Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

Αρχική
Προηγούμενη

28/2/2001 Εφημερίδα ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
http://www.forthnet.gr/mesogios/arxeio/2001/02/28/b11.htm

 

Δεν θέλουν τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας

Αυθαίρετες και ανεξέλεγκτες εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή καταγγέλλει ο Παραθεριστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός των υπαλλήλων της ΑΤΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "την τελευταία περίοδο σχεδόν καθημερινά διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο διαμαρτυρίες και καταγγελίες πολιτών για την ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις:
- Διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λαμίας
- Παρεμπόδιση εγκατάστασης στη Θεσσαλονίκη
- Διαμαρτυρίες για εγκατάσταση σε ταράτσα πολυκατοικίας των Αχαρνών
- Εγκατάσταση δίπλα σε Νοσοκομείο στη Λιβαδειά
- Προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. της κοινότητας Αγαλιανή Μεσσηνίας
Το οποίο στο σκεπτικό της Απόφασης του (Δ’ τμήμα Νο 2546/99) έγκρινε ότι "Η πολιτεία οφείλει να ερευνά σε κάθε περίπτωση εάν διασφαλίζεται επαρκώς η προστασία των ανθρώπων από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία πριν από την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας...
Για τις ειδικές (κατοικημένες) περιοχές οι αρμόδιες υπηρεσίες, η Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου οφείλουν να έχουν προηγουμένως εκφέρει τη σύμφωνη γνώμη τους συνεκτιμώντας τις επιπτώσεις στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, προκειμένου να εγκριθεί η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας...
Τα όργανα του υπουργείου Μεταφορών έχουν ευθέως από το Σύνταγμα υποχρέωση να συνεκτιμούν κατά τη χορήγηση της άδειας την επίδραση που μπορεί να ασκεί στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας".
Ο Συνεταιρισμός των υπαλλήλων της ΑΤΕ καταγγέλλει ότι "τελευταία ξεφυτρώνουν και στην περιοχή μας η μια μετά την άλλη πελώριες κεραίες κινητής τηλεφωνίας των γνωστών εταιριών.
Πρόσφατο θύμα ο Παραθεριστικός οικισμός υπαλλήλων Α.Τ.Ε. στη Λυγαριά ο οποίος καταγγέλλει την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στις παρυφές του οικισμού (190 κατοικίες).
Ο Σύλλογος ερωτά κάθε καθ’ ύλη Αρμόδιο και ιδιαίτερα τον κ. Νομάρχη, τον κ. Εισαγγελέα και τους κ.κ. Προϊσταμένους της Διεύθυνσης Πολεοδομικού και Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου εάν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την εγκατάσταση της εν λόγω κεραίας κινητής τηλεφωνίας και σε αντίθετη περίπτωση αν έχουν επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις και αν έχουν κινήσει στη νόμιμη διαδικασία για την απομάκρυνσή της.


Χρονικό κεραιών ] Μηνύματα ψηφοφορίας ] Ομιλία Υφυπουργού ] Αδίστακτη Πολιτική ] [ Καταγγελίες  ΑΤΕ ] Κινητή...Ορθοδοξία ] Ερωτήσεις Βουλευτών ] Χαλάνδρι ] Ισπανία ]