Αρχική Ιστορία Δήμοι - Χωριά Ήθη - Έθιμα Μοιρολόγια Ποίηση Απόδημοι Αρχιτεκτονική
Εκκλησίες Κάστρα Ταΰγετος Χλωρίδα Πανίδα Σπήλαια Προϊόντα Άρωμα Μάνης
Δημιουργοί Απόψεις Εκδρομές Σύλλογοι Σύνδεσμοι Wallpaper Περιεχόμενα Βιβλιογραφία

Προηγούμενη

Επικοινωνία

pierrakou2.jpg (57279 bytes)Το σπηλαιοβάραθρο του «Πιερράκου» βρίσκεται 600μ. από τα Σκυφιάνικα, πάνω στο πετρώδες και ασβεστολιθικό βουνό με τους μικρούς θάμνους, τα άγρια λούπινα και τις επιβλητικές βελανιδιές.

Στην είσοδό του βλέπουμε μια άγρια κερασιά, ριζωμένη δύο μέτρα κάτω από το στόμιο του βαράθρου, σε κλαρί της οποίας πιάστηκε ο Σταύρος Πιερράκος, όταν διερχόμενος έπεσε στο βάραθρο και σώθηκε, απ’ όπου πήρε το όνομα.

pierrakou03.jpg (47867 bytes)Το στόμιο της εισόδου είναι 2Χ1 μ. και στο σπήλαιο υπάρχουν γυμνοσάλιαγκες, μαύρες αράχνες, μαύροι σκορπιοί, καθώς και ένας σπηλαιόξενος οργανισμός, ο βάτραχος (μπράσκα) που μάλλον έπεσε κατά λάθος και επιβιώνει με διάφορα έντομα.

pierrakou4.jpg (94735 bytes)Έχει μια μεγάλη κατηφορική αίθουσα 36μ. με σταλακτιτικό διάκοσμο προς τα δεξιά και δύο μικρότερες αίθουσες με αξιόλογο διάκοσμο. Στο βάθος της μεγάλης αίθουσας λιμνάζουν λίγα νερά λόγω της κλίσης του εδάφους, τα οποία τους καλοκαιρινούς μήνες που υποχωρούν αφήνουν προσχώσεις και χρειάζονται περαιτέρω μελέτη.

 Άλλες φωτογραφίες και πληροφορίες Ιστοσελίδα Γιάννη Κοφινά

pierrakou09.jpg (46897 bytes) pierrakou1.jpg (47850 bytes) pierrakou3.jpg (48862 bytes) pierrakou5.jpg (50708 bytes)
pierrakou10.jpg (60303 bytes) pierrakou16.jpg (33438 bytes) pierrakou20.jpg (49415 bytes) pierrakou04.jpg (38116 bytes)


Άννα Πετροχείλου ] Σπηλαιολογία ] Σπηλαιόβιοι οργανισμοί ] Παλαιολιθικοί πρόγονοι ] Νεολ.Πολ. Αλεπότρυπας ] Σπήλαιο Απήδημα ] Σπήλαιο Καλαμάκια ] Αρρώστια Σπηλαίων ] Νεολ/κό Μουσ. Διρού ] Αλεπότρυπα Διρού ] Καταφύγι Διρού ] Γλυφάδα Διρού ] Νέα σπήλαια Διρού ] Λυκούργου Δολών ] Καταφύγιο Βατσινήδη ] Καταφύγιο Σελίνιτσας ] Καταφύγι Τραχήλας ] Πρόπαντη Οιτύλου ] Αλατσόσπηλο Δρύαλου ] Βούγιωργη Δρύαλου ] Κοραλλίων Διρού ] Κουκούρι Μίνας ] Πλακορύθρα Μέζαπος ] Σπήλαιο Βύθακας ] Στρατιώτη Ζούδας ] [ Πιερράκου Σκυφιάνικα ] Σπηλιά Ζαχαριά ] Καταφύγι Μαντίνειας ] Αγριοτσόπακας ] Διάφορα ]