Κεντρική σελίδα
Επάνω

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΜΑΝΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

ΤΙΜΗΣΗ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ 17 ΜΑΡΤΗ

ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΟΛΗ

ΑΛΛΑ Η Δ.Ε.Η. ΕΣΒΗΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ

Ήταν τιμή για τη Μάνη η αναγνώριση της ημερομηνίας αρχής της επανάστασης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο λόγο τόνισε: “Σημασία έχει ότι όλη η Ελλάδα εξεγέρθηκε κατά των κατακτητών και για λόγους θρησκευτικούς συνδέθηκε η ημερομηνία με την 25η Μαρτίου. Γνωστό είναι πως η Μάνη ήταν ελεύθερη και τη Μάνη είχαν σαν αφετηρία όλες οι επαναστάσεις.

Τώρα όμως πρέπει οι σημερινοί Μανιάτες τις θυσίες των προγόνων τους να τις μετατρέψουν σε αγώνα στις σημερινές συνθήκες. Παντού ότι εργασία κάνει ο καθένας ιδιώτης ή δημόσιος υπάλληλος πρέπει να αγωνίζεται για την εκπλήρωση του καθήκοντός τους στη δουλειά του, στις σχέσεις με τους συνανθρώπους του, ο αγώνας των προγόνων μας μπορεί να γίνει τώρα στην καθημερινή μας ζωή.”

Βέβαια, όταν έλεγε αυτά ο Πρόεδρος, διακόπηκε το ρεύμα, έμπρακτη απόδειξη ότι η Μάνη βρίσκεται στο περιθώριο των επενδύσεων και της στοργής του κράτους.

Ο ομιλητής Κ. ΓΟΥΔΗΣ που είπε το πανηγυρικό της Ημέρας με ποιητικό δημιουργικό λόγο συνεπήρε τις καρδιές των παρευρισκομένων τελειώνοντας με συμπεράσματα για την Μία και Ενιαία Μάνη προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να ενώσουν πολιτισμικά τη Μάνη! Όσο για τον τρόπο που διεξάγεται κάθε χρόνο η γιορτή της 17ης Μαρτίου, νομίζουμε ότι έχει γίνει παιδική γιορτή με πρωταγωνιστές το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο. Το Γυμνάσιο και Λύκειο αδιαφορεί.

Ε, χρειάζεται έμπνευση και φαντασία για να φτιάξεις άλλο σκηνικό που να συνεπάρει όλους τους Μανιάτες. Ζητείται εμπνευστής!


Πολεοδομία Γυθείου ] Γεροντική ] Ανεμογεννήτριες ] Εφορεία Βυζ. Αρχ. ] Οι Βράχοι της Μάνης ] Η Γεροντική ] Έθιμο χοιροσφαγίας ] Βραχοσκεπές ] Το Δίκαιο στη Μάνη ] Πολεοδομία Γυθείου ] Άνοιξη στη Μάνη ] Στεγαστικά δάνεια ] Οπτασία ή όραμα ] [ Ο Πρόεδρος ] Μανιάτικες Αναμνήσεις ] Εκδήλωση ] Μανιάτες Χριστιανοί ] Διαφύλαξη Αρχ/κής ] Μετεωροστάθεια ] Βουλή ] Στεγαστικά Δάνεια ] Αθλητικά ] Εν όψει εκλογών ] Μαύρες σελίδες... ] Δίκη εφημερίδας ] Οι Νίκες του Αγώνα ] Λογοτεχνία...Μνήμης ] Σπήλαια ] Π. Καλονάρος ] Αλ. Κουμουνδούρος ] Προστασία Καταναλωτών ] Συλλογικά ] Δράσεις Συλλόγων ] Κιππούλα ] Οι Πολεμόπυργοι ] Βλυχάδα ] Απόφαση ΒΟΜΒΑ... ]