Κεντρική Σελίδα
Προηγούμενη

Ο Δήμαρχος Οιτύλου κ. Πέτρος Ανδρεάκος (απαντήσεις)

1. Θέλω να ενημερώσω τον κ. Βενιζελέα και όλους σας, για τα μονοπάτια στο Δήμο Οιτύλου. Ήδη άρχισε ο σχεδιασμός για τον καθαρισμό, τη σήμανση και την προβολή του δικτύου μονοπατιών που βρίσκονται στην περιοχή μας. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμα (καθαρισμός, έκδοση φυλλαδίων, ΙΝTΕΡΝΕΤ κλπ.).

2. Για τα Αιολικά Πάρκα θέλω να σας ενημερώσω ότι η απόφαση που πήραμε χρειαζόταν θάρρος και θα μείνει στην ιστορία.

Χρειαζόταν θάρρος και το πήραμε ομόφωνα συμπολίτευση και αντιπολίτευση γνωρίζοντες εκ των προτέρων ότι εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα για την χορήγηση ή μη της άδειας εγκατάστασης αλλά η Ρ.Α.Ε. δηλαδή η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την δημιουργία των πάρκων και την επιλογή επενδυτή.

Στη συνέχεια ο επενδυτής που θα επιλεγεί από την Ρ.Α.Ε. απαιτείται να πάρει περίπου είκοσι (20) άδειες ακόμη από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και όχι από το Δήμο .Επιπλέον υποχρεούται ο επενδυτής να συντάξει περιβαλλοντική και χωροταξική μελέτη. Προσωπικά θεωρώ δύσκολο την εγκατάσταση των πάρκων λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής μας.

Γνωρίζαμε ακόμη ότι και κάποιοι εκδότες εφημερίδων δήθεν δημοσιογράφοι από την περιοχή του Δήμου μας θα το εκμεταλλευόντουσαν και θα παραπληροφορούσαν τους δημότες μας με κατηγορίες εις βάρος μας το οποίο έκαναν και δυστυχώς κάνουν συχνά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν κατατεθεί στη Ρ.Α.Ε. άλλες τέσσερις (4) ακόμη αιτήσεις από μεγάλες εταιρείες.

Εκτός του επενδυτή Γ. Σαμπατακάκη με τον οποίο εγώ προσωπικά έχω στενό βαθμό συγγένειας δηλαδή είμαστε δεύτερα ξαδέλφια και για το ποίο ενημέρωσα το Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση που εξετάζαμε την αίτησή του που είχε καταθέσει στο Δήμο μας για τα Αιολικά πάρκα.

Παρ’ όλα αυτά λοιπόν που σας προανέφερα ότι ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αποφασίσει για την εγκατάσταση ή μη των Αιολικών πάρκων πήραμε με θάρρος αυτή τη γενναία ομόφωνη απόφαση με μοναδικό σκοπό την προστασία της περιοχής μας όσον αφορά βέβαια την αισθητική επιβάρυνση αφού καμία άλλη επιβάρυνση δεν υπάρχει σύμφωνα πάντα με τις μελέτες ειδικών επιστημόνων και όχι σύμφωνα με τις ανεύθυνες και κακοπροαίρετες απόψεις κάποιων.

Άδικες επιθέσεις εναντίον του Δήμου μας αφού άλλοι θα αποφασίσουν για την εγκατάστασή τους και όχι ο Δήμος. Εφόσον βέβαια ισχυρίζονται υπεύθυνα ότι όποια αρνητική απόφαση του Δήμου θα απέτρεπε την δημιουργία των πάρκων τότε του καλώ να μας καταθέσουν αίτηση και να πάρουμε αρνητική απόφαση αφού δεσμευτούν βέβαια με συμβολαιογραφική πράξη ότι εφόσον παρά ταύτα δημιουργηθούν τα πάρκα να έχουν την υποχρέωση να αναλάβουν όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν εξαιτίας της αρνητικής απόφασης του Δήμου μας και της έλλειψης των όρων που έθετε η πρώτη ομόφωνη και υπεύθυνη απόφασή μας.
Τότε και μόνο εμείς θα επανέλθουμε σας διαβεβαιώνω με αρνητική απόφαση.

3. Σχετικά με τη δημιουργία λατομείου. Εγώ μίλησα για την ανάγκη δημιουργίας λατομείου για εξόρυξη πέτρας, που θα χρησιμοποιηθεί στις κατασκευές σπιτιών, κτιρίων κλπ. Είπα ακόμα ότι το κατάλληλο σημείο θα μας υποδειχθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για το αρχαίο λατομείο του κόκκινου μαρμάρου το οποίο βρίσκεται στα Δημαρίστικα και είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος. Άλλωστε βρίσκεται στο Δήμο Ανατολικής Μάνης. Πιστεύω μετά τα παραπάνω να μην υπάρξει καμία συσχέτιση του αρχαίου λατομείου στα Δημαρίστικα με την ανάγκη δημιουργίας νέου λατομείου στο Δήμο μας.


[κα Κιτσοπανίδου] [κα Μουσταφέλλου] [κ. Κάρλες] [κ. Χονδροκούκης] [κ. Αγγελόπουλος] [κ. Κουβάτσος] [κ. Βρεττάκος] [κα Κυβέλου] [κα Ξανθάκη] [κ. Τσιαμίτας] [Χαιρετισμοί] [κ. Καλαποθαράκος] [κ. Βενιζελέας] [κ. Ανδρεάκος] [κα Μιχαλέα] [κ. Γεωργόπουλος] [κ. Λαζαράκος] [κ. Μπόφος] [κ. Δημακόγιαννης] [κα Ρίτσου-Σκλαβούνου] [κ. Πουλατζάς] [Προτάσεις]