος τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των παιδιών μας.

  2. Δεν επιθυμούμε οι ιστοί των παιδιών μας να αποτελέσουν τους πρώτους ανθρώπινους ιστούς για τα πειράματα των επιστημόνων.

  3. Το αγαθό της υγείας είναι ανεκτίμητο και δεν επιδέχεται οποιοδήποτε πειραματισμό ή αντιπαράθεση με αμφίβολα υλικά αγαθά της σύγχρονης τεχνολογίας, που την θέτουν σε κίνδυνο, πολύ δε περισσότερο με την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων, όσο μεγάλα και αν είναι αυτά και επικαλούμενοι την αρχή της προφύλαξης,

Καλούμε:
• Όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΕΑΕ, Υπ. Ανάπτυξης, Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ΕΕΤΤ, Υπ Υγείας και Πρόνοιας, ΥΠΕΧΩΔΕ), να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στην τροποποίηση της ΚΥΑ 53571/3839/6-9-2000 (η οποία λειτούργησε ως άλλοθι των εταιριών κινητής τηλεφωνίας για την ανεξέλεγκτη, προκλητική και αποικιοκρατική στάση τους), δείχνοντας έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία που όλοι τους επαγγέλονται, θέτοντας ως κύριο μέλημα τον ΑΝΘΡΩΠΟ και όχι συγκεκριμένα οικονομικά συμφέρον
•Τον Δήμο της Αθήνας να πάρει πολιτική απόφαση για τη μη εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές μέσα στα όριά του, όπως έχουν ήδη κάνει οι Δήμοι Ταύρου, Αχαρνών, Ελληνικού και Κηφισιάς.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΗ 11
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
ΤΗΛ.- FAX 20. 27.322

Επίσης η «Κίνηση Πολιτών Πατησίων» μας ενεχείρισε το «Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μίσθωσης» πέντε (5) «συνεκμισθωτών» του ακινήτου της οδού Αγίας Λαύρας 66 από το οποίο συνάγεται ότι το μηνιαίο μίσθωμα για την κεραίας, είναι 570.000 (για την Ταράτσα και το δώμα) το οποίο θα καταβάλλει προς αυτούς, η ΣΤΕΤ ΕΛΛΑΣ. Δεν είναι και λίγα χρήματα για μια ταράτσα, έτσι;

 

Στο μεταξύ, όπως μας κατήγγειλε ένας γείτονας που κατοικεί απέναντι και δέχεται τις - κατά τη γνώμη του - καρκινογόνες ακτινοβολίες, στην ταράτσα Κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των Οδών Τραλλέων και Αλκυόνης, έχει τοποθετηθεί ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ Κινητής Τηλεφωνίας που έχει καλυφθεί με (δήθεν) διαφημιστικά μηνύματα, που - ουσιαστικά - δεν λειτουργούν γι’ αυτό το σκοπό. Αντίθετα καλύπτουν την - πίσω από αυτά - υπάρχουσα παραπλανητική κεραία. Μάλιστα, ο Αναγνώστης μας, μας ενεχείρισε και μιά σχετική φωτογραφία την οποία και δημοσιεύουμε, αναμένοντας τυχόν ΔΙΑΨΕΥΣΗ από του ΙΔΙΟΚΗΤΕΣ της ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (και του παραπλανητικού «κατασκευάσματος» που μας αναφέρθηκε επιμόνως ως Κεραία!..)

Στο μεταξύ, στο Γαλάτσι, παρά την πλούσια αλληλογραφία που έχει ανταλλαγεί μεταξύ των Δημοτικών και Κρατικών Υπηρεσιών και της «Επιτροπής Πρωτοβουλίας Γαλατσίου» - η οποία - ειρήσθω εν παρόδω - δεν εμφανίζει ποτέ στα εγγραφά της (γιατί άραγε;) αυτούς που την εκπροσωπούν... (στο τέλος κάθε εγγράφου, αναφέρεται μόνο «Μετά τιμής, Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Γαλατσίου...») η τελευταία, είναι αναγκασμένη να υφίσταται τα τεχνάσματα και τις καθυστερήσεις που επιβάλλουν με «νομικίστικες κινήσεις» οι Εταιρίες Κινητής Τηλεφωνίας. Ετσι, ενώ επρόκειτο στις 2 Μαρτίου 2001 να γίνει (επιτέλους!!!) η αποκαθήλωση της Κεραίας της οδού Σούδας, η αποφασισθείσα ενέργεια του Συνεργείου της Πολεοδομίας δεν έλαβε χώρα, εξαιτίας κάποιας ΝΕΑΣ δικαστικής παρέμβασης της ΣΤΕΤ ΕΛΛΑΣ.

Αξίζει όμως να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας σε μια παράγραφο μιάς νεώτερης Επιστολής της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Γαλατσίου που δείχνει ότι πρόσφατα υιοθετήθηκε μιας νέας μορφής ελαστικότητα από την Πολεοδομία, απέναντι στο πρόβλημα. Διαβάστε:

Σύμφωνα με έγγραφο της Πολεοδομίας προς την Νομαρχία Αθηνών, αρ.πρωτ. 511/115, ημερ. 22.01.2001, αναφέρει ότι, μετά την έκδοση του νέου Νόμου 2801/2000 (2 Εα) ΦΕΚ46Α/2000 επιτρέπεται η κατασκευή κεραίας και πάνω στην απόληξη του κλιμακοστασίου και ως εκ τούτου η ΣΤΕΤ ΕΛΛΑΣ έχει υποβάλει νέο φάκελο για να νομιμοποιήσει τις κεραίες της και περιμένει μόνο την υπέθυνη δήλωση Ν1599/86 του Ιδιοκτήτη, προκειμένου να συμπληρώσει τον φάκελό της, ενώ η ΣΤΕΤ ΕΛΛΑΣ, με εξώδικο, την 27.02.2001, προσπαθεί να πιέσει τους ιδιοκτήτες ώστε να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση Ν1599/86 για την νομιμότητα του κτιρίου τους κατά παράβαση των κατωτέρω καταγγελομένων.

Μετά απ’ όλα όσα διαβάσατε αγαπητοί Αναγνώστες, βγάλτε μόνοι τα συμεπράσματά σας. Δια το ΠΑΡΟΝ και δια το ΜΕΛΛΟΝ. Εμείς πάντως κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σας ενημερώσουμε όσο πιό συνοπτικά και σφαιρικά γινόταν. Το μέλλον θα δείξει. Πάντως - κατά την ταπεινή μας άποψη - η Κινητή Τηλεφωνία δεν σταματά μπροστά σε οποιοδήποτε εμπόδιο, ακόμα κι αν στο διάβα της «σπέρνει» καρκινογόνες Ακτινοβολίες. Τα θα γίνει τελικά; Μόνον ο Θεός ξέρει... ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΟΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

 

... Και ξαφνικά, μας προέκυψε μια ισχυρότατη ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ, στα Καραγιαννέϊκα!

Ποιός το «πήρε είδηση» πρώτος. Οι αντιδράσεις του Συλλόγου «Ανω Γαλατσίου», τα ΜΑΤ, το Δημοτικό Συμβούλιο, η Απαγορευτική Απόφαση του Πρωτοδικείου μέχρι τις 15 Μαΐου, οπότε θα εκδικασθεί η υπόθεση...

Ξημέρωνε Παρασκευή 20 Απριλίου. Ένας παράξενος, διαρκής θόρυβος αναστάτωσε τη γειτονιά στο Άνω Γαλάτσι που περικλείεται από τις οδούς Ρόδων, Τερψιθέας και Αετοφωλιάς.Δεν ήταν κάτι συμπτωματικό ή περαστικό αλλά κάτι που είχε έρθει για να μείνει. Πηγή του κακού κάτι που κρυβόταν στο ακατοίκητο -άλλα σταδιακά διαμορφωμένο εδώ και καιρό- κτίσμα της οδού Ρόδων 17. Ο Αντώνης Πολυχρόνης γιος του δημοτικού συμβούλου Κώστα Πολυχρόνη -που κατοικεί στο ακριβώς διπλανό κτίριο- υποψιάστηκε αυτό που ψιθυρίζονταν στα σοκάκια των Καραγιαννέικων μήνες τώρα.

Το εν λόγω κτίριο είχε επιλεγεί από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Panafon για να στεγάσει ένα θηρίο. Μια κεραία διπλάσιας ισχύος από αυτή της οδού Σούδας στα Κρητικά. Και το συνεργείο που δρούσε κρυφά κάτω από τη μύτη των κατοίκων, εκείνο το βράδυ είχε έρθει για την κίνηση ματ. Εγκατάσταση της κεραίας θα σήμαινε προβάδισμα της εταιρείας στον ανελέητο δικαστικό αγώνα που ούτως ή άλλος πρόκειται να ξεσπάσει. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Σε λίγα λεπτά είχαν ειδοποιηθεί δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος Φραγκίσκος Κουνάνης και τα μέλη του εξωραϊστικού συλλόγου «Άνω Γαλάτσι», φίλοι, γείτονες, περίοικοι. Ένωσαν τις δυνάμεις τους και διασκορπίστηκαν ώστε να δράσουν πιο αποτελεσματικά. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ο εισαγγελέας και ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση κ. Άγγελος Νικόπουλος.

Η ακαριαία αντίδραση όλων απεσώβησε τα χειρότερα. Οι εργάτες συνελήφθησαν από την αστυνομία διότι εκτελούσαν εργασίες χωρίς ειδική άδεια και μεταφέρθηκαν στο πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα Πατησίων. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η επαγρύπνηση. Δημιουργήθηκαν ομάδες 24ωρης περιφρούρησης, ενημερώθηκαν οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι των Καραγιαννέικων προετοίμασαν την άμυνά τους. Την Πέμπτη 26 Απριλίου το Αστυνομικό Τμήμα ειδοποιεί την επιτροπή των κατοίκων, ότι έφτασε στα χέρια τους έγγραφο του Υπουργείου Συγκοινωνιών που ενέκρινε αίτηση της Panafon για εγκατάσταση κεραίας. Αυτό σήμαινε αυτόματα ότι οι κάτοικοι δεν θα είχαν τη συνδρομή της αστυνομίας. Έπρεπε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Όπως και αποφάσισαν. Μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου κανείς δεν είχε φανεί.

Ώσπου στις 7 το πρωί του Σαββάτου 28/4/01, φτάνουν οι εργάτες της εταιρείας. Ειδοποιούνται και πάλι οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι. Μαζί τους οι γείτονες, εκπρόσωποι του σωματείου οικοδόμων και περίπου 300 Γαλατσιώτες. Οι εργάτες πιέζουν για να μπουν στο χώρο. Δημιουργείται ένταση και ξεσπούν βίαια επεισόδια με πρωταγωνιστές τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας που αγωνίζονται για την εξασφάλιση της μελλοντικής υγείας των οικογενειών τους. Για να εκτονωθούν οι ταραχές επεμβαίνει μια διμοιρία ΜΑΤ με συντονιστή τον αξιωματικό κ. Μακρή ο οποίος φημολογείται ότι θα είναι ο διοικητής του επικείμενου αυτόνομου αστυνομικού τμήματος Γαλατσίου. Την ίδια ώρα, ο εξουσιοδοτημένος δικηγόρος κατέθετε αίτηση προσωρινών μέτρων στο πρωτοδικείο και μαζί με τους επιμελητές επιστρέφει στις 13.15 μ.μ. στο Γαλάτσι και θυροκολλεί την απόφαση που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια στο κτίσμα της οδού Ρόδων 17 μέχρι την 15η Μαΐου ημέρα που θα εκδικασθεί η υπόθεση.

Ήταν η πρώτη νικητήρια μάχη σε ένα πόλεμο που επαναλαμβάνεται απ΄ άκρη σ΄ άκρη σε πολλές περιοχές. Άραγε θα καταφέρουν οι συμπολίτες μας να υπερασπιστούν το πέρα για πέρα δίκαιο αίτημά τους και να τα βάλουν με αυτό το οικονομικό μεγαθήριο που διαθέτει ουκ ολίγα πανίσχυρα ερείσματα στον κρατικό μηχανισμό; Οι κάτοικοι τα γνωρίζουν όλα αυτά αλλά δηλώνουν πανέτοιμοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους με όσα μέσα διαθέτουν. Ενωμένοι και αποφασισμένοι.

ΗΛΙΑΣ ΓΚΑΡΛΑΣ

Copyright © 2001,  ΗΧΩ Γαλατσίου


Χρονικό κεραιών ] Μηνύματα ψηφοφορίας ] Ομιλία Υφυπουργού ] [ Αδίστακτη Πολιτική ] Καταγγελίες  ΑΤΕ ] Κινητή...Ορθοδοξία ] Ερωτήσεις Βουλευτών ] Χαλάνδρι ] Ισπανία ]