Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά και Πολιτευτής Ν.Δ. στη Β’ Πειραιά
κ. Δρακούλης Βρεττάκος

Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω να συγχαρώ την Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης , γιατί σε δύσκολους καιρούς, που ο άνθρωπος ενδιαφέρεται περισσότερο για το άτομό του και λιγότερο για τα κοινά, μαζευτήκαμε με την πρωτοβουλία της Ένωσης τόσοι πολλοί Μανιάτες και Μανιάτισσες για να συζητήσουμε να προβληματισθούμε και να προτείνουμε λύσεις για τα πολλά και άλυτα προβλήματα της Μάνης.

Αυτό και μόνο σαν ενέργεια είναι πολύ σημαντικό.

Εμείς οι Μανιάτες που έχουμε γεννηθεί ή καταγόμεθα από αυτή τη σκληροτράχηλη γη, τη γη που έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα μας να έχει στοιχεία υπερηφάνειας, εγωισμού, πράξεων ηρωισμού, διάκρισης αλλά και φιλοπατρίας στα δρώμενα της Χώρας μας, με τόσους πολλούς διακεκριμένους πολίτες στη δημόσια ζωή της Χώρας μας, δεν έχουμε κατορθώσει αρκετά και αυτονόητα, για την καλύτερη ποιότητα ζωής και ανάπτυξης της Μάνης μας.

Δεν θα παραλείψω βέβαια να αναφερθώ στο Λακωνικό ρητό «το Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», το οποίο κατά κόρον αναφερόμαστε, αλλά ουσιαστικά δε το εφαρμόζουμε ούτε στο λόγο ούτε στην πράξη μας. Φίλοι μου, πρέπει να πράττουμε περισσότερα και να μιλάμε λιγότερο.

Μιλήσαμε για την ανάπτυξη στη Μάνη. Θέλω να αναφερθώ στη σύγχρονη έρευνα που γίνεται όταν ένας επενδυτής θέλει να επενδύσει σε μία πόλη. Τα πρώτα στοιχεία που ζητάει για την έρευνά του , είναι ο μέσος όρος ανά κάτοικο της κατανάλωσης ύδατος και της παραγωγής απορριμμάτων. Από αυτό το δείγμα μετράει κατ’ αρχήν το βιοτικό επίπεδο μιας περιοχής και συμπεραίνεται αν είναι συμφέρουσα μια επένδυση.

Έχουν γίνει αρκετά τα τελευταία χρόνια για την ύδρευση, την οδοποιία και την αποκομιδή των απορριμμάτων, όμως αυτά δεν είναι επαρκή για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις προσέλκυσης σοβαρών επενδυτών για τη γενικότερη αλλά και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Σε αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό, δεν μου φτάνει ο χρόνος για να αναφερθώ σε πολλά θέματα.

Θέλω πάλι να συγχαρώ την Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης, πιστεύω όλες οι θέσεις και οι προτάσεις που ακούσθηκαν από όλους τους υπεύθυνους φορείς να καταγραφούν, να κατηγοριοποιηθούν και από τα συμπεράσματα που θα προκύψουν, να καθορίσουμε ορισμένα ως στόχους μας και στο επόμενο Συνέδριό μας να έχουμε επιτύχει την επίλυση πολλών προβλημάτων της Μάνης μας.

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.


[κα Κιτσοπανίδου] [κα Μουσταφέλλου] [κ. Κάρλες] [κ. Χονδροκούκης] [κ. Αγγελόπουλος] [κ. Κουβάτσος] [κ. Βρεττάκος] [κα Κυβέλου] [κα Ξανθάκη] [κ. Τσιαμίτας] [Χαιρετισμοί] [κ. Καλαποθαράκος] [κ. Βενιζελέας] [κ. Ανδρεάκος] [κα Μιχαλέα] [κ. Γεωργόπουλος] [κ. Λαζαράκος] [κ. Μπόφος] [κ. Δημακόγιαννης] [κα Ρίτσου-Σκλαβούνου] [κ. Πουλατζάς] [Προτάσεις]