Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

Αρχική
Προηγούμενη

Δήμος Οιτύλου

Αρεόπολη 16 Οκτωβρίου 2003
Αρ. πρωτ. 8064

Θέμα: «Ψήφισμα για την παντελή απουσία αναφοράς της προσφοράς της Μάνης και των Μανιατών, στη σύγχρονη Ιστορία από το Χρονογράφημα της Βουλής»

Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κ. Απόστολο Κακλαμάνη

Σας υποβάλλουμε απόφαση της τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 15.10.2003 και παρακαλούμε το ψήφισμα του Δήμου μας να συμπεριληφθεί στο Χρονολόγιο της Βουλής.

Ο Δήμαρχος Οιτύλου
Πέτρος Ανδρεάκος

Ομόφωνη Απόφαση

Με το παρόν ψήφισμα ζητεί από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολο Κακλαμάνη, να επικυρώσει την πρόταση της επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης (αρ. πρωτ. 101/08.09.2003) καθότι αναφορικά με το χρονολόγιο που εκδόθηκε από τη Βουλή δεν αναφέρεται στις σημαντικότερες Μάχες του 1821 και εκείνες των Μανιατών και Μανιατισσών και της μέγιστης προσφοράς τους υπέρ του αγώνα.

Νικηφόρες Μάχες που από κάθε άποψη σημαντικές πρέπει να συμπεριλάβουν επίσης και στα εκπαιδευτικά βιβλία των τριών βαθμίδων της Ελληνικής Παιδείας. Πιστεύουμε ότι θα ήταν ιστορική παράλειψη η όποια απόκρυψη της πραγματικής συνεισφοράς των Μανιατών στην απελευθέρωση της Ελλάδας μας από τον Τουρκικό ζυγό.

(Ακολουθούν υπογραφές)


Ατοπήματα ] 1ο Μανιάτικο Συνέδριο ] Προς Βουλή ] Προς κ. Κακλαμάνη ] Προς κ. Δαβάκη ] Κείμενο κ. Κουτσιλιέρη ] Άρθρο κ. Νικολούδη ] Επιτροπές ] [ Ψήφισμα Δ. Οιτύλου ] Καλαμάτα 18.10.03 ] e-mail ]