Εκδοτικό σημείωμα ] Με τα αιγοπρόβατα ] 17η Μαρτίου ] Τα πιστόλια... ] Ταβέρνα Λαλούδες ] Κ. Νάντια Σερεμετάκη ] Η Μανιατοπούλα... ] Ο Βλάχος... ] Καρδαμύλη ] Το πιστόλι... ] Μανιάτικη Διπλωματία ] Η στάση των... ] Άνθη και Φυτά... ] Οι όμορφες... ] [ Η ιστοσελίδα... ] Γυμνάσιο - Λύκειο... ] Τρέχει σαν... ] Κάστρο Πασσαβά ] Λας ] Χωσιάρι ] Πυγμαχικοί θρύλοι ] Η ιστορία της... ]

 

Κεντρική
Επάνω

 

Επικοινωνία


Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Τηλέφωνα
27330 53670 &
210 7622266

Κατασκευή ιστοσελίδας
Γ.Η. Βενιζελέας

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Internet)

http://www.lefktro.gr

του Γ.Η. Βενιζελέα

Ο Δήμος Λεύκτρου της Έξω Μάνης (Μεσσηνιακής) πρωτοπορεί έναντι των άλλων τεσσάρων Δήμων της Μάνης. Ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαραμπέας στην προσπάθειά του για μια σύγχρονη ηλεκτρονική ενημέρωση προώθησε τη δημιουργία ιστοσελίδας του Δήμου Λεύκτρου.

Η ιστοσελίδα είναι λειτουργική, περιεκτική, με όμορφες φωτογραφίες, πετυχημένα γραφικά και συνδυασμούς χρωμάτων που δεν κουράζουν τον επισκέπτη. Οι Ενότητες που περιέχει είναι οι παρακάτω:

1. Ο Δήμος
Περιλαμβάνει στοιχεία για τη προέλευση του ονόματος, τη σύσταση του Δήμου Λεύκτρου, το πληθυσμό, την έκταση, τα Δημοτικά Διαμερίσμάτα, την έδρα του Δήμου (Καρδαμύλη), το Δημοτικό Συμβούλιο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και το Οργανόγραμμα των Υπηρεσιών του Δήμου.

2. Η Μάνη
Αναφορά στην Ιστορία με τις υποενότητες α) Ιστορική εισαγωγή, β) Πολιτικός και Ιστορικός χάρτης, γ) Η Μάνη μέχρι το 15ο αιώνα, δ) Μεταβυζαντινά χρόνια.

3. Τα νέα μας
Μια ακόμα πρωτοβουλία του Δήμου, για την καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων, είναι η μηνιαία έκδοση ενημερωτικού εντύπου το οποίο εκδίδεται και σε ψηφιακή μορφή. Μπορούμε να διαβάσουμε τα τεύχη από το Μάιο του 2000, τα οποία έχουν ταξινομηθεί ανά μήνα. Έτσι ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, τις ενέργειες για την υποστήριξη των αγροτών, τις προσπάθειες για την αναβάθμιση του Ταϋγέτου, τις εκδηλώσεις (εορτασμός 28ης Οκτωβρίου), θέματα υγείας τοπικού ενδιαφέροντος (Κ.Υ. Αγίου Νικολάου), τα πληθυσμιακά στοιχεία της απογραφής του 2001 κλπ.

4. Πληροφορίες
Χρήσιμα τηλέφωνα και διευθύνσεις, στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά για τις Συγκοινωνίες – Επικοινωνίες, Διοικητικές Υπηρεσίες, Αρχές Αστυνόμευσης, Υπηρεσίες Υγείας, Τράπεζες και Ταξί.

5. Χάρτης
Χάρτες της Μάνης των εκδόσεων http://www.mapquest.com/, http://www.road.gr/, http://www.expedia.com/ και χάρτης του Δήμου με σύνδεσμο προς κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.

6. Τουρισμός
Κατάσταση με τις τουριστικές υπηρεσίες (διαμονή, φαγητό, διασκέδαση). Για κάθε επιχείρηση υπάρχει σύνδεσμος προς άλλη σελίδα με ενημερωτικό κείμενο και φωτογραφίες που φιλοξενούνται από το Δήμο.

7. Εκδηλώσεις
Το πρόγραμμα από τις 32 πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου που οργανώθηκαν σε όλα σχεδόν τα Δ.Δ. το καλοκαίρι του 2001.

8. Επικοινωνία
Περιλαμβάνει μηνύματα επισκεπτών όπως τα παρακάτω αποσπάσματα:

α) «Μόλις επισκέφθηκα την ιστοσελίδα του Δήμου μας και διάβασα και το μήνυμά σας από 15-7-00 με την ευκαιρία της δημιουργίας της. Θέλω να σας συγχαρώ θερμά για την ιδέα και την υλοποίησή της. Με τον τρόπο αυτό φέρνετε τον Δήμο κοντά σε όλους μας, σε όλα τα μέρη του κόσμου. Δικαιούστε να είστε υπερήφανος γιατί τον βάλατε μέσα στην νέα εποχή…»

β) Parakatv saw parathetv orismenes parathrhseis: To site ayto ektos apo Ellhnes apeythynetai kai se Agglofonoys kai germanofonoys, opote tha prepei na ylopoihuoyn oi selides kai se aytes tis gloses. O katalogos me ta katasthata einai eliphs kai tha prpei na yparxoyn OLES oi epixeirhseis poy leitoyrgoyn sthn perioxh.

9. Αφιερώματα
Η ενότητα αυτή περιέχει
α)
το οδοιπορικό «ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ», που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΓΕΩ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (www.enet.gr) το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2000.
β)
Φωτογραφίες από τις πανέμορφες παραλίες Πανταζί Αγίου Νικολάου, Καταφύγι Αγίου Δημητρίου, Καλαμίτσι και Δελφίνια Προαστίου, Στούπας και Καρδαμύλης.
γ)
Ένα εκπληκτικό οδοιπορικό με όμορφες φωτογραφίες για το φαράγγι του Βυρού, που ξεκινάει από τον Άγιο Παντελεήμονα σε υψόμετρο 1400μ. στον Ταΰγετο και περνώντας από το Δάσος Βασιλικής κατεβαίνει προς τη θάλασσα και καταλήγει στη Καρδαμύλη. Τη φυσική οδό του ρέματος πιστεύεται ότι ακολουθούσε η αποκαλούμενη Βασιλική οδός που συνέδεε τη Σπάρτη με την Καρδαμύλη.

10. Δημοτικά Διαμερίσματα
Η παρουσίαση κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος δεν είναι ακόμα πλήρης και συγκεκριμένα απουσιάζουν στοιχεία για τα Δ.Δ. Καρυοβούνι, Καστανέα, Λαγκάδα, Μηλιά, Νομιτσή, Πρoσήλιο και Πλάτσα (αν και υπάρχουν στοιχεία για τον οικισμό Πηγή).

11. Wallpapers
Προσφέρονται φωτογραφίες από τον Δήμο σε τρεις αναλύσεις για την επιφάνεια εργασίας του Υπολογιστή μας.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία του Δήμου Λεύκτρου και του Δημάρχου κ. Ιωάννη Μαραμπέα για την ανάδειξη της περιοχής, αλλά και τη παρότρυνση της συνεχούς ενημέρωσης Στα πλαίσια αυτά και για τη περαιτέρω βελτίωση καταθέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις μας:

1.Έκδοση της Ιστοσελίδας και σε άλλες γλώσσες.
2. Δημιουργία ενότητας για τα ιστορικά, αρχιτεκτονικά και φυσικά μνημεία που μπορεί να δει ο επισκέπτης.
3. Δημιουργία ενότητας για τη προβολή των πεζοπορικών διαδρομών στα πολλά καλντερίμια που βρίσκονται στα όρια του Δήμου.
4. Ανάλογο αφιέρωμα, με αυτό του Βυρού, στο φαράγγι της Νούπαντης.
5. Δημιουργία ενότητας για τα σπήλαια και τα σπηλαιοβάραθρα όπως του «Βατσινήδη», «Καταφύγι» Σελίνιτσας, «Καταφύγι» Τραχήλας, Μηλιάς, «Βάραθρο Συρίντρα» Εξωχωρίου κλπ.


Προηγούμενη Επόμενη