Κεντρική σελίδα
Επάνω

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΔΙΡΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΝΗΣ "Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ"
ΠΥΡΓΟΣ ΔΙΡΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ: ΣΑΡΚΟΔΙΝΟΥ 122

Ο Αθλητικός Όμιλος Μάνης "Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ" σε συνεργασία με τον Δήμο Οιτύλου και την Αστυνομική Ακαδημία / Υ.Φ.Α- Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ

Για την 26-30 Ιουνίου 2002 Διασυλλογικούς Σκοπευτικούς Αγώνες Αεροβόλου Τυφεκίου κατηγορίας Ανδρών - Γυναικών - Εφήβων - Νεανίδων - Παίδων (αγόρια, κορίτσια, μέχρι 15 ετών) και πιστολίου ή περιστρόφου μεγάλου διαμετρήματος για τους άνδρες και 0,22 LONG για Γυναίκες - Εφήβους και Νεανίδες στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της 176ης επετείου της Μάχης του Διρού κατά την οποία οι Μανιάτισσες με όπλο το δρεπάνι αντιστάθηκαν ηρωικά στους Τουρκοάραβες του Ιμπραήμ.

Η Νομαρχία Λακωνίας, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής, η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας και ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάτπυξης Ν. Λακωνίας προς τις οποίες υποβάλλεται η παρούσα προκήρυξη, παρακαλούνται γιατην καθ' οιονδήποτε τρόπο συμπαράστασή τους στην διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων καθώς και στον εορτασμό της επετείου.

Το κέντρο υγείας Αρεοπόλεως παρακαλείται για την διάθεση ιατρού και ασθενοφόρου κατά τις ημέρες των αγώνων 27,28,29-6-2002.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης παρακαλείται όπως συνδράμει τους διοργανωτές για τη συμμετοχή στους αγώνες των επιθυμούντων αθλητών ΕΔ και ΣΑ των νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας για την 26,27,28-6-2002 και να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα τάξεως και ασφάλειας.

Οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί της Λακωνίας και της Μεσσηνίας παρακαλούνται για την ανακοίνωση σε επανειλημμένες εκπομπές του εορτασμού της ιστορικής επετείου της Μανιάτισσας και την διεξαγωγή των παραπάνω αγώνων, προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Ο ταμίας του συλλόγου μας κ. ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΟΣ Αντώνιος σε συνεργασία με την συντονιστική επιτροπή του Ομίλου που αποτελούν οι κ.κ. ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΟΣ, Γρ. Α΄ Αντιπρόεδρος, ΜΠΟΥΤΣΕΛΗΣ Παν. Έφορος, ΚΥΡΙΑΚΟΓΓΟΝΑΣ Παν. Ειδικός Γραμματέας και ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασ. Φροντιστής καθώς και η τεχνική επιτροπή Μάνης του Ομίλου κ.κ. ΜΑΥΡΟΕΙΔΟΓΓΟΝΑΣ Νικ., ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΚΟΣ Σταύρος και ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεωρ. παρακαλούνται για την προετοιμασία των σκοπευτηρίων, την προμήθεια του απαραίτητου υλικού και την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απαιτούμενης δαπάνης, ώστε οι αγώνες να στεφθούν από επιτυχία.

Με την βεβαιότητα ότι θα τύχουμε της ολόπλευρης συμπαράστασης, όπως και στο παρελθόν, σας προσκαλούμε στον Πύργο Διρού και ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Με κάθε τιμή και αθλητικούς χαιρετισμούς
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠ/ΔΝΣΗ ΦΥΣ. ΑΓΩΓ. - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δ. ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ. ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α

 

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
από το Δημοτικό Σχολείο Ακρόπολης

Στα πλαίσια της συλλογικής προσπάθειας, αλλά και της καλλιτεχνικής έκφρασης, της ψυχαγωγίας και της δημιουργίας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αρεόπολης, πραγματοποιείται έκθεση με θέμα: ΠΑΙΔΙ - ΕΚΦΡΑΣΗ - ΤΕΧΝΗ

Η έκθεση περιέχει τα εξής θέματα: Κόσμημα από Gernit, Αγωγή - Υγεία - Μέλι - Λάδι, Φωτογραφία, Κεραμικά - Βότσαλα. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε χώρο του σχολείου στις 8 Ιουνίου 2002 ημέρα Σάββατο και ώρα έναρξης 10.00 π.μ.

Οι έπαινοι αφορούν τον βουλευτή κ.κ. Μιχαλίτση και κυρία Ιωάννα Μιχαλίτση αλλά επίσης τους δασκάλους που με αίσθημα αγάπης, ευαισθησίας και ευθύνης χωρίς να φείδονται κόπου πλάθουν ψυχές για το μέλλον.

Δάσκαλοι: Ζιάκα Νεκταρία, Τσιλούνη Ιωάννα, Πέτερ Συμεών-Λαμπρινάκος, Τζιαμούρη Παναγιώτα, Πατακιάς Κων/νος, Πετσάβας Ελευθέριος Γιατρά.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Άγιος Δημήτριος" ΚΙΠΠΟΥΛΑΣ Μ. ΜΑΝΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Γούναρη 21-23, Πειραιάς, Τ.Κ. 18531

Την 22 Ιουνίου του τρέχοντος έτους συμπληρώνονται 35 χρόνια από τον θάνατο (απεβίωσε την 22/6/1967) του μακαριστού δασκάλου Θεοδώρου Σαραντέα, ο οποίος μη φειδόμενος κόπων και μόχθων και κάτω από δυσκολότατες συνθήκες, για τρεις και πλέον 10ετίες (του 1930, 40 και 50) έμαθε γράμματα και αγωγή σε περισσότερα από χίλια Μανιατόπουλα του Κατωπαγκιού που φοίτησαν στο Δημοτικό Σχολείο Κούνου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με αφορμή το γεγονός της συμπληρώσεως των 35 χρόνων από τον θάνατό του, αποφάσισε να τελέσει μνημόσυνο, για να τιμήσει τη μνήμη του, την 15 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους (ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00), στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου της περιοχής της Κιππούλας και στο παρακείμενο κοιμητήριο, όπου και ο τάφος του.

Ο Σύλλογός μας θα επιθυμούσε να προτείνει και τα ακόλουθα:

1. Με δαπάνες και των 4 Συλλόγων (Κούνου, Δρυού, Σταυριού και Κιππούλας) να κατασκευασθεί μικρή προτομή του δασκάλου μας, η οποία να τοποθετηθεί σε θέση κατάλληλη μπροστά από την αυλή του δημοτικού Σχολείου, στον Κούνο.

2. Ο Σύλλογος Κρούνου παρακαλείται να εξετάσει την περίπτωση ή αγοράς του κτίσματος του Δημοτικού Σχολείου από τον μη Κουνιάτη νέο ιδιοκτήτη του με δαπάνες των Συλλόγων του Κατωπαγκιού και πιθανών δωρητών Κατωπαγκιωτών ή χαρακτηρισμού του κτίσματος από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας ως διατηρητέου για να χρησιμοποιηθεί ως Μουσείο κλπ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για τηλεφωνική επικοινωνία: Νικολινάκος Γεώργιος: 0106532255, 0974867824

Το Σχολείο: Να γίνουν χώροι πολιτισμού και φιλόξενα Συλλόγων τα εγκαταλειμμένα σχολεία

 

ΑΠΕΝΕΜΗΘΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΕΝΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΙΛΟΠΑΤΡΙ με την υπ' αριθμ. 205/24-2-2002 απόφαση του απένειμε Βραβείο Ιστορίας και Πολιτισμού στο Συγγραφέα - Καθηγητή και Επιστημονικό Συνεργάτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μέντη Κωνσταντίνου του Σπυρίδωνος για το επιστημονικό, ερευνητικό, συγγραφικό, πολιτισμικό και δημοσιογραφικό του έργο και πιο συγκεκριμένα:

1. Για τη συγγραφή και έκδοση του πρώτου ιστορικού βιβλίου της Ελαφονήσου με τίτλο: "Ελαφονήσι το Σμιγοπέλαγο Νησί".

2. Για το πλούσιο και πολυμορφικό συγγραφικό και ερευνητικό του έργο που συμπεριλαμβάνει την συγγραφή και έκδοση Ιστορικών και Πολιτισμικών βιβλίων για τη Ν. Πελοπόννησο και τα Σμιγοπέλαγα Νησιά της (Μονεμβάσια - Μάνη - Βάτικα - Λακωνία - Μεσσηνία - Κύθηρα - Ελαφόνησο - Αντικύθηρα κ.α.), συστηματικές έρευνες για τη Ναυτική Ιστορία και την Πειρατεία της Ν. Ελλάδας κ. άλλα.

 

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΙΝΑΡΙΤΩΝ "Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ"
ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ 30, ΔΑΦΝΗ, ΑΘΗΝΑ - Τ.Κ. 17235 - Τηλέφ.: 97 51 335

Αριθ. Πρωτ. 205
ΑΘΗΝΑ 12 Ιουνίου 2002

ΘΕΜΑ: Προστασία Αρχαιοτήτων

ΠΡΟΣ: Εφημερίδα "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ"
Κορδελιού 3 Περισσός ΤΚ 14232

Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
Στο υπ' αριθ. 28 Φύλλο της εγκρίτου εφημερίδος σας, μηνός Μαίου 2002 και στη στήλη "Φωτογραφίζοντας με το φακό της Φωνής της Μάνης", σχολιάζετε το θέμα της εγκατάλειψης των αρχαιοτήτων στα Κοκκινόγεια του Ταινάρου. Επιρρίπτετε την ευθύνη στο Δήμο, στο Σύλλογο και στους κατοίκους και δεν αναφέρεσθε στη μόνη αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε επέμβαση τρίτων σε χώρο χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικό.

Ήδη ήλθαμε σε επαφή με την αρμόδια Ε΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοοτήτων Σπάρτης και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, θέσαμε υπ' όψιν τους το δημοσίευμά σας και πιστεύουμε ότι θα έχουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Με κάθε τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Βασίλειος Παπαδάκος
Υποστράτηγος ε.α.

Σ.Σ. Υ.Γ. Επιτρέπει σε Συλλόγους και μαζικούς φορείς να επεμβαίνουν σε αρχαία μνημεία για την προστασία τους μετά από ενδελεχή μελέτη του τρόπου προστασίας στη Ε΄ Εφορία Αρχαιοτήτων Σπάρτης.


Πολεοδομία Γυθείου ] Γεροντική ] Ανεμογεννήτριες ] Εφορεία Βυζ. Αρχ. ] Οι Βράχοι της Μάνης ] Η Γεροντική ] Έθιμο χοιροσφαγίας ] Βραχοσκεπές ] Το Δίκαιο στη Μάνη ] Πολεοδομία Γυθείου ] Άνοιξη στη Μάνη ] Στεγαστικά δάνεια ] Οπτασία ή όραμα ] Ο Πρόεδρος ] Μανιάτικες Αναμνήσεις ] Εκδήλωση ] Μανιάτες Χριστιανοί ] Διαφύλαξη Αρχ/κής ] Μετεωροστάθεια ] Βουλή ] Στεγαστικά Δάνεια ] Αθλητικά ] Εν όψει εκλογών ] Μαύρες σελίδες... ] Δίκη εφημερίδας ] Οι Νίκες του Αγώνα ] Λογοτεχνία...Μνήμης ] Σπήλαια ] Π. Καλονάρος ] Αλ. Κουμουνδούρος ] Προστασία Καταναλωτών ] Συλλογικά ] [ Δράσεις Συλλόγων ] Κιππούλα ] Οι Πολεμόπυργοι ] Βλυχάδα ] Απόφαση ΒΟΜΒΑ... ]