Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Κυρία Πρόεδρος, με την ευκαιρία του Συνεδρίου επιτρέψατέ μου να καταθέσω μια πρόταση που πιστεύω ότι θα βοηθήσει τη Μάνη μας να αυξήσει τα ευμενή και επαινετικά για αυτήν σχόλια που διαρκώς εκφράζουν οι χιλιάδες ημεδαποί και αλλοδαποί επισκέπτες της και θα αναδεικνύει την ενιαία και αδιαίρετον διοικητική της θέση.

Συγκεκριμένα, προτείνω τη δημιουργία μιας «Πύλης της Μάνης» ενιαίας και ομοιόμορφης που θα κατασκευασθεί στις εισόδους πρόσβασης στη Μάνη, ήτοι μια στην είσοδο από Καλαμάτα, μιας δεύτερης στην είσοδο από Σπάρτη και μιας τρίτης από Σκάλα.

Η «Πύλη» θα συνίσταται από τοίχο απόρθητου Μανιάτικου Κάστρου, που θα ανεγερθεί δεξιά και αριστερά του δρόμου και θα ενώνεται με τοξοτή αψίδα, ώστε να παίρνει όλο το κτίσμα τη μορφή της «Πύλης», ενώ προ των τοιχών της θα διαμορφωθεί χώρος για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, όπου θα υπάρχουν αναψυκτήριο, πινακίδες εξυπηρέτησης και καλωσορίσματος, παγκάκια πετρόκτιστα, WC, βρύση με νερό και χάρτης με αναλυτικά πληροφοριακά στοιχεία της Μάνης και βέβαια χώρος για τη στάθμευση τουλάχιστον δέκα οχημάτων ανά κατεύθυνση.

Στην εσωτερική πλευρά της «Πύλης», στην έξοδο από τη Μάνη, θα υπάρχει πινακίδα που θα ευχαριστεί τους επισκέπτες, θα τους καλεί σύντομα να την ξαναεπισκεφθούν, θα τους παροτρύνει να μιλήσουν για τη Μάνη στους φίλους τους και θα τους εύχεται και καλή αντάμωση!

Τέλος ο ίδιος αυτός ενημερωτικός χάρτης με το «καλώς ήλθατε στη Μάνη» θα πρέπει να στηθεί και σε ανάλογα σημεία των θαλασσίων εισόδων της Μάνης, δηλαδή στα λιμάνια που δέχονται σκάφη τουριστικά ή άλλα επιβατηγά που εκτελούν προγραμματισμένα δρομολόγια. (όπως λ.χ. Γύθειο, Σκουτάρι, Κότρωνας, Αλίπα, Σολοτέρι, Πόρτο Κάγιο, Γερολιμένας, Σπήλαια, Νέο Οίτυλο, Στούπα, Καρδαμύλη, Άγιος Νικόλαος κ.α.)

Για την πρότασή μου αυτή που πολύ γενικά και περιληπτικά αναφέρθηκα έχω καταθέσει συγκεκριμένη και πλήρη μελέτη στο Συνέδριο.

Ευχαριστώ
Συμεών Χατζηχαραλάμπους
Πρόεδρος Συλλόγου Γυθειατών Αττικής «Η ΚΡΑΝΑΗ»


Πρόεδρος Π.Ε.Γ.Μ. ] Παλλακωνική Ένωση ] Εν. Απ. Μανιατών ] κ. Τζαννετάκης ] Δ. Πειραιά ] Ν.Α. Λακωνίας ] Ν.Α. Μεσσηνίας ] Δ. Αβίας ] Δ. Λεύκτρου ] Δ. Γυθείου ] κ. Κουτσιλιέρης ] κ. Σαΐτας ] κ. Σ. Καλαντζάκου ] κ.Π. Σκανδαλάκης ] κ. Παν. Μελάς ] Αν. Νομ. Πειραιά ] κ. Γεωργόπουλος ] [ Σύλλογος ΚΡΑΝΑΗ ] Σύλλογος ΔΙΡΟΣ ] κ Κοκκινάκης ] Ψήφισμα ] Δελτίο Τύπου ]