Κεντρική σελίδα
Επάνω

 

Μαντούβαλος Στ. Πέτρος

Θέματα όπως: Οι ατέλειες που υπάρχουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Ο.Σ.Ε. στον Πειραιά, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για πεζούς και οχήματα. Είναι γνωστό ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο διέρχεται μέσα από την πόλη και έχει διαβάσεις επικίνδυνες για πολίτες και άλλους πεζούς. Αναμένεται η ενεργοποίηση του Υπουργού Μεταφορών για να παρθούν μέτρα για την προστασία των πολιτών.

Προς το Υπουργείο Γεωργίας

Ο κ. Μαντούβαλος Πέτρος έθεσε ερώτηση – πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία σφαγείων στην περιοχή Τροιζηνίας που να πληρούν τους κανόνες υγιεινής διότι η έλλειψή του δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Προς τους Υπουργούς: Εθνική οικονομία, εμπορική ναυτιλία και δημοσίας τάξεως. Αφορά τη θέσπιση ξεχωριστού μισθολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας από το μισθολόγιο (που είναι ενιαίο) των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω ιδιαίτερου επικίνδυνου και διαφορετικού από το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προς Υπουργούς Δημόσιας Τάξεως και Εμπορικής Ναυτιλίας

Πρόταση Δημιουργίας Λιμενικού – Αστυνομικού Σταθμού στο Γερολιμένα του Δήμου Οιτύλου.

Υπάρχει έντονο το πρόβλημα έλλειψης αστυνόμευσης της περιοχής από ποικίλες επεμβάσεις – αρχαιοκαπηλία, λαθρεμπόριο κ.α. – ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο που δέχεται επισκέπτες με σκάφη αναψυχής, δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες από την έλλειψη Αστυνομικών και Λιμενικών Σταθμών. Απαιτείται η δημιουργία στο Γερολιμένα.

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Γρηγοράκος Λεωνίδας

Δεκάδες ερωτήσεων από το Βουλευτή της συμπολίτευσης κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο τελούνται επί των αρμοδίων υπουργών και πάρα πολλές από αυτές βρίσκουν τη λύση τους.

Ερώτηση για την ανάγκη δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Μολάων και σύσταση θέσης για τη λειτουργία της. Ο κ. Υφυπουργός Υγείας κ. Έκτορας Νασιώκας απήντησε στη Βουλή στον Κ. Γρηγοράκο ότι ξεκίνησαν οι διεργασίες για τη δημιουργία της Μονάδας Τεχνικού Νεφρού στο Νοσοκομείο Μολάων.

Προς τον Υπουργό Γεωργίας

Όσον αφορά τους πληγέντες αγρότες από το παγετό και τη μη εφαρμογή του μέτρου «το δένδρο μάρτυρας της ζημιάς» διότι δεν είναι εφικτό αλλά να δεχτεί τις πιστοποιήσεις από τους Συνεταιρισμούς.

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών όσον αφορά το εργασιακό μέλλον των Σχολικών φυλακών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση «αορίστου» προσωπική. Ο δε υπουργός δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος εντός μικρού χρονικού ορίζοντα.

Προς το Υπουργείο Πολιτισμού. Αφορά την μεταστέγαση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης σε μεγαλύτερο χώρο, στο παλιό εργοστάσιο FIX που η ιδιοκτήτρια Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να το παραχωρήσει με ευνοϊκούς όρους. Επίσης, όσον αφορά το Μουσείο Νεάπολης να ενταχθεί στο Γ΄ Κ.Π.Σ. διότι στο έργο αυτό έχουν εκπονηθεί μελέτες και οι αναγκαίες διαδικασίες. Ερωτά ο βουλευτής κ. Γρηγοράκος να μην καθυστερεί η υλοποίηση του έργου.

Δικαίωση της ομιλίας του κ. Γρηγοράκου στη Βουλή περί περιφρούρησης των προσλήψεων. Δηλαδή να περιορίζονται οι γραπτοί διαγωνισμοί ώστε οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να διενεργούνται κατά κύριο λόγο με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια (τίτλοι σπουδών, γνώση ξένων γλωσσών, εντοπιότητα, εμπειρία κ.λ.π.). Έτσι γίνεται αναμόρφωση των ρυθμίσεων του Ν. 2190/1994


Πολεοδομία Γυθείου ] Γεροντική ] Ανεμογεννήτριες ] Εφορεία Βυζ. Αρχ. ] Οι Βράχοι της Μάνης ] Η Γεροντική ] Έθιμο χοιροσφαγίας ] Βραχοσκεπές ] Το Δίκαιο στη Μάνη ] Πολεοδομία Γυθείου ] Άνοιξη στη Μάνη ] Στεγαστικά δάνεια ] Οπτασία ή όραμα ] Ο Πρόεδρος ] Μανιάτικες Αναμνήσεις ] Εκδήλωση ] Μανιάτες Χριστιανοί ] Διαφύλαξη Αρχ/κής ] Μετεωροστάθεια ] [ Βουλή ] Στεγαστικά Δάνεια ] Αθλητικά ] Εν όψει εκλογών ] Μαύρες σελίδες... ] Δίκη εφημερίδας ] Οι Νίκες του Αγώνα ] Λογοτεχνία...Μνήμης ] Σπήλαια ] Π. Καλονάρος ] Αλ. Κουμουνδούρος ] Προστασία Καταναλωτών ] Συλλογικά ] Δράσεις Συλλόγων ] Κιππούλα ] Οι Πολεμόπυργοι ] Βλυχάδα ] Απόφαση ΒΟΜΒΑ... ]