Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Σεβασμιώτατε,
με ιδιαιτέραν συγκίνησιν εμελέτησα την Επιστολήν Σας, εκ του λόγου ότι, η ΕΝΟΠΟΙΗΣΙΣ της Μάνης είναι δια τον γράφοντα, εν των ονείρων του, εκ παιδικών χρόνων..ερχόμενον!

Οι σκοποί των Δημοσιευμάτων, είναι εκ των πλέον ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, έστω και εάν οι συντάκται των άρθρων, έχουν ΠΑΝΤΕΛΗ Ιστορικήν άγνοιαν.

Δύναμαι να Σας διαβεβαιώσω, (και προς τούτο Σας στέλνω τα διδασκόμενα την εποχήν που πήγαινα Σχολείο), πως η ΜΑΝΗ, έφθανε μέχρι μίαν Εκκλησίαν η οποία ήτο πολύ κοντά στο «Πανελλήνιο» (Νομίζω ήτο η ΑγίαΤριάς).

Στο σημείο εκείνο, έκανε «τέρμα» η Αστική συγκοινωνία των Καλαμών προς τη Παραλία και ωνομάζετο θέσις «Τέρμα». (Λίγο μετά το Γυμνάσιο της Παραλίας).

Από του σημείου εκείνου (Η περιοχή των μεγάλων συγχρόνων ξενοδοχείων, η «παλιόχωρα», ο Αλμυρός κ.λ.π. ήσαν, απλούστατα ΜΑΝΗ.

Η «Μικρά Μαντίνεια», αλλά και πολύ προ αυτής η Σέλιτσα, Αβία (Παλιόχωρα), Σταυροπήγιο, Αλτομυρά κ.λ.π. είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ στον Νομό Λακωνίας, που περιελάμβανε, τότε, τα 9/10 από Ανατολάς προς Δυσμάς και το 1/3 από Βορρά προς Νότον της Ομηρικής «Μαΐνης που έγινε αργότερα η Μάνη.

Αυτά, πέραν του ότι τα γνωρίζω διότι, λόγω μεταθέσεως του Πατρός μου εις Καλάμας μεγάλωσα·εκεί και τα ενθυμούμαι άριστα, (Πολλά κλαδιά των Κοκκινάκηδων, μεγάλωσαν εκεί. Ας ερωτηθούν αυτοί εάν είναι Μανιάτες ή όχι).

Ο Μακαριστός Πατέρας μου μάλιστα με έπαιρνε μικρό παιδί και πηγαίνοντάς με στην Εκκλησία, μου έλεγε. «Εδώ είμαστε στην Μεσσηνία. Κάνε ένα βήμα μπρος. Τώρα είμαστε στην Μάνη»

Το να χρησιμοποιήσουν, κάποιοι, την «ιστορία» με σκοπό να γράψουν ένα,. λογοτεχνικό ή ποιητικό έργο, μόνο και μόνον ως, λογοτέχνες, θέλοντες να εντυπωσιάσουν, όχι μόνον δεν προσφέρουν υπηρεσίας και έργον, αλλά αντιθέτως, κάνουν τεραστίαν ζημίαν.

Η δε φανατική (δεν είναι πάντοτε και..αγνή), τοποθέτησις κάποιων επί κάποιου θέματος και μάλιστα, κατά τρόπο μειώνοντα τους αγώνες του Έθνους και κάποιων Ελλήνων και Ελληνίδων, πρέπει να μας προβληματίση και να μας κάνη να σκεπτώμεθα περισσότερο...!

Και πρέπει να μάθουν οι ανιστόριτοι που παριστάνουν και τους …Δημοκράτες, (Όπως τουλάχιστον δηλώνουν), πως η διαίρεσις της Μάνης σε «Λακωνική» και «Μεσσηνιακή», εγένετο για να κερδίση έδρες η «δεξιά» εις την Ηλείαν, η οποία, τότε είχε χαθεί πολιτικώς για το, τότε, «Κέντρο» και την «ΕΔΑ» (φανερή ή κρυφή.)

Στον συνημμένο χάρτη (έγχρωμος φωτοτυπία από χάρτη της εποχής) μπορούν να δουν τα τότε, όρια των Νομών.

Για να ενισχυθή η δύναμις κάποιων πολιτικών της εποχής, ένα τμήμα (το βόρρειο) του Νομού Μεσσηνίας, από του Ποταμού Αλφειού μέχρι την Κ. Φυγαλεία περίπου, (ήτοι κάτι περισσότερο από την Επαρχία Ολυμπίας) ο οποίος είχε περισσή «δύναμη» ψήφων, το «κόλλησαν» στον Νομό Ηλείας και έδωσαν εις αντιστάθμισμα, την μισή ΜΑΝΗ (Η Λακωνία ήταν παραδοσιακώς «δεξαμενή» ψήφων) στον Νομό Μεσσηνίας, δημιουργήσαντες την λεγομένην «Μεσσηνιακήν Μάνην».

Αυτή η αντιδημοκρατική, πραξικοπηματική και αντεθνική ενέργεια, χρησιμοποιείται σήμερα, στην προσπάθεια διασπάσεως της Μάνης.

Φοβούνται Σεβασμιώτατε, φοβούνται την ενιαία ΜΑΝΗ, φοβούνται την ύπαρξιν ενός Μονοεδρικού Νομού Μάνης.

Φοβούνται, διότι είδαν πως ό,τι και αν έκαναν, οι Μανιάτες, (Οι γνήσιοι Μανιάτες, που η καρδιά και η ψυχή τους δεν προσκύνησαν τον Οικουμενισμό και τον Πάπα), εάν έχουν την Πατρίδα τους λεύτερη και ενιαία, θα ξανάρθουν Παλαιολόγοι και Καντακουζηνοί, μέσα στην γκρίζα πραγματικότητα της «Παγκόσμιας πατρίδος», της χωρίς ιστορία, της χωρίς Παράδοση της χωρίς Θρησκεία, την οποίαν μας ετοίμασαν και στην οποίαν μας οδηγούν και θα ξαναφτιάξουν (Οι γνήσιοι Μανιάτες), μια Καταγάλανη Πατρίδα, όλο φως, Χριστό και την «των Ελλήνων απάντων Πρόμαχον», παντοτεινή προστάτιδα και ασπίδα μας».

Έκανα μια πρόταση στους Δημάρχους, μέσα στον χαιρετισμό μου που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ (Τα ενδιαφέροντα σημεία τα εσημείωσα με μαρκαδόρο) την οποία Σας παρακαλώ όπως τους καλέσετε και τους πείσετε να την εφαρμόσουν.

Επίσης, μιλήσαμε με κάποιους Βουλευτάς, με δύο Στρατηγούς των οποίων η αγάπη για την Μάνη είναι γνωστή σε όλους (Χωρίς να σημαίνη τίποτε η σειρά αναφοράς, ομιλώ για τους κ.κ. Χίον και Καλαποθαράκον), καθώς και με επιφανείς Μανιάτες οι οποίοι συμφωνούν με αυτά τα οποία ανέφερα και σε σχετικές ομιλίες μου.

ΟΛΟΙ οι Μανιάτες θέλουν την Μάνη ενωμένη. Σε όλες τις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μας, η λέξις ΕΝΟΤΗΣ, περνά από στόματος σε στόμα (Εργάζομαι πυρετωδώς για την διάδοσίν της) και φθάνει μέχρι τα μικρόφωνα.

ΟΛΟΙ οι Μανιάτικοι_Σύλλογοι, θα Σας ακολουθήσουν.

Σας διαβεβαιώ, πως, ο τρόπος για τον οποίο μίλησα πιο πάνω, είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος να σωθή η Μανή. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και ενημέρωση των αντιπάλων μας για τις ενέργειές μας (Δυστυχώς, ομιλούμε ως να επρόκειτο περί Τούρκων..!)

Και να η διαδικασία:
Α. Οι Δήμαρχοι (και Κοινοτάρχες) είναι πέντε.
Β. Να κάνουν μιαν Ομοσποσνδία που να την ονομάσουν ΜΑΝΗ και κατ' έτος, να είναι ένας εξ αυτών «Πρόεδρος».
Γ. Με την ιδιότητα αυτή θα μετέχη των συσκέψεων στα όργανα της Νομαρχίας, του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοικήσεως. Αυτό πρέπει να γίνη, αν χρειαστή, και στην επομένη εκλογή.

Έτσι, ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ, με την συμπαράστασιν την δική Σας, αλλά και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου (είμαι βέβαιος ότι θα αντιληφθή το μέγεθος του θέματος), θα σωθή η ΜΑΝΗ.

Όσο για τους ανιστορίτους καλάμους, μη δίδετε σημασία. Οτι είχαν να κάνουν, το έκαναν με τον διαβόητο «Καποδίστρια». Εκείνο που έχει, από εδώ και εμπρός, σημασία, είναι οι δικές μας ενέργειες.

Η κ. Μαυρομιχάλη, Σας άφησε το Καταστατικό ενός ομίλου πού συνεστήθη με δική μου εισήγηση και ο οποίος μπορεί να φανή πολύ χρήσιμος, με αναγνώρισή του στην Ενωμένη Ευρώπη, αλλά, προσοχή, χωρίς να γίνουν γνωσταί αι κινήσεις Σας (Μόνον ο τόσο δραστήριος και ενεργητικός Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, με το κύρος και τις γνωριμίες του, θα μπορούσε να φανή, ίσως, χρήσιμος στην κίνησή μας προς Ε. Ε).

Σκοπός μου είναι, η χρηματοδότησις της πλήρους επισκευής ενός Μαυρομιχαλαίϊκου σπιτιού από τα πολλά που υπάρχουν σαν γκρεμίσματα στο Λιμένι (υπάρχει και μια Εκκλησία ), ώστε να αναγνωρισθή εκ νέου ο όρος ΜΑΝΗ που τον έχουν διαγράψει από παντού και μέσω του οποίου θα ξαναπάρουμε στα χέρια μας την.....«Μεσσηνιακή» Μάνη.

Σεβασμιώτατε,
τα Γεωγραφικά-Ιστορικά στοιχεία που Σας στέλνω, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, όπως και κάθε άλλο σημείο της επιστολής μου,

Εάν είχατε ρίξει, απλώς μια ματιά στον χαιρετισμό μου προς τους Συμπατριώτες μου την 17ην Ιανουαρίου, εάν, είχατε διαβάσει την επίκλησίν μου προς Υμάς και προς τους Δημάρχους και στηρίζατε το θέμα και Εσείς, με δυο λόγια Σας, συμπληρώνοντάς με, ίσως σήμερα τα πράγματα δεν επέτρεπαν στους δια-βολείς να...δράσουν.

Πάντοτε στην διάθεσίν Σας, περιμένω να με ενημερώσετε δια τις επόμενες ενέργειές μας.

Θα ήμουν στην Μάνη αυτές τις ημέρες, αλλά δυστυχώς ματαιώθηκε κάποια εκδρομή πού θα γινότανε και θα μου έδινε την δυνατότητα να έλθω να ζητήσω να Σας συναντήσω. Το να κατέβω μόνος, ελλείψει οχήματος και δυσχερειών στην εξεύρεση δωματίου, με εξαναγκάζει να το προσπαθήσω για μετά την 20ήν Σεπτεμβρίου, που λήγει και η σαιζόν και έτσι όλα θα είναι πιο εύκολα.

Εάν, βεβαίως, μου πήτε πως ΠΡΕΠΕΙ να είμαι δίπλα Σας ΑΜΕΣΩΣ, θα κάνω το ΠΑΝ και θα είμαι εκεί.

Τους δύο χάρτες που Σας στέλνω, μπορείτε να τους εκμεταλλευθήτε όπως νομίζετε. Στον Ευρωπαϊκό χώρο, μέσω τον Σωματείου μας, μπορούμε να ζητήσωμε την επάνοδο των ΦΥΣΙΚΩΝ ορίων της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ περιοχής. Κάποιες ερωτήσεις πού έκανα σε άτομα γνωρίζοντα τα της νοοτροπίας των αντιστοίχων ατόμων της Επιτροπής της ασχολούμενης με τέτοια θέματα, με έπεισαν πως θα βρούμε πρόσφορο έδαφος για να αντιμετωπίσωμε και τον « Καποδίστρια», αρκεί να κινηθούμε σωστά.

Ασπάζομαι την δεξιάν Σας
Δημήτριος Ν. Κοκκινάκης


 Πρόεδρος Π.Ε.Γ.Μ. ] Παλλακωνική Ένωση ] Εν. Απ. Μανιατών ] κ. Τζαννετάκης ] Δ. Πειραιά ] Ν.Α. Λακωνίας ] Ν.Α. Μεσσηνίας ] Δ. Αβίας ] Δ. Λεύκτρου ] Δ. Γυθείου ] κ. Κουτσιλιέρης ] κ. Σαΐτας ] κ. Σ. Καλαντζάκου ] κ.Π. Σκανδαλάκης ] κ. Παν. Μελάς ] Αν. Νομ. Πειραιά ] κ. Γεωργόπουλος ] Σύλλογος ΚΡΑΝΑΗ ] Σύλλογος ΔΙΡΟΣ ] [ κ Κοκκινάκης ] Ψήφισμα ] Δελτίο Τύπου ]