Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

 

Προηγούμενη
Ντροπή
Σε μια Λεωφόρο

Επικοινωνία

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΩΤΑ

Η ποίηση τον νέου ποιητή Νίκου Χριστοδουλάκου είναι φωνή που βγαίνει από την ψυχή του καιρού μας. Ξέσπασμα απογοήτεψης και αγανάχτησης για τον ξεπεσμό τον πολιτισμού, έκφραση ανησυχίας για τα ανθρώπινα, για την παράλογη πορεία της ζωής μας, που φέρνεται, συνοδευόμενη από απαίσια προμηνύματα, προς άγνωστο σκοτεινό μέλλον. Το Άγχος που βασανίζει τις ημέρες του καταπληχτικού και φοβερού αιώνα μας, με τα τεράστια και τα τερατικά του έργα, καθρεφτίζεται στην τέχνη του ποιητή, που με καημό και πόνο προσπαθεί να μεταδώσει στους συνανθρώπους του το δέος και την οργή που νιώθει από τα παράλογα και φοβερά συμβαίνοντα.

Ο νέος ποιητής συμμερίζεται τις αγωνίες του καιρού του και συμμετέχει στο πάθος του. Προπάντων εκείνο που χτυπάει ευθύς στο μάτι τον αναγνώστη είναι η πείρα του, η γνώση της ζωής που περιγράφει, η άμεση αίσθηση του κακού που γίνεται. Ο ποιητής πιέζεται από τη φοβερή πείρα που κουβαλάει από τις φριχτές εικόνες που καθημερινά στιβάζονται μέσα του, από τον τυρανικό μηχανισμό του παραλογισμού που κρατάει τη ζωή απ’ τον λαιμό, απ’ το απαίσιο φάσμα του ολέθρου που απλώνεται και φοβερίζει τον κόσμο.

Η ποίηση αυτή αδρή και φλογερή και με λιτά, όμως έντονα και ζυγιασμένα μέσα, με πρωτοτυπία σεμνή, με ενάργεια και μέγεθος, είναι, πιστεύουμε, φωτεινή προσφορά στα γράμματά μας, υπεύθυνη και με μέλλον.

Β. ΡΩΤΑΣ


Ηρώων 1 ] Παιδιών ] Ηρώων 2 ] Παναγιά Γιάτρισσα ] Νικηφόρος Βρεττάκος ] Γιάννης Ρίτσος ] Μιχάλης Μπατσινίλας ] [ Νίκος Χριστοδουλάκος ] Δημοτικά ] Πάνος Γουνελάς ] Σταύρος  Μπόφος ] Μαργαρίτα Καρλαύτη ] Προσευχή ] Η Μανιάτισσα ] Τσάτυρα Α' ] Τσάτυρα Β' ]