Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Ο Συγγραφέας και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Σταύρος Μπόφος

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

Σας κουράσαμε αρκετά. Ακούσθηκαν πολλά. Όλα ήταν χρήσιμα και πάνω απ’ όλα λειτούργησε η αγάπη για τη Μάνη.

Αυτή η αγάπη του καθενός από εμάς ξεχωριστά είναι δεδομένη, αλλά όταν ενώνεται από πολλούς γίνεται φωνή δυνατή και φτάνει ως τα αυτιά της εξουσίας, η οποία φαίνεται ότι επί τέλους άρχισε να ακούει.

Γι αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στη δραστήρια Ένωση Γυναικών Μάνης , που οργάνωσε το 2ο Μανιάτικο Συνέδριο και σε όλους εσάς, που με τη συμμετοχή σας συντελέσατε στην επιτυχία του.

Τα θέματα έχουν ήδη εξαντληθεί από τους προηγούμενους ομιλητές, ωστόσο θα σταθώ σε δύο περιπτώσεις:

1. Στον Δήμαρχο Οιτύλου κ. Ανδρεάκο, ο οποίος έθεσε το θέμα υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ.

Πράγματι είναι ένα πρόβλημα που φανερώνει την ασυνέπεια της πολιτείας και πρέπει να λυθεί.

Το κράτος από τη μια απαγορεύει και καλά κάνει, να χτίζονται σπίτια χωρίς να τηρείται η παράδοση (θεάρεστη απαγόρευση), από την άλλη όμως φυτεύει κολόνες με σύρματα της ΔΕΗ μπροστά από παραδοσιακά οικήματα (πύργους), μέσα σε ιδιωτικούς χώρους, κάνοντας χρήση αναγκαστικού Νόμου του 1953.

Εδώ επικρατεί η λογική του παραλόγου. Γι αυτό η πρόταση του κ. Ανδρεάκου έχει βαρύνουσα σημασία.

2. Στη φράση του κ. Πέτρου Θεοδωρακάκου, που είπε ότι οι Μανιάτες δεν πρέπει να επαιτούμε αλλά να απαιτούμε και έχει πολύ δίκιο.

Για να γίνει όμως αυτό, οι Μανιάτες πρέπει να βγάλουμε το «ΕΓΏ» και να ενστερνιστούμε το «ΕΜΕΙΣ».

Γι αυτό όλοι οι Σύλλογοι της Μάνης θα πρέπει να ομονοήσουν και να γίνει μια Συνομοσπονδία κατά τα πρότυπα της ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ, η οποία έχει τεράστια δύναμη και μπορεί να ομιλεί από θέση ισχύος.

Δόξα τω θεώ υπάρχει πληθώρα Μανιατών και Μανιατισσών με υψηλές θέσεις και κύρος, αλλά και απλοί άνθρωποι που μπορούν να δουλέψουν ακούραστα, ώστε μέσα από συλλογική δουλειά να απαιτούμε και να πετυχαίνουμε.

Σας ευχαριστώ.


[κα Κιτσοπανίδου] [κα Μουσταφέλλου] [κ. Κάρλες] [κ. Χονδροκούκης] [κ. Αγγελόπουλος] [κ. Κουβάτσος] [κ. Βρεττάκος] [κα Κυβέλου] [κα Ξανθάκη] [κ. Τσιαμίτας] [Χαιρετισμοί] [κ. Καλαποθαράκος] [κ. Βενιζελέας] [κ. Ανδρεάκος] [κα Μιχαλέα] [κ. Γεωργόπουλος] [κ. Λαζαράκος] [κ. Μπόφος] [κ. Δημακόγιαννης] [κα Ρίτσου-Σκλαβούνου] [κ. Πουλατζάς] [Προτάσεις]