Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Η Πρόεδρος της Παλλακωνικής Ενώσεως Ελλάδος - Εξωτερικού
κ. Ειρήνη Μουσταφέλου - Αντωναράκου

Κυρία Πρόεδρε,
Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής,
Κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
Κυρίες και Κύριοι Εκπρόσωποι Μανιάτικων Ενώσεων, Συλλόγων, Συνδέσμων,
Εκλεκτοί Συμπατριώτες,

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Λακωνικών και Πάσης Μάνης Σωματείων, γνωστής ως «Παλλακωνική Ένωση», οι οποίοι μου κάνουν την τιμή να τους εκπροσωπώ, ως εκλεγμένη Πρόεδρος, μεταφέρω το θερμό, αδελφικό χαιρετισμό και τις ευχές προς την Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Π.Ε.Γ.Μ. για καλή επιτυχία και ευόδωση των εργασιών του Συνεδρίου.

Συγχαίρω επίσης, όλους τους ευγενείς χορηγούς που συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας. Θα μου επιτρέψετε τώρα να αναφερθώ στο φορέα που εκπροσωπώ.

Η Ομοσπονδία δεν αποτελεί οικονομικό φορέα. Είναι θεσμική στέγη επικοινωνίας των απανταχού συμπατριωτών μας, για εθελοντική συνεργασία και προσφορά στη γη που γεννηθήκαμε, τη γη των πατεράδων μας, πολλές περιοχές της οποίας, σήμερα δοκιμάζονται κοινωνικά, οικονομικά, συρρικνούται πληθυσμιακά και αναζητούν το δρόμο της σύγχρονης ανάπτυξης.

Το έργο αυτό ανήκει κατ’ αρχήν στην Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους επιχειρηματίες. Η δική μας συνδρομή μπορεί να είναι αποφασιστική εάν προβάλλουμε τα προβλήματα και προσφέρουμε τις καλές μας υπηρεσίες, για την επίλυσή τους.

Εμείς νιώθουμε υπερήφανοι για το ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν της Μάνης μας, του τόπου μας, έχουμε τη θέληση να προσφέρουμε την υλική και ηθική συνδρομή για την πρόοδο και για να μείνει η προγονική γη, τόπος χαρούμενος, ζωής και δημιουργίας.

Ελπίζω και εύχομαι, αργά ή γρήγορα, με άξιους πολιτικούς άρχοντες της Μάνης, ότι θα επιλυθούν τα προβλήματά της.

Χρέος μας όμως είναι να μην επιτρέψουμε να γίνουν άναρχα και με βλαπτικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα και στην ποιότητα ζωής, που αποτελούν το μεγάλο μας κεφάλαιο.

Χρέος όλων μας αποτελεί η συνδρομή στην ορθολογιστική σύγχρονη ανάπτυξή της.

Εμείς από το χώρο της Ομοσπονδίας Παλλακωνικής Ένωσης, θα σταθούμε δίπλα στις σωστές αποφάσεις του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης και θα συνεχίσουμε την αναζήτηση του δρόμου και των μέσων, για το πέρασμα της Μάνης μας στις αναπτυγμένες περιοχές της Ελλάδας και θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία δική μας ή άλλου φορέα, που απαιτείται για να μείνει η Μάνη τόπος φιλόξενος ζωής και δημιουργίας.

Εμείς δε ως ΛΑΚΑΙΝΕΣ και ως ΠΑΛΛΑΚΩΝΙΚΗ συνιστούμε ενότητα, ομόνοια, αγάπη και σεβασμό για την επιτυχία των κοινών στόχων μας.

Κυρία Πρόεδρε και πάλι συγχαρητήρια και καλή επιτυχία.


[κα Κιτσοπανίδου] [κα Μουσταφέλλου] [κ. Κάρλες] [κ. Χονδροκούκης] [κ. Αγγελόπουλος] [κ. Κουβάτσος] [κ. Βρεττάκος] [κα Κυβέλου] [κα Ξανθάκη] [κ. Τσιαμίτας] [Χαιρετισμοί] [κ. Καλαποθαράκος] [κ. Βενιζελέας] [κ. Ανδρεάκος] [κα Μιχαλέα] [κ. Γεωργόπουλος] [κ. Λαζαράκος] [κ. Μπόφος] [κ. Δημακόγιαννης] [κα Ρίτσου-Σκλαβούνου] [κ. Πουλατζάς] [Προτάσεις]