Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕΠ (Δήμος Πειραιά) - Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής
κ. Ηλίας Χονδροκούκης

Σεβασμιότατε, κύριοι υπουργοί, κύριοι βουλευτές, κύριε δήμαρχε, κυρία πρόεδρε, κύριοι της οργανωτικής επιτροπής, κύριοι συνάδελφοι από την τοπική αυτοδιοίκηση, αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες.

Χαιρετίζω και εγώ με τη σειρά μου ως πρόεδρος της ΔΕΠΕΠ, το 2ο MANIATIKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ που διοργανώνει για δεύτερη φορά η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΗΣ. Ευτύχησα να συμμετέχω και στις διεργασίες του 1ου Συνεδρίου πριν τέσσερα χρόνια , το οποίο ήταν πολύ γόνιμο και πρόσφερε πάρα πολλές ωφέλιμες υπηρεσίες στην ένδοξη ιστορική ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Μάνη. Η Μάνη που μας ενώνει και μας συνοδεύει ως βαρύ φορτίο και πρέπει να φανούμε αντάξιοι.

Κυρίες και κύριοι, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλοι οι Μανιάτες την Πρόεδρο κυρία Γιώτα Ρίτσου - Σκλαβούνου και τις υπόλοιπες Μανιάτισσες του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τις αφανείς συμπατριώτισσές μας που τόσο πολύ μόχθησαν για να φθάσουμε σήμερα εδώ στο άριστα οργανωμένο 2ο Μανιάτικο Συνέδριό μας.

Δεν θα σας κουράσω με πολλά λόγια , θέλω όμως να επισημάνω και εγώ από τη μεριά μου ότι οι Μανιάτισσες και οι Μανιάτες πρέπει να επαγρυπνούμε και να μην επιτρέψουμε στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης να αλώσει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.

Οφείλω να παραδεχθώ ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία προέρχεται από αρχαίους Ελληνικούς χρόνους, Βυζαντινούς, Μεσοβυζαντινούς και Νεώτερους, έχει πλήρως εγκαταλειφθεί. Τα μνημεία μας καταστρέφονται και βεβηλώνονται. Έχουμε γι αυτήν την κατάσταση όλοι μας της μικρές και μεγάλες ευθύνες.

Εγώ, ως αιρετός εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, εκτιμώ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού μπορεί να κάνει πάρα πολλά για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Πολλά δε περισσότερα οφείλει να πράξει η Κεντρική Διοίκηση. Υποστηρίζω την διαδημοτική συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τους Δήμους της Μάνης γιατί πιστεύω ότι θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα.

Δεν είναι η στιγμή που θα καταλογίσουμε επί μέρους ευθύνες , αλλά η στιγμή που θα διακρίνουμε και θα συναποφασίσουμε εδώ μέσα γι΄ αυτά που πρέπει ο καθένας μας να περιφρουρήσει και να πράξει, δηλαδή ένα ενιαίο σχέδιο για την συντήρηση και ανάδειξη των πολιτιστικών μας μνημείων.

Φυσικά η Μάνη μας έχει και άλλες πολλές ελλείψεις, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπισθούν προκειμένου να βρει τα βήματα της ανάπτυξης που της αρμόζουν.

Σας ευχαριστώ θερμά και πάντα υποχρεωμένος για το ζήλο σας προς τη Μάνη μας.

Εύχομαι σε όλους μας με υγεία και με πολλές προσπάθειες για το καλό της Μάνης μας, να ξανασμίξουμε στο 3ο Συνέδριό μας μετά από τέσσερα χρόνια έχοντας καταγράψει μια θετική πορεία.

Σας ευχαριστώ


[κα Κιτσοπανίδου] [κα Μουσταφέλλου] [κ. Κάρλες] [κ. Χονδροκούκης] [κ. Αγγελόπουλος] [κ. Κουβάτσος] [κ. Βρεττάκος] [κα Κυβέλου] [κα Ξανθάκη] [κ. Τσιαμίτας] [Χαιρετισμοί] [κ. Καλαποθαράκος] [κ. Βενιζελέας] [κ. Ανδρεάκος] [κα Μιχαλέα] [κ. Γεωργόπουλος] [κ. Λαζαράκος] [κ. Μπόφος] [κ. Δημακόγιαννης] [κα Ρίτσου-Σκλαβούνου] [κ. Πουλατζάς] [Προτάσεις]