Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

Αρχική
Προηγούμενη

Μηνύματα Ψηφοφορίας

Αγαπητοί συντοπίτες,
χάρηκα αφάνταστα για τις απόψεις που δημοσιεύονται στον χώρο σας. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ. Όλοι οι γράφοντες διακατέχονται από συναισθήματα αγάπης και σεβασμού προς τον τόπο μας. Όπως και εάν εκφράζονται. Από τους υπέρμαχους για τους λόγους τους μέχρι τους ενάντιους για τους δικούς τους λόγους. ΟΛΟΙ όμως ,ευτυχώς, συμφωνούμε στην ανάγκη προστασίας του τόπου και των κατοίκων του. Ιεραρχώντας λοιπόν τις προτεραιότητες κατά σπουδαιότητα έχουμε:
1ον) Προστασία των κατοίκων.
2ον) Προστασία του περιβάλλοντος και τις εθνικής ταυτότητας.
3ον) Οικονομική ανάπτυξη.
ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΟΝΟ :
 - ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ...
- ΣΕΒΑΣΜΟΣ!!!
Πιέρρος Αρκουδάκος pierros@post.com (23.11.02)

Αγαπητέ φίλε Γιώργο
Η επικοινωνιολογική σου προσέγγιση, στο λόγο των επισκεπτών της ιστοσελίδας σου, για τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, κρίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και προληπτικά επίκαιρη.
Θεωρώ, πως η απαγόρευσή τους προβλέπεται ρητά, από  το Σύνταγμα. Σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ.1: "Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός".
Συνεπώς, το ανοσιούργημα που έγινε (με τις κεραίες) στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, στην Αρεόπολη και το τερατόμορφο κατασκεύασμα, στον προαύλιο χώρο, της μονής Παναγίας της Γιάτρισσας, συνιστούν κραυγαλέα προσβολή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
Ακόμα, είναι γνωστό ότι, η ακτινοβολία (ηλετρομαγνητική) που εκπέμπεται από τις κεραίες, μολύνει την ατμόσφαιρα, με καρκινογόνους ρύπους, πολύ επικίνδυνους, για την υγεία των κατοίκων, αλλά και των απογόνων τους.
Το Σύνταγμα στο άρθρο 5 παρ.5 επιτάσσει ρητά ότι, "Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας".
Ευάγγελος Π. Νικολούδης vagosnik@otenet.gr (17.11.02)

ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΝΑ ΥΨΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΝΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ. ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΟΥΠΡΑΚΑΚΗ ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΚΕΡΑΤΑ".  ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ........ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ!!!
ΦΙΛΙΚΑ ΣΠΥΡΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ  matrix@otenet.gr
(18.10.02)

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ...
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ. ΔΑΒΑΚΗΣ athanasios_davakis@hotmail.com (15.10.02)

FUSIKA KAI OXI!!!!H MANH EINAI TOPOS IEROS!OXI LOIPON SE PRAKSEIS POU THEOROUNTAI ASEBEIA KAI IEROSULIA GIA TON ENDOKSO AUTO TOPO!
KOURIDAKOU ANTONIA APO ATHINA (KATAGWGH OITULO LAKWNIAS) antonia_1981@hotmail.com (19.09.02)

FUSIKA KAI OXI!!!!H MANH EINAI TOPOS IEROS!OXI LOIPON SE PRAKSEIS POU THEOROUNTAI ASEBEIA KAI IEROSULIA GIA TON ENDOKSO AUTO TOPO!
KOURIDAKOU ANTONIA
APO ATHINA(KATAGWGH OITULO LAKWNIAS) antonia_1981@hotmail.com (19.09.02)

Η απάντηση μου είναι αρνητική, για τον απλούστατο λόγο ότι ενοχλεί ιδιαίτερα την αισθητική μου το τόσο επιπόλαιο και αδιάκριτο "πάντρεμα", που γίνεται στις μέρες μας κατ' επανάληψη, διαφορετικών εποχών και πολιτισμών. Ακόμα και όταν οι σύγχρονες συνθήκες απαιτούν ορισμένες παρεμβάσεις, είναι αναγκαίο αυτές να γίνονται με τέτοιον τρόπο, ώστε τελικά να μην αλλοιώνεται ούτε στο ελάχιστο η φυσιογνωμία ενός τόπου. Και σαφέστατα, όταν ελλοχεύει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων, ακόμα και όταν αυτός δεν έχει αποδειχθεί εξολοκλήρου επιστημονικά, αλλά ούτε και διαψευσθεί, θα πρέπει να λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται, ώστε να τον εκμηδενίσουν, έστω και αν είναι μόνο για προληπτικούς λόγους.
Μέσα από ένα τέτοιο πρίσμα και με προϋπόθεση ότι όλα τα προαναφερθέντα είναι και υλοποιήσιμα στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι για το οποίο μόνο οι ειδικοί μπορούν να αποφανθούν, και φυσικά αν η ανάγκη εγκατάστασης των κεραιών αυτών εκεί είναι πραγματική  -γεγονός που δε γνωρίζω- η τοποθέτησή τους θα μπορούσε να μην είναι επιβλαβής.
Βαρβάρα Αγαπητού brspok@otenet.gr (29.08.02)

Θα πρότεινα να είμαστε πιο προσεκτικοί στους αφορισμούς της μοντέρνας τεχνολογίας. Θα πρέπει αν έχουμε υποψιν μας ότι η ύπαρξη κινητής τηλεφωνίας προσφέρει:
1. Εξυπηρέτηση στους μόνιμους κατοίκους της Μάνης πολλοί των οποίων είναι Ευρωπαίοι, ιδιαίτερα στην έξω Μάνη.
2. Εξυπηρέτηση στους επισκέπτες της Μάνης ή διαφορετικά στους τουρίστες της Μάνης, οι οποίοι συντελούν στην ανάπτυξη και στην διατήρηση της περιοχής.
Νομίζω ότι το ζητούμενο είναι η διατήρηση του χρώματος και του πολιτισμού της Μάνης, και η διαφύλαξη της Ιστορίας μας και των αξιών μας.
Προτείνω την ανάπτυξη Δικτύων Κινητής τηλεφωνίας μετά από σωστές μελέτες με ευαισθησία προς το περιβάλλον της Μάνης. Οι Δήμοι σαν υπεύθυνοι πλέον για το περιβάλλον μπορούν να συνεργαστούν με τις Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξέλιξη της Μάνης.
Θεόδωρος Τσουλέας theo.tsouleas@citicorp.com (26.08.02)

Αγαπητοί φίλοι,
σε σχέση με την συζήτηση που φιλοξενείτε στις ιστοσελίδες σας για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, και έχοντας διαβάσει προσεκτικά τις απόψεις που έχουν ήδη κατατεθεί, θα ήθελα να συνεισφέρω μία θέση με ευρύτερες προεκτάσεις.
Ας μην ξεχνάμε τα προφανή. Η ζωντάνια ενός τόπου, και μέσα σ' αυτήν, η περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και η αυτονομία του, δεν εξασφαλίζονται παρά μόνο με (βιώσιμη) οικονομική ανάπτυξη. Αλλιώς, χωρίς ζωντάνια, δουλειές και οικονομική δραστηριότητα, και στερημένος από το ανθρώπινο δυναμικό του, ο τόπος μετατρέπεται σε ένα όμορφο και γραφικό μεν, αλλά χωρίς μέλλον μουσείο.
Οι τεχνολογικές υποδομές είναι το κύριο προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε οικονομική ανάπτυξη, που δεν θα αναπαράγει απλώς έναν παρωχημένο συνδυασμό ξεπερασμένης αγροτικής παραγωγής με άναρχη και περιστασιακή τουριστική παραοικονομία. Οι τηλεπικοινωνίες, είναι βασική συνιστώσα αυτών των υποδομών, αποτελούν πλέον βασική προϋπόθεση για όποιον θέλει να ζήσει και να εργαστεί σε έναν τόπο. Μιλήστε για την "μη αναγκαιότητα" καλής κινητής τηλεφωνίας σε έναν γιατρό, δικηγόρο, μηχανικό ή οποιονδήποτε μικρό ή μεσαίο επιχειρηματία προσπαθεί να ασκήσει το επάγγελμά του στη Μάνη.
Το μέτρο είναι ο ελληνικός τρόπος. Το ερώτημα δεν πρέπει να είναι "ναι ή όχι στις κεραίες" (και όμοια ναι ή όχι στους νέους δρόμους, στην οικιστική ανάπτυξη, στις τουριστικές επενδύσεις, στις οποιεσδήποτε τεχνικές υποδομές). Γιατί τότε, η τυφλή εμμονή στο απόλυτο όχι, θα οδηγήσει τελικά εξ' ανάγκης τα πράγματα, αμετάκλητα, στην αναγκαστική αποδοχή ενός ανεξέλεγκτου, άναρχου ναι.
Συνεπώς, το ερώτημα πρέπει να είναι πως, με ποιές διαδικασίες, ποιές προδιαγραφές, ποιούς ελέγχους, ποιούς φορείς και με ποιές αρμοδιότητες, θα εξασφαλίζουμε όχι μόνον τις τεχνικές υποδομές που χρειαζόμαστε, αλλά και την τοπική οικονομική ανάπτυξη, σεβόμενοι (αλλά όχι ως μουσειακό απολίθωμα!) το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική κληρονομιά.
Φιλικά
Γρηγόρης Ε. Φαρμάκης
Μηχανικός Πληροφορικής ΕΜΠ

ΥΓ. Μέχρι πριν από λίγες μόνον ημέρες μπορούσα να εργάζομαι στο λιακό ενός
παραδοσιακού μανιάτικου σπιτιού, παίρνοντας και στέλνοντας e-mail μέσω ενός
φορητού υπολογιστή και ενός κινητού τηλεφώνου GPRS. Αντίθετα, η σύνδεση
μέσω σταθερής τηλεφωνίας, όταν ήταν εφικτή, ήταν ανεπαρκής.
Gregory E. Farmakis (11.08.02)
Managing Director
Liaison Systems SA
E-Mail: Gregory.Farmakis@liaison.gr
URL:    www.liaison.gr

Agaphtoi kurieV kai kurioi!
H gnwmh mou einai NAI sthn melethmenh kai sumfwnh me touV ekastote dhmouV egkatastash twn keraiwn etairiwn kinhthV thlefwniaV. Epiprosqeta den qa prepei kata thn gnwmh mou ekei pou egkaqistantai oi keraieV na katastrefetai to maniatiko periballon, dhladh den qa prepei p.c. na egkaqistantai keraieV pou execoun parataira kai caloun thn eikona tou omorfou maniatikou topiou panw se bounokorfeV, estw kai an oi etairieV kinhthV thlefwniaV qa prepei iswV, sumfwna me auto to metro, na egkatasthsoun perisotereV keraieV gia na epitucoun plhrh kaluyh.

H kinhth thlefwnia ektoV tou oti einai enaV shmantikoV tomeaV oikonomikhV anaptuxhV einai kai exuphrethsh tou pluqhsmou se periptwseiV anagkhV, estw kai ean orismenoi katanalwteV ecoun anagei thn crhsh twn kinhtwn thlefwnwn se ... moda.

Meta timhV
DionushV KastrinakhV (08.08.02)

KitrieV AbiaV
Biennh AustriaV
mailto:dionyssios.kastrinakis@siemens.com

Ψηφίζω φυσικά ΟΧΙ για δύο λόγους: Πρώτος λόγος είναι η πραγματικά βάναυση εισβολή στο τοπίο αλλά και οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Κάτι που δεν ισχύει μονάχα στη Μάνη αλλά και σε κάθε άλλο παραδοσιακό ή μη οικισμό της χώρας μας. Το θέαμα, εκτός από προσβλητικό θα είναι και γελοίο. Ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι δεν πρέπει να ανέχεται κανένας να του επιβάλλεται τι είναι -υποτίθεται- σημαντικό και απαραίτητο και τι δεν είναι. Χαιρετίσματα σε κυβερνήσεις, υπουργούς, βουλευτές και νομάρχες, ότι το πρόβλημα της Μάνης είναι το νερό και η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς, κάτι που τελευταία όλοι οι Έλληνες έχουμε γραμμένα στα παλιά μας τα τζαγγία.
Γεμίστε τη Μάνη με σχολεία, κέντρα υγείας, νοσοκομεία, πολιτιστικά κέντρα και πυρήνες προσέλκυσης των νέων ανθρώπων. Ας δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους να μείνουν στη Μάνη και να μην ξενιτεύονται στην απόκοσμη Αθήνα ή αλλού, αλλά να μείνουν στον τόπο τους. Πώς επιτρέπουμε να μάς επιβάλλουν ότι το σημαντικότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να πιάνει το κινητό μας στην τουαλέτα ή στο πατάρι! Σημαντικό είναι να ξελασπώσει το μυαλό μας και να μην έχουμε ανάγκη διαρκώς το κινητό μας. Προς Θεού, κόπτονται όλοι για τον καταστρεπτικό εθισμό στο αλκοόλ, το τσιγάρο και τα ναρκωτικά, αλλά έχει πάρει κανείς είδηση ότι όλες οι ηλικίες έχουν τρομερό εθισμό στις γελοιότητες των υπηρεσιών που προσφέρουν τα κινητά; Έλεος! Όλη η Ελλάδα έχει γεμίσει κεραίες.
Ας ξεκινήσει κάποιος να αντιστέκεται. Ούτως η άλλως, η Μάνη πάντα αυτό το ρόλο έπαιζε πρωτίστως, στη μακραίωνη ιστορία της. Της λυσσαλέας αντίστασης σε κάθε τι που παραβίαζε κυριολεκτικά και μεταφορικά τον τόπο, την ιστορία και τους κατοίκους της. Πού ξέρουμε... μπορεί , όπως άλλοτε, να παρασύρουμε κι άλλους και να ξυπνήσουν.
Και κάτι ακόμη: όπως σε όλο τον κόσμο, έτσι και εδώ στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλοί που νομίζουν και πιστεύουν και προσπαθούν να πείσουν κι άλλους, ότι από τη στιγμή που δεν ξέρουμε αν κάτι (κινητό ή μεταλλαγμένα τρόφιμα ας πούμε) μάς κάνει κακό, άρα δεν μάς κάνει, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Σα να λέμε, "δεν γνωρίζω μουσική, άρα δεν υπάρχει μουσική"... Συγχαρητήρια, θα το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι;;; Και στη Χιροσίμα, κανείς δεν ήξερε τις επιπτώσεις από τη ραδιενέργεια, τις πρώτες δεκαετίες. Τώρα, 60 χρόνια μετά, ο καρκίνος και τα σοβαρότατα γενετικά προβλήματα των κατοίκων της, κυρίως των παιδιών, ξέρουμε ότι είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της κατάστασης.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Βιβή Κωνσταντινίδου vivi@gefsi.gr  (29.07.02)

OXI OXI OXIden prepi na katastrefonte mnimia opos i mani
  koymoy@in.gr (11.07.02)

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ  ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.
ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Η ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ  ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ  ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΝΑ" ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ  ΜΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ  ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΗΜΑ ΜΕ ΚΕΡΑΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ  ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Νικολαρέας Τάκης  takis@acci.gr (10.07.02)

Απάντηση
κε Νικολαρέα, ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στη ψηφοφορία. Η  ψηφοφορία γίνεται για να ακουστούν διαφορετικές απόψεις για το θέμα αυτό. Αδυνατώ όμως να καταλάβω ποιά είναι τα ''στοιχεία λαϊκισμού και τοπικιστικής συμπεριφοράς" που αναφέρετε στο μήνυμά σας, αφού την άποψή μου δεν τη γνωρίζετε. Αν βγάλατε το συμπέρασμα αυτό από το εισαγωγικό κείμενο της πρώτης σελίδας, νομίζω ότι κάνετε λάθος, αφού περιγράφει τη πραγματικότητα για το φυσικό περιβάλλον και το μνημειακό πλούτο της Μάνης.
Πάντως δεν νομίζω όλοι να θέλουν να πιάνει το κινητό τους παντού. Αυτό είναι μάλλον υποκειμενικό και φυσικά οι τοπικές κοινωνίες μπορούν και έχουν το πρώτο λόγο, για την "παρεμπόδιση της ανάπτυξης" όπως αυτή προσπαθεί να επιβληθεί από άλλους που δεν ανήκουν στη τοπική κοινωνία. Αυτό ήδη έγινε με τους κατοίκους του Δήμου Λεύκτρου στη προσπάθεια τοποθέτησης κεραίας στο Πύργο Λεύκτρου. Προσωπικά θα ήθελα να ανεβαίνω το καλντερίμι στο Μπίλιοβο χωρίς να υπάρχουν πάνω από το κεφάλι μου κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αφού σύντομα θα τοποθετηθούν. Σχετικά με το σεισμογράφο δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν γνωρίζω το θέμα.
George Venizeleas

I don't want them!
By the way: You have a nice and very informative website. Congrats! Maybe we
should meet one day...
Stephan Bartholomae
GR-24024 Stoupa
http://www.zorbas.de/
stephan@zorbas.de (09.07.02)

OXI.GIA TOYS LOGOYS POY HDH ANAFERETE STHN ISTIOSELIDA SAS
Αθηνά Μπουμπουκίδου tweetyland@otenet.gr (19.06.02)

Φίλοι και Φίλες μου,
Πήρα το θάρρος για την έκφραση αυτή γιατί τα όνειρά μας μάλλον είναι στο ίδιο μονοπάτι, πάνε στην  ίδια κορυφή και βλέπουν τον ίδιο ήλιο, την ίδια θάλασσα, απολαμβάνουν την ίδια ιστορία. Δεν χρειαζόμαστε δημοψήφισμα, ούτε δημοσκόπηση για να καταλάβουμε αν οι κεραίες είναι απαραίτητες ή  όχι για την περιοχή.
Θεωρώ ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ή ταλαιπωρίας που υπάρχουν στην περιοχή είναι αρκετές και παρέχουν αρκετά καλές υπηρεσίες. Κάθε τοποθέτηση επιπλέον κεραιών προσβλέπει στην μεγιστοποίηση των κερδών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Είναι καιρός πλέον οι "πολιτικοί άρχοντες" της Λακωνίας και της Μεσσηνίας να πάρουν ανοικτά θέση σχετικά με το θέμα, να την γνωστοποιήσουν εγκαίρως και να την στηρίξουν και μάλιστα τώρα ενόψει  δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ανεξάρτητα από την πολιτική ή την  κομματική τους τοποθέτηση.
Όλοι εμείς που αναπτύξαμε δεσμούς με την Μάνη δεν τους στηρίξαμε στην τεχνολογική ανάπτυξή της, αυτή που σε τελευταία ανάλυση δεν έχει να προσφέρει τίποτε στους ανθρώπους της. Αγαπήσαμε την Μάνη.
Αγαπώ την Μάνη σημαίνει αγαπώ την ιστορία της και τον τόπο της, φροντίζω να την κρατάω  σε απόσταση από τις κερδοσκοπικές παρεμβάσεις. Οι "πέτρες" αξίζουν την αγάπη και την φροντίδα μας τώρα που είναι ακόμη ζωντανές και μπορούν να μιλούν στις καρδιές μας. Δεν μπορεί  κανείς να με πείσει ότι ο Άγιος Νίκωνας θέλει να έχει δίπλα του κεραία κινητής τηλεφωνίας. Και τι θα μου δείξει διάολε το βουνό;  Μία κεραία και δύο τεράστιες ηλεκτρογεννήτριες, αντίστοιχες με αυτές της Αερόπολης, που δεν σε αφήνουν ούτε καν να πλησιάσεις; Δεν φτάνει τα μάτωμα του βουνού με τον δρόμο που έγινε από κάποιους ανεγκέφαλους και κόβει αυτό το αριστούργημα της φύσης στη μέση, για να μας θυμίζει συνεχώς ότι το πάνω χέρι το έχει το οικονομικό συμφέρον;
Υπάρχει ακόμη περιθώριο να   αντιμετωπίσουμε την Μάνη όπως ακριβώς της αξίζει, να αναδείξουμε τα ιστορικά στοιχεία και όχι να τα θάψουμε κάτω από τις κεραίες και τα ταμεία των μεγάλων εταιρειών. Η περιοχή μόνο ζημία υφίσταται από την τοποθέτηση έστω και μίας κεραίας και δεν έχει να κερδίσει τίποτε. Τώρα  ας δηλώσουμε την παρουσία μας και να αναλάβουμε την ευθύνη ο καθένας μας και περισσότερο αυτοί που αποτελούν την ιστορία της Μάνης, γιατί εμείς οι "εκ μεταγραφής" στην χειρότερη των περιπτώσεων να   αναχωρήσουμε με πόνο για αλλού, αφήνοντας στους κερδοσκόπους και τους ανεγκέφαλους να χαρούν την Νέα Βουλιαγμένη, τον Νέο Καλαμάκι, την Νέα Λούτσα, που κάποτε την έλεγαν Καρδαμύλη, Στούπα, Άγιο Νικόλαο, Τραχήλα κ.λ.π.
Τέλος, γιατί έτσι μας αρέσει, χωρίς κινητά τηλέφωνα, χωρίς Cosmote, Panafon, Telestet και ότι άλλο ήθελε προκύψει στο μέλλον. Και δεν είναι μόνο  δικαίωμά μας, αλλά και υποχρέωσή μας να  αντισταθούμε σε αυτούς που θέλουν να κερδίζουν από τον τόπο μας.
Θα καταλάβατε πιστεύω ότι ψηφίζω με αγανάκτηση  ΟΧΙ.
Με τιμή
Άκης Μεσημέρης messimerislaw@hotmail.com (17.06.02)

ΟΧΙ.
Spireas Petros
Kardamyli Messinias
Email: tokastro@otenet.gr
Web Site: http://users.otenet.gr/~tokastro (17.06.02)

Αγαπητοί συμπολίτες,
1. Θερμά συγχαρητήρια για την θαυμάσια προσφορά σας,
2. Ως προς το θέμα των κεραιών νομίζω ότι πάντα υπάρχει η χρυσή τομή. Π.χ. μπορούν να μπουν σε πλησίον λόφους ούτως ώστε και το περιβάλλον να μην βιάζουν και οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται. Άλλωστε υπάρχουν ήδη πολλές άσχημες οικιστικές παρεμβάσεις που πραγματικά είναι έξω από την Μανιάτικη ομορφιά και τις οποίες -κατά την άποψη μου- πρέπει να πολεμήσουμε,
Ευχαριστώ για την φιλοξενία,
Δημήτρης  Παν. Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού aleyrom@hotmail.com (16.06.02)

Όχι. Την στιγμή που Μάνη δεν διαθέτει ικανοποιητική ύδρευση και πρόσβαση, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Γ. Κετσέας jk@otenet.gr (12.06.02)

OXI
OXI
OXI!!!
ΣΗΜΑΙΑ simaia@otenet.gr (27.05.02)

Την Μάνη την αγαπάμε. Το Δωρικό τοπίο της μας εμπνέει και πάντα ξαναγυρίζουμε  σ' αυτήν. Το λιτό και απέριττο, σπάνιο πλέον στην Ελλάδα. Οι κεραίες δεν έχουν θέση παρά μόνον για να προσβάλλουν το τοπίο και να προσθέσουν ασχήμια.
Στάθης Θεοδωρόπουλος (22.05.02)

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΤΡΑΜΠΑΖΑΛΗ trapdim@otenet.gr (18.05.02)

Χαίρετε,
Ονομάζομαι Λυκούργος  Μαντούβαλος, και επισκέπτομαι την σελίδα σας αρκετά συχνά, χαίρομαι ιδιαίτερα που η προσπάθειά σας να αναδειχτεί αυτό το κομμάτι της ελληνικής γης δείχνει να πιάνει τόπο.
Όσον αφορά την ερώτηση εάν πρέπει να τοποθετηθούν κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην μοναδική αυτή γωνιά του τόπου μας, η απάντησή μου σαφώς και είναι αρνητική, διότι όπως ξέρουμε όλοι, η Μάνη είναι ένα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του ελληνικού χώρου που έχει παραμείνει ανέγγιχτο ως προ το θέμα της τεχνολογίας, που τόσο έχει διεισδύσει βαθιά μέσα στην ζωή μας.
Εάν σκεφτούμε δε ότι πριν λίγα χρόνια κυριολεκτικά ήρθε η γραμμή του σταθερού τηλεφώνου στο σπίτι του παππού μου στους Άνω Μπουλαριούς. Και αυτό καλώς έγινε για να υπάρχει ένας τρόπος επικοινωνίας προς τον έξω κόσμο.
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι όλοι εμείς που αγαπάμε την Μάνη, ας προσπαθήσουμε να την διατηρούμε όπως την βρήκαμε, και εννοώ εμάς τους νεώτερους και ας βρούμε τον τρόπο να μην καταστρέφουμε με οποίο μέσο μας είναι εύκολο να έχουμε στα χέρια μας (πώληση οικοπέδων σε άγνωστους και δει αλλοδαπούς, αναστήλωση όπως θέλει και εξυπηρετεί τον καθένα, καταστρέφοντας το παραδοσιακό του τόπου, αφήνοντας στο έλεος τους δρόμους ''συνδέσεις'' μεταξύ αυτών των καταπληκτικών χωριών-οικισμών)
Αυτά τα λίγα, ένας Μανιάτης....
Μετά τιμής
Λυκούργος  Δ.  Μαντούβαλος ldm@planaco.gr (17.05.02)

Η τεχνολογική εξέλιξη που αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, πρέπει να στηρίζεται στην αναγκαιότητα και να παρέχει εγγυήσεις ασφάλειας και ωφέλειας, σε περίπτωση δε εφαρμογής, όπως η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πρέπει να προσαρμόζεται και στην αισθητική και ιστορικότητα του χώρου. ΕΠΕΙΔΗ και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, δεν είμαι πεπεισμένος για την τήρηση των αναφερομένων προϋποθέσεων, ψηφίζω ΚΑΤΑ της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη Μάνη.
Γρηγόριος Μ. Φουρναράκος grfourn@otenet.gr (09.05.02)

Όχι χίλιες φορές, δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο έγκλημα.
Γεωργία Κατσάνη cultural@tif.gr (09.05.02)

OXI  ,  OXI ,    OXI
Ιωάννης john@hermesintlmovers.com
(05.05.02)

Αγαπητοί κύριοι,
ονομάζομαι Χρηστακέας Γιώργος και σας γράφω πρώτον, για να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την δουλειά που έχετε κάνει. Ανακάλυψα το site σας πρόσφατα και πραγματικά ενθουσιάστηκα. Δεύτερον για να ψηφίσω και εγώ ΟΧΙ πάνω στο θέμα των κεραιών, και τρίτον για να σας κάνω μία πρόταση.
Όπως έχουμε δει και σε άλλα site στο εξωτερικό πιστεύω ότι πολύ Μανιάτες θα έδειχναν ενδιαφέρον αν μπορούσαν να βρουν σε μία ηλεκτρονική υπηρεσία όπου θα μπορούσαν να ψάξουν το γενεαλογικό τους δέντρο. Μία ηλεκτρονική υπηρεσία όπου θα συμπληρώνεται από τους επισκέπτες της. Ο καθένας μας θα συμπληρώνει τα στοιχεία των προγόνων του.
Επειδή δεν γνωρίζω τι μπορεί να απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα και μπορεί αυτά που προτείνω μπορεί να είναι δύσκολα, παρακαλώ συγχωρείστε με, απλά σας είπα τι θα μου άρεσε να δω σε ένα site για τη Μάνη.
Φιλικούς χαιρετισμούς.
Χρηστακέας Γιώργος g4stakeas@hotmail.com (04.05.02)

OXI...ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΩΡΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΤΟΠΙΟ.
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ...
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΤΡΙΤΗ pdiadromes@alphatv.gr (02.05.02)

Ψηφίζω           ΟΧΙ
Demy Papadea demy18452@yahoo.gr (30.04.02)

Ψηφίζω ΟΧΙ για τις δορυφορικές κεραίες.
ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΕΑΣ - ΣΤΟΥΠΑ, takiskyriakeas@hotmail.com (26.04.02)

Αγαπητέ μου και πάντα ενθυμητέ φίλε Γεώργιε,
με το παρόν σπεύδω με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση να επικοινωνήσω μαζί σου και να σου διαβιβάσω τους καλύτερους χαιρετισμούς μου και  να σε συγχαρώ και πάλι για το πραγματικά αξιόλογο έργο σου για την φιλτάτη μας ΜΑΝΗ. Ακόμη θέλω να σε διαβεβαιώσω, ότι για το θέμα που επισημαίνεται στο μήνυμα σου συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου και εκτιμώ ότι πρόκειται για μία βαρβαρική εισβολή σε ένα παρθενικό φυσικό περιβάλλον, η οποία  προσβάλλει αρκετά ζωτικά  δικαιώματα  φυσικών προσώπων και βιάζει βάναυσα το  φυσικό περιβάλλον.
Βεβαίως γίνεται απόλυτα αντιληπτή η αξία της χρήσης των μέσων του τεχνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα των επικοινωνιών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν συντρέχει εκτιμώ λόγος σοβαρός να προκύψει συγκρουσιακή λειτουργικότητα των διαφόρων κοινωνικών αγαθών.
Σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα σου θα τεθώ σε αναζήτηση των προτεινομένων και θα επικοινωνήσουμε για περαιτέρω ενέργειες. 
Φιλικότατα
Λεωνίδας Τζεφεράκος leotzef@mland.gr (26.04.02)

Διάβασα σε ρεπορτάζ του Κώστα Ντελέζου στην εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ' της 23/4/02 ότι:''σε ένα χρόνο αναμένεται να βγουν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κινητών και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη Δημόσια Υγεία, καθώς τότε πρόκειται να ολοκληρωθεί η πρώτη μεγάλη έρευνα που διενεργεί για το θέμα αυτό η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας(Π.Ο.Υ.)''. Το γεγονός αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να έχουν ήδη στηθεί 5500 κεραίες κινητής τηλεφωνίας(σύμφωνα με το άρθρο) τη στιγμή που κανείς δε γνωρίζει τις επιπτώσεις που αυτές προσκαλούν στην υγεία μας.
Στο άρθρο αυτό αναφέρεται επίσης ότι:''μέχρι σήμερα όλες οι έρευνες που έχουν γίνει για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κεραιών στη Δημόσια Υγεία, έχουν χρηματοδοτηθεί από τις ίδιες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ή τις κατασκευάστριες εταιρίες τηλεπικοινωνιακών υλικών και ότι τα αποτελέσματά τους-σε αρκετές περιπτώσεις-έχουν αμφισβητηθεί''.
Δυσκολεύομαι να φανταστώ μια εταιρία, με κέρδη πολλά δισεκατομμύρια δραχμές, να διενεργεί και να δημοσιεύει μια έρευνα σύμφωνα με την οποία οι δραστηριότητές της θα κρίνονταν επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία και κατά συνέπεια παράνομες. Μου φαίνεται ότι δεν θα πρέπει να ποντάρουμε στην ειλικρίνεια και αθωότητα αυτών των εταιριών κι ότι θα έπρεπε προ πολλού να έχει διενεργηθεί έρευνα για το θέμα από έναν πιο αντικειμενικό φορέα.
Για τους λόγους αυτούς είμαι αντίθετος στην εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να ανασταλεί κάθε άδεια εγκατάστασης κεραίας έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα της Π.Ο.Υ.
Ειδικά για τη Μάνη πιστεύω ότι η εγκατάσταση μιας κεραίας θα επιφέρει τραγικές επιπτώσεις στο ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον της.
Επομένως η θέση μου είναι ΟΧΙ.
ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ xrixry@yahoo.com (26.04.02)

oxi nikolinakos didacta4@ath.forthnet.gr (23.04.02)

Αγαπητοί συμπατριώτες,
έτσι κι αλλιώς οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι υπόθεση λίγων ακόμα χρόνων. Μετά θα έχουμε δορυφορική τηλεφωνία και δεν θα χρειάζονται κεραίες. Ακόμη έτσι κι αλλιώς σχεδόν το σύνολο της Μάνης έχει ήδη καλυφθεί. Νομίζω ότι έχουμε πολλά προβλήματα να λύσουμε. Καλό κουράγιο.
Σ. Φασσέας s.fasseas@skynet.be (22.04.02)

ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΠΑΡΜΕΝΑ ΜΕ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ, ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ, ΓΗ   ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ, ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ ΣΕ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ "ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ".

ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΄ΡΗΜΩΣΑΝ, ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΜΑΣ ΝΑ "ΞΑΡΜΑΤΩΘΗΚΑΝ", ΟΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΣΤΡΕΣ ΝΑ ΣΩΠΑΣΑΝ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΑΝ "ΞΕΝΟΣ", ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΡΥΖΩ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ ΣΤΙΣ ΚΟΡΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΝΑΟΥ ΑΝΤΑΜΑ ΜΕ ΤΑ ΛΙΤΑ ΞΩΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡ. ΗΛΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ. ΑΥΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΚΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ,ΓΙΑ ΣΤΕΡΝΗ ΦΟΡΑ, ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΑΓΑΝ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ "ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ", ΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΤΙΜΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΙΣΩΣ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΗ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ" ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ  ΑΘΕΛΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΚΡΥΦΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ ΤΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ: NA ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
Δημήτρης Αναπλιώτης
PabLac02@otenet.gr  (14.04.02)

OXI
ΜΕΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ mentis2@otenet.gr  (13.04.02)

Ψηφίζω ΝΑΙ

Συγγνώμη για το προηγούμενο μήνυμα. Πρόκειται για λάθος. Ψηφίζω ΟΧΙ
Αναστασάκος Τάσος

entiposi@naf.forthnet.gr (13.04.02)

Βεβαίως και ψηφίζω  ΟΧΙ .
Σας ευχαριστώ που μου δίνετε αυτή την ευκαιρία. Νοιώθω σαν τότε την ίδια μαχαιριά, όταν πρωτοαντίκρυσα το "κέρατο" που έχει στηθεί στο υπερήφανο βουνό πάνω από την Αρεόπολη , στον Α'ι' Λιά. Το χειρότερο είναι ότι κατηφορίζει και η ουρά του στα πλευρά του βουνού.
Αν δεν μπορεί να εξαλειφθεί τουλάχιστον, να μη στηθούν άλλα.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΘΩΜΑΚΟΣ papadothomak@germanosnet.gr (13.04.02)

Είναι από πρόχειρη μέχρι αισχρή κάθε τέτοιου είδους απόφαση, όταν δεν υπάρχει ο στοιχειώδης σεβασμός σε περιβάλλον όπως αυτό στην ιστορική και πανέμορφη ΜΑΝΗ και το πρώτο και ύψιστο αγαθό της υγείας των ανθρώπων. Απαιτείται η πληρέστερη μελέτη και λίγο κόστος ακόμη αφού θα επέλθουν οι εισπράξεις πολλών χρημάτων από τέτοια επένδυση. Να μη περάσουν αυτές οι ενέργειες.
Giannis Kofinas kofinas@mani.org.gr (13.04.02)
http://www.mani.org.gr/kofinas

ΟΧΙ
Thomas Rentzeperis tcr537@yahoo.com  (11.04.02)

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ.
ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΥΛΟΓΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΩΟ ΧΏΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΖΗΤΕΙΤΟ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΕΟΠΟΛΕΩΣ 'Η ΕΣΤΩ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ. ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.
Η ΜΑΝΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ, ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ. ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ. ΟΣΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ, ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΙΖΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΔΕΝΔΡΑ ΜΕΣ ΤΗΝ ΓΗ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ (ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ, ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ) ΔΕΝ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΑΝΙΑΤΕΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΠΡΟΟΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΣΗ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ, ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΜΕΤΡΟ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ. ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΝΟΥΘΕΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ, ΜΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΗ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΤΙ ΝΕΜΟΝΤΑΙ (ΠΛΟΥΤΟ ΟΜΩΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΩΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ), ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ.
ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ. ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΚΤΙΣΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΩ, ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ (ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ) ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΒΛΕΠΩ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΝΑ ΖΕΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΒΛΕΠΩ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΜΕΝΑ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΧΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΒΛΕΠΩ ΠΙΣΙΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΛΕΠΩ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΙΑ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΤΙΣΩ ΚΑΤΙ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΩ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΛΕΟΝ, ΜΕΣΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (sgp@hol.gr) (11.04.02)

 


Χρονικό κεραιών ] [ Μηνύματα ψηφοφορίας ] Ομιλία Υφυπουργού ] Αδίστακτη Πολιτική ] Καταγγελίες  ΑΤΕ ] Κινητή...Ορθοδοξία ] Ερωτήσεις Βουλευτών ] Χαλάνδρι ] Ισπανία ]