Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Ο Εκδότης και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής
κ. Γεώργιος Δημακόγιαννης

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης «Π.Ε.Γ.Μ.», με την συντονισμένη δράση της και ιδιαίτερα με το ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ» της Βουλής, έδειξε το δρόμο της Αποτελεσματικότητας, της Ενότητας και της Επιτυχίας. Έβαλαν τον πήχη ψηλά κι έτσι οφείλει να συνεχίσει και με τη διοργάνωση του «ΜΑΝΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ», ανά τετραετία.

Στην κατεύθυνση αυτή καταθέτω κάποιες σκέψεις.
Τόσο το προσυνέδριο όσο και το Συνέδριο εξαντλείται σε εισηγήσεις Νομαρχών και Δημάρχων. Είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού της Μάνης, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ευρισκόμενοι ένα χρόνο προ των εκλογών και η παρουσία και ο λόγος τους πιθανόν σε κάποιους να φαντάζει προεκλογικός.

Προτείνω σε συνέχεια του Συνεδρίου, να διοργανώσουμε μια ημερίδα με θέματα τα οποία θα αφορούν:

  • Την ανάπτυξη της Μάνης.

  • Ήπιες μορφές τουρισμού

  • Μονοπάτια

  • Καταδυτικός - σπηλαιολογικός τουρισμός

  • Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία στη Μάνη

Αίτημα δημιουργίας Αιολικού Πάρκου στη Μάνη. Αίτημα δημιουργίας Αιολικών Πάρκων στα βουνά της Μάνης. Οι επιπτώσεις μιας ζοφερής προοπτικής και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα.

Κατά το οποίο συνήθως:
Ξεχνάμε ότι ζητάμε και δικαίως την προστασία των μνημείων του Τόπου μας.
Ξεχνάμε ότι πρωτίστως πρέπει να προστατευθεί η ζωή στη Μάνη, με Μανιάτες μόνιμους κατοίκους και όχι εποχιακούς επισκέπτες.

Αυτοί είναι οι αληθινοί φρουροί της Μάνης. Όσοι όλο το χρόνο βιώνουν την πατρώα γη.

Επ΄ αυτού η κατάθεση απόψεων και προτάσεων, από φορείς όπως ο δραστήριος Σύλλογος Επαγγελματιών Δήμου Οιτύλου και Ανατολικής Μάνης «η Μάνη», είναι επιβεβλημένη.
Γίνονται λίγα αλλά σπουδαία πράγματα και αγώνες στη Μάνη μας, που δεν πρέπει να αγνοούνται.

Επίσης προτείνω στην Ημερίδα να υπάρχει η χρήση ήχου και εικόνας αφενός για να διευκολύνει και αφετέρου να μην κουράζει όσους την παρακολουθούν.

π.χ. Πρόσφατα παρουσιάσθηκε μια έξοχη ταινία DVD για τα βυζαντινά μνημεία όλης της Μάνης και τις θρησκευτικές ιδιαιτερότητες των Μανιατών από τον σκηνοθέτη κ. Λεωνίδα Δρογκάρη.

Πρόσφατα επίσης εξεδόθη ένα βιβλίο - set, εργαλείο για τα μονοπάτια και τις πεζοπορικές διαδρομές της Μέσα Μάνης από τον ειδικό συγγραφέα Αντώνιο Καλογήρου.

Και κάτι τελευταίο: Στο σημερινό Συνέδριο λειτούργησε Εκθεση Μανιάτικου Βιβλίου, με ευθύνη μου (Εκδόσεις - Βιβλιοπωλείο «Αδούλωτη Μάνη» στην Αρεόπολη), κατόπιν της ευγενικής προτάσεως της Προέδρου της Π.Ε.Γ.Μ. κ. Γιώτας Ρίτσου - Σκλαβούνου.

Η Έκθεση Βιβλίου θεωρώ ότι πρέπει να παρουσιάζεται σε όλες τις Ημερίδες και τα Συνέδρια, γιατί η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ (Η ΜΟΝΗ) ΔΥΝΑΜΗ και χωρίς αυτή καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει προς το καλύτερο.

Σας ευχαριστώ.


[κα Κιτσοπανίδου] [κα Μουσταφέλλου] [κ. Κάρλες] [κ. Χονδροκούκης] [κ. Αγγελόπουλος] [κ. Κουβάτσος] [κ. Βρεττάκος] [κα Κυβέλου] [κα Ξανθάκη] [κ. Τσιαμίτας] [Χαιρετισμοί] [κ. Καλαποθαράκος] [κ. Βενιζελέας] [κ. Ανδρεάκος] [κα Μιχαλέα] [κ. Γεωργόπουλος] [κ. Λαζαράκος] [κ. Μπόφος] [κ. Δημακόγιαννης] [κα Ρίτσου-Σκλαβούνου] [κ. Πουλατζάς] [Προτάσεις]