Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Ο Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου Κούνου και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής
κ. Ιωάννης Λαζαράκος

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Το 2ο Συνέδριο είναι απείρως καλύτερο από το 1ο Συνέδριο. Εμείς σαν σύλλογος Κούνου, ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης και αν θέλουμε να κάνουμε αυτοκριτική λέμε ότι στους γερούς ώμους της έχουμε εναποθέσει ένα φορτίο. Οι γυναίκες της Μάνης τα έχουν καταφέρει.

Ο Κούνος είναι ένα αρχαίο χωριό, που ανήκει στο Δήμο Οιτύλου. Οι άρχοντες μας τίμησαν στην 1η ενότητα του συνεδρίου μας και καλό θα ήταν να τεθούν οι θέσεις στους άρχοντες. Εμείς κατά τον μήνα Μάιο, με το εξερχόμενο έγγραφό μας 145-144, ζητήσαμε να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με φορείς Συλλόγους και να ενταχθούμε στο Δήμο της Αρεόπολης. Παράδειγμα οι εκκλησίες, τα μνημεία τα βυζαντινά έχουν βεβηλωθεί από τα βοοειδή, έχουν ισοπεδωθεί.

Όλοι μιλήσανε και λένε δόξα και τιμή στη ΜΑΝΗ. Τα νεκροκέφαλα τα σέρνουν οι σκύλοι στα καλντερίμια. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Ακούσαμε και για ένα μοναδικό λατομείο με κόκκινη πέτρα, όπως μου ανέφερε προηγουμένως η κ. Κοντράρου και πρέπει να το δούμε και αυτό. Είναι ένα λατομείο που τα λιθάρια του είναι όμοια με εκείνα της Αγίας Της Του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και δεν πρέπει να το αγγίξουμε.

Αυτά για τις 180 θέσεις εργασίας, ξεχάστε τα. Από την άλλη πλευρά ακούστηκε το Αιολικό πάρκο. Πολλά ακούστηκαν, όμως που είμαστε άραγε στο αποχετευτικό, στο αγροτικό, στο κτηνοτροφικό; Τουριστική ανάπτυξη πουθενά.

Για το νερό τι να πούμε για τη μέσα Μάνη. Έρεε κάθε Τρίτη. Δείχνει την απελπιστική κατάσταση. Πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να συνεργαστεί με τους Συλλόγους, αλλά εξαιρώ τον κ. Παναγιώτη Μπασάκο, ο οποίος και τους αφουγκράζεται και τους ακούει.

Σας ευχαριστώ όλους.


[κα Κιτσοπανίδου] [κα Μουσταφέλλου] [κ. Κάρλες] [κ. Χονδροκούκης] [κ. Αγγελόπουλος] [κ. Κουβάτσος] [κ. Βρεττάκος] [κα Κυβέλου] [κα Ξανθάκη] [κ. Τσιαμίτας] [Χαιρετισμοί] [κ. Καλαποθαράκος] [κ. Βενιζελέας] [κ. Ανδρεάκος] [κα Μιχαλέα] [κ. Γεωργόπουλος] [κ. Λαζαράκος] [κ. Μπόφος] [κ. Δημακόγιαννης] [κα Ρίτσου-Σκλαβούνου] [κ. Πουλατζάς] [Προτάσεις]