Εκδοτικό σημείωμα ] Με τα αιγοπρόβατα ] 17η Μαρτίου ] Τα πιστόλια... ] [ Ταβέρνα Λαλούδες ] Κ. Νάντια Σερεμετάκη ] Η Μανιατοπούλα... ] Ο Βλάχος... ] Καρδαμύλη ] Το πιστόλι... ] Μανιάτικη Διπλωματία ] Η στάση των... ] Άνθη και Φυτά... ] Οι όμορφες... ] Η ιστοσελίδα... ] Γυμνάσιο - Λύκειο... ] Τρέχει σαν... ] Κάστρο Πασσαβά ] Λας ] Χωσιάρι ] Πυγμαχικοί θρύλοι ] Η ιστορία της... ]

 

Κεντρική
Επάνω

 

Επικοινωνία


Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τηλέφωνα
27330 53670 &
210 7622266

Κατασκευή ιστοσελίδας
Γ.Η. Βενιζελέας

ΜΑΝΗάτικες ΓΕΥΣΗπροτάσεις

ΤΑΒΕΡΝΑ «ΛΑΛΟΥΔΕΣ»

Ακριβώς όπως το λέει και η ονομασία της ταβέρνας ΛΑΛΟΥΔΕΣ δηλ. πέτρες της θάλασσας, δύο φίλοι, ο Αχιλλέας Κονταράτος και ο Ιωάννης Λέκκας, έστησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα δίπλα στις πέτρες της θάλασσας του Νέου Οι τύλου με όνειρα, ρομαντισμό και περισσή αγάπη για τον τόπο της μανογενιάς τους. Άφησαν την Αθήνα και με πλήρη επίγνωση του τι γυρεύουν και τι επιδιώκουν προσφέρουν στον πελάτη που θα τους επισκεφθεί, τη θαλπωρή που όλοι αποζητούν. Σε έναν συμπαθητικό χώρο το χειμώνα, με το τζακάκι στη γωνιά, αλλά και τον ευάερο εξωτερικό χώρο για το καλοκαίρι, δίπλα στις Λαλούδες της Τσίπας, απολαμβάνει κανείς τα "εκλεκτά" που φτιάχνουν με πολύ κέφι.

Από τον κατάλογο ξεχωρίσαμε μεταξύ άλλων και τα εξής γαργαλιστικά εδέσματα.

Πιλάφι του ψαρά (ρύζι με όλα τα θαλασσινά), ψαροκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες, ρεβυθοκεφτέδες, πατάτα ψητή, πατατοσαλάτα, κέρατα (πιπεριές γεμιστές με τυρί), φλογέρες (τυρί, ζαμπόν τυλιγμένα σε φύλο), τηγανιά, σεφταλιές, ομελέτα γαρίδα και μανιάτικο σύγκλινο, γίγαντες, σαγανάκι, φάβα και όλα τα άλλα γνωστά κρέατα και ψαρικά. Ανήσυχοι με τα "γύρω" τους αλλά και τα τοπικά "γενόμενα", είναι εδώ και καιρό, ο μεν ένας Πρόεδρος και ο άλλος Αντιπρόεδρος του Συλλόγου "Καραβόπετρα" για τα χωριά Καραβοστάσι, Νέο Οίτυλο και Λιμένι. Ανησυχούν για την κακοποίηση του περιβάλλοντος, την καθαριότητα της παραλίας, την έλλειψη κλινών ενώ έχουν δραστηριοποιηθεί σε διάφορους τομείς όπως στον εξοπλισμό του ιατρείου, στην αποκατάσταση της εκκλησίας, σε εγκατάσταση παγκακιών και άλλα κοινωφελή έργα. Μία "βόλτα" σε αυτό το φιλόξενο μαγαζί δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.

Ο Αχιλλέας και ο Γιάννης είχαν την καλοσύνη να μας δώσουν και τη συνταγή της υπέροχης αστακομακαρονάδας την οποία ανεπιφύλακτα συνιστούμε.


Προηγούμενη Επόμενη