Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

Αρχική
Προηγούμενη

ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΦΑΣ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΦΡΑΚΟΚΛΗΣΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2001
ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΤΩΡΑ
ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ PANAFON,
ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Ενώ τα όρια ασφάλειας διεθνώς γίνονται όλο και πιο αυστηρά ώστε να προστατεύονται οι πολίτες, στην Ελλάδα το κράτος καταργεί την ελάχιστη απόσταση ασφάλειας που πρέπει να απέχει τηλεφωνίας από ένα σχολείο, κάνοντας νόμιμη την μέχρι πρόσφατα παράνομη τοποθέτηση της κεραίας δίπλα σε σχολεία…
Αντιδράστε μαζί μας με ένα τηλεφώνημα.
Οι πολίτες έχουν τη δύναμη να προστατέψουν τα παιδία τους.

Η επιστολή των κατοίκων:
ΠΡΟΣ: PANAFON Α.Ε.
Υπόψη κου Κορωνιά
Χαλάνδρι 16 - 7 - 2001

Κύριοι
Οι πιο κάτω υπογράφοντες, κάτοικοι όλοι της περιοχής ΤΟΥΦΑΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, σας καταθέτουμε σήμερα τα κινητά μας τηλέφωνα, ζητώντας άμεση διακοπή της σύνδεσης PANAFON, διαμαρτυρόμενοι για την εμμονή της εταιρίας σας να τοποθετήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας στο κτίριο Πέλλης 52& Ταϋγέτου (ιδιοκτησίας Ρεντούλη), σε πολύ μικρή απόσταση από το 12ο Δημοτικό Σχολείο, το 13ο και 15ο Νηπιαγωγεία, αθλητικό χώρο και παιδική χαρά.
Η τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας γίνεται ενάντια στην εκφρασμένη (ήδη από πέρυσι) θέληση των κατοίκων της περιοχής, των Συλλόγων Γονέων, της Ένωσης Γονέων του Δήμου Χαλανδρίου, του Υπουργείου Παιδείας, του Συλλόγου Προστασίας "Τούφας - Μεταμόρφωσης - Φραγκοκλησιάς Χαλανδρίου", του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου και τώρα πια ακόμα και αυτού του ιδιοκτήτη του κτιρίου.
Η συμβολική, αρχική αυτή κατάθεση των κινητών μας τηλεφώνων της εταιρίας σας δεν έχει στόχο να "κλείσει" την εταιρία σας ή να εμποδίσει την ανάπτυξή της, παρά μόνο να "ξύσει" όποιες χορδές ευαισθησίας μπορεί να σας απέμειναν και να εναντιωθούν στην απληστία του κέρδους.
Η παραγνώριση όλων αυτών των φωνών, κατοίκων και φορέων, και η εμμονή σας να στήσετε μια κεραία κοντά σε σχολεία, μαρτυρεί την περιφρόνηση των αξιών μιας κοινωνίας, και πως η μεγιστοποίηση των κερδών σας είναι η μόνη αρχή και όραμα της εταιρίας σας.
Ακόμα και αν οι φόβοι μας ήταν αβάσιμοι, που δεν είναι, όπως πολλοί επιστήμονες και επιστημονικοί φορείς ισχυρίζονται, χωρίς όμως και εκείνοι, που εσείς επικαλείστε, να αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, έπρεπε να διασκεδαστούν με διάλογο και πειθώ, και όχι με τον ανάλγητο τρόπο "ότι και να κάνετε, εμείς ακόμα και με ΜΑΤ θα εγκαταστήσουμε την κεραία"!
Ζητάμε ακόμα μια φορά να κατανοήσετε τους λόγους και τους φόβους μας, την αγωνία των γονιών και των μικρών παιδιών, αλλά και όσων ευπαθών ατόμων (με βηματοδότες κ.λ.π.) και να σταματήσετε την εγκατάσταση της κεραίας.
Μη χρεωθείτε πιθανές ασθένειες και θανάτους της συγκεκριμένης γειτονιάς, με όλες τις κοινωνικές αλλά και νομικές συνέπειες.
Και φυσικά οι διαφημιζόμενες "χορηγίες" σας δεν πείθουν την κοινωνία που αγνοείτε, ούτε απομακρύνουν τις ερινύες που πιθανόν προσπαθείτε να εξευμενίσετε.
Αποδείξτε ότι εκτός από το θεό του κέρδους συγκατοικούν μέσα σας και κάποιοι άλλοι θεοί.

Από την ιστοσελίδα http://www.cityweb.gr/clubs/toufa/anak1.html


Χρονικό κεραιών ] Μηνύματα ψηφοφορίας ] Ομιλία Υφυπουργού ] Αδίστακτη Πολιτική ] Καταγγελίες  ΑΤΕ ] Κινητή...Ορθοδοξία ] Ερωτήσεις Βουλευτών ] [ Χαλάνδρι ] Ισπανία ]